2020-07-05 16:58

Scandal fără precedent și amenințări cu demiterea la ANPC

 |  12:56
Scandal fără precedent și amenințări cu demiterea la ANPC

La sfârșitul lunii februarie, Autoritatea Natională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), condusă de Eduardt Cozminschi, susținut și promovat de PNL Botoșani, fieful natal al vicepremierului Raluca Turcan, anunța că a demarat „o tematică națională de control privind calitatea serviciilor adiacente serviciilor medicale, prestate în cadrul unităților spitalicești”.

Astfel, potrivit comunicatului, comisarii ANPC urmau să efectueze controale în spitale din  toate cele 41 de județe ale României, inclusiv în Municipiul București,  urmând a fi verificate condițiile de cazare (starea saltelelor, lenjeriilor, pernelor, pilotelor, pijamalelor etc.), igiena (situația grupurilor sanitare/băi) și alimentație din spitale (cantinele, meniurile, spațiile de depozitare a alimentelor etc.), precum și tot ceea ce ține de prestarea unui serviciu către pacienți,  în conformitate cu normele europene. Numai că aceste controale tematice din spitale, ordonate de către Eduardt Cozminschi, au generat scandaluri uriașe în întreaga țară, mai ales că, în anumite spitale, inspectorii ANPC nu prea aveau competențe. Este cazul cantinelor și al meniurilor, unde inspectorii ANPC ar fi trebuit să meargă însoțiți de cei de la Direcția de Sănătate Publică. În plus, meniurile sunt întocmite de medici și nutriționiști și nu își pot da cu părerea asupra lor cei de la Protecția Consumatorilor. Însă, aceste controale tematice în spitale ale ANPC s-au lovit ca nuca-n perete, ca urmare a faptului că întreaga țară este sub amenințarea coronavirusului și toate unitățile medicale de stat din România sunt în alertă.

Dar, șeful ANPC, impus de liberali, vrea cu orice preț să închidă câteva spitale din Moldova sau măcar blocurile lor alimentare, dar nu prea a găsit modalitatea legală. Ca atare, potrivit informațiilor noastre, Eduardt Cozminschi le-a transmis inspectorilor ANPC că, dacă nu semnează ordinele de închidere a spitalelor sau a blocurilor alimentare vor fi dați afară sau mutați în alte județe „ca să vadă lumea că eu sunt șeful”, ceea ce a generat un scandal fără precedent la nivelul ANPC. Deocamdată, niciun inspector de la Protecția Consumatorilor nu a semnat vreun ordin pentru închiderea unor spitale sau a unor blocuri alimentare, fapt pentru care Cozminschi tună și fulgeră în ANPC și amenință pe toată lumea cu demiterea sau detașarea. Numai că, potrivit informațiilor noastre, zilele lui Eduardt Cozminschi la șefia ANPC sunt cam numărate, așa că se va putea întoarce cât de curând la bodega sa, „La căruță”, de lângă Piața centrală din municipiul Botoșani.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz