2019-07-23 09:14

Oprea, în vizită la avocatul care l-a făcut „locotenentul” lui Miron Cozma

 |  14:05
Oprea, în vizită la avocatul care l-a făcut „locotenentul” lui Miron Cozma

Fostul lider al UNPR, Gabriel Oprea, a fost văzut, luni seară, ieșind dintr-o somptuoasă vilă de lângă Palatul Parlamentului.

Îmbrăcat într-un trening roșu, fostul vicepremier a fost într-o vizită prelungită la mentorul său, controversatul avocat Ion Neagu, cel care i-a apărat pe mulți dintre sponsorii PSD - Ovidiu Tender, Marian Iancu sau Corneliu Iacobov. După vreo două ore, Oprea a părăsit vila lui Ion Neagu, fiind așteptat de o limuzină cu șofer. Între Neagu și Oprea este o relație foarte veche și bine consolidată. Sub îndrumarea lui Neagu, Gabriel Oprea și-a obținut, în 1996, într-un mod controversat, titlul de doctor în drept – ca fapt divers, celebrele înregistrări cu Oprea, aflat la dreapta lui Miron Cozma, erau din anul când acesta a fost admis la doctorat. Fostul lider al minerilor, Miron Cozma, a spus că l-a acceptat pe Oprea în anturajul său - angajându-l inclusiv ca vicepreședinte al clubului de fotbal Jiul Petroșani -, la insistențele avocatului Neagu. De altfel, celebrul avocat  l-a reprezentat pe Cozma în câteva dintre procesele sale penale, iar pe Oprea l-a cunoscut pe când preda la Școala Militară, și l-a reîntâlnit la Universitatea din București, unde liderul UNPR a fost student între 1985 și 1990. Apoi, prin anii '90, Ion Neagu le-a făcut cunoștință celor doi, pentru a-l introduce pe fostul lider UNPR în lumea oamenilor influenți. “L-am angajat pe Oprea, care era copilul de suflet al profesorului Neagu, la Clubul Jiul Petroșani, vicepreședinte la momentul ăla, și uite-așa, din aproape în aproape, cu mine s-a lansat, ba la un fotbal, ba la o petrecere. Am poze și am și casete video, dacă vrea să-i arăt”, declara Cozma, prin 2011. Afirmația a fost reluată în 2015, atunci când același Cozma subliniază relația de subordonare dintre cei doi: „Gabriel Oprea spunea că i-aș fi fost subordonat. Dacă mă respectă, așa cum a spus la B1 TV, atunci să-și aducă aminte că, pe vremea când eram președintele Ligii minerilor, eu l-am angajat pe Gabriel Oprea la clubul Jiul Petroșani. Deci el era subalternul meu, nu eu subalternul lui!”. Avocatul Ion Neagu a fost asistent la Şcoala de ofiţeri de miliţie în anii ‘60, apoi profesor la Drept, formator a generaţii de magistraţi şi avocaţi, rector la Universitatea particulară „Nicolae Titulescu”, fost deputat PSD de Bucureşti din „trupa” lui Dan Ioan Popescu şi Vanghelie, preşedinte al Comisiei juridice din Cameră pe vremea lui Năstase, şef al Departamentului Justiţie al PSD (Gabi Oprea era şef la Apărare), preşedinte al Fundaţiei Nicolae Titulescu, înaintea lui Adrian Năstase, avocat al marilor penali pesedişti, legendar prin prisma miturilor care circulă despre el…


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-30Parerea ta...

ANONIM
08 Mai 2018

Profesorul Ion Neagu NU il remarcase pe Oprea inainte de revolutie, cand jandarm fiind aceste servea ca si chelnar la un restaurant al armatei. S-au cunoscut prin 94 cand Oprea a fost dus in casa lui Neagu de Niculae Haliu, "afacerist" cu terenuri si imobile si care a garantat pentru el: adica ca Oprea isi va plati doctoratul atat cat cere Neagu sa i-l faca. Cum Oprea fusese deja cooptat de mafia imobiliara a tiganilor, a fost tot atunci prezentat si lui Anghel Iordanescu, ca sa faca rocada de terenuri, case si bani intre ei. Ca sa protejeze cu numele lor anumite afaceri nu prea curate. Si asa a ramas pana in ziua de astazi.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray