2020-06-06 11:19

Nereguli la Administraţia Fondului pentru Mediu

 |  18:28
Nereguli la Administraţia Fondului pentru Mediu

Bursa Zvonurilor a intrat în posesia unei sesizări pe care Coaliţia pentru Mediu din România i-a adresat-o premierului Victor Ponta, din care citează cu plăcere.

„CMR îşi manifestă îngrijorarea față de gravele nereguli și abuzuri sesizate la nivelul Administraţiei Fondului pentru Mediu din România (AFM) în ceea ce privește acordarea finanţărilor în cadrul Programului vizând educaţia și conştientizarea publicului privind protecţia mediului, sesiunea 10.07.2014– 25.07.2014. (…) În urma afişării rezultatelor procesului de evaluare a proiectelor depuse în cadrul programului menţionat mai sus am demarat o anchetă de constatare a motivelor de respingere a unui număr record de proiecte, un procent de 80%, încă din etapa admistrativă de evaluare. Ceea ce a ridicat suspiciuni asupra modului de evaluare al AFM este faptul că aceste proiecte respinse au fost depuse de ONG‐uri de mediu cu experienţă relevantă în acest domeniu de ani de zile, în vreme ce majoritatea proiectelor aprobate se dovedesc a fi ale unor organizaţii ce au strânse legături cu mediul politic din România şi fără să aibă neapărat experienţă în activităţi pe mediu. Mai exact, 121 de proiecte depuse au fost respinse în etapa de evaluare administrativă, fără a intra în competiţia pe fond și doar 28 de proiecte au primit finanţare.”

Iată câteva exemple de ONG-uri câştigătoare:

• Asociaţia Tinerilor PRO NATURA din judeţțul Braşov are în registrul ONG, baza de date a Ministerului Justiţiei, ca președinte al asociaţiei pe primarul oraşului Predeal, Liviu Cocoş. Grantul aprobat este în valoare de 718.000 lei.

• Asociaţia O Şansă pentru Viitor este o asociaţie apropiată PNL. În perioada 2008-2009, preşedintele asociaţiei a fost Alina Gorghiu, membru PNL, actual preşedinte al formaţiunii politice. Conducerea a fost preluată de Mara Calista, consilier al Alinei Gorghiu, în prezent fiind preşedinte Alexandra Bogdan. Finanţarea obţinută este în valoare de 653.801 lei.

• Asociația Iniţiativă Ecologistă Europeană, preşedinte Lavinia Şandru, soţia ministrului PSD Darius Vâlcov. Grant în valoare de 897.148 lei.

• Asociația Culturală Cetatea Albă Bucureşti al cărei preşedinte este Daniel Bucur, soţul fostului purtător de cuvânt al ministrului Sulfina Barbu. Grant de 250.377 lei

• Asociaţia Pro Consulting 12 din Gorj al cărei președinte este Valeriu Petrică, fost șef al Direcției Agricole Gorj, din partea PSD, o asociaţie înfiinţată în martie 2014, cu doar patru luni înainte de sesiunea de depunere a proiectelor, din iulie 2014. Grantul primit este de 163.000 de lei, adică 35.000 de euro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-29Parerea ta...

ATENT
24 Mar 2015

bravos natiune asta nu-i afecteaza sarcinii dnei Gorghiu?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine