2020-01-24 12:34

SCANDALOS. COSR “toacă” 70.000 de euro pentru plantarea a 100 de brazi

 |  15:50
SCANDALOS. COSR “toacă” 70.000 de euro pentru plantarea a 100 de brazi

Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), avându-i la conducere pe Mihai Covaliu – președinte și George Boroi - secretar general, va organiza, vineri, la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” din București, un eveniment denumit “Pădurea Olimpică”.

Cu acest prilej, o sută de medaliați olimpici din toate timpurile vor planta tot atâți puieți de brazi. “Initiațiva COSR născută din dorința de a marca unul dintre cele mai semnificative momente din istoria noastră a fost salutată cu bucurie de cei mai valoroși sportivi pe care i-a avut România până acum. O sută dintre aceștia, de la 12 discipline sportive – atletism, canotaj, gimnastică, haltere, handbal, judo, kaiac-canoe, lupte, înot, scrima, tir, volei – vor da viață Pădurii Olimpice, care peste ani și ani se va înălța semeață și veșnic verde printre casele românilor din secolele trecute, mai vechi sau mai noi, care „vorbesc” despre viața și obiceiurile acestora din toate colțurile țării”, se menționează în comunicatul COSR. Practic, fiecare dintre cei 100 de medaliați olimpici invitați la Muzeul Satului va planta câte un brăduț de circa 2 metri înălțime. De ce tocmai brad, când simbolul național este stejarul? Pentru că așa a gândit conducerea COSR! Practic, prin această acțiune de plantare a brazilor se demonstrează continuarea campaniei de distrugere a simbolurilor românești, prin intermediul sportului, așa cum a procedat secretarul general al COSR, George Boroi, pe vremea când era comandant la CSA Steaua, și alți președinți de federații sportive din România. De asemenea, surprinde de ce s-a ales ziua de 16 noiembrie pentru plantarea celor 100 de brazi? Doar ca să fie prezentă Nadia Comăneci, care nu mai vine!? Dacă tot dorim să sărbătorim Centenarul, de ce nu se plantează pe 1 decembrie, că oricum sezonul de împădurire a trecut de mult timp! O explicație ar consta, poate, în faptul că s-au împlinit, pe 15 noiembrie, 14 ani de la prima înscăunare - cu acordul și ajutorul lui Adrian Năstase -, a lui Octavian Morariu în fruntea forului olimpic românesc! 

Dar, potrivit informațiilor noastre, COSR condus de tandemul Covaliu - Boroi, a cheltuit pentru organizarea acestui eveniment de plantare a 100 de brazi, nici mai mult, nici mai puțin, de 70.000 de euro. Adică, cam tot atâta cât plătește Ministerul Tineretului și Sportului pentru rentele viagere a 50 de campioni olimpici, mondiali și europeni, într-o lună de zile. Incredibil, dar adevărat! 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray