2020-08-14 17:37

Situație explozivă la Ministerul Tineretului și Sportului

 |  12:29
Situație explozivă la Ministerul Tineretului și Sportului

Ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Constantin Matei, a anunțat că, pentru anul 2019, bugetul MTS este de 658 milioane lei - ceea ce înseamnă o creștere cu aproximativ 95,19% a alocațiilor de la bugetul de stat -, din care 161 milioane lei vor fi pentru finanțarea activităților celor 75 de federații sportive naționale, iar 60 de milioane pentru Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Numai că prezentarea și adoptarea bugetului acestui minister în Parlament a tulburat rău de tot apele în MTS, declanșând un scandal în toată regula. Potrivit informațiilor noastre, cu câteva zile înainte de adoptarea bugetului, ministrul Bogdan Matei a decis ca secretarul de stat Cosmin Butuza –„Tricoaie”, finul baronului de Maramureș, Gabriel Zetea, să nu mai aibă nicio atribuție pe domeniul sportului. În schimb, mâna dreaptă a ministrului a ajuns controversatul director general pentru sport, George Daniel Jianu, cel care taie și spânzură în relația cu federațiile sportive și COSR, fiind destul de cunoscută metoda patentată de acesta privind împărțirea și cheltuirea banilor de la minister către federații. De fapt, la audierea în Parlament, ministrul Bogdan Matei l-a avut lângă el pe Daniel Jianu, iar secretarii de stat au stat în spatele lor, în picioare, ca niște gărzi de corp. În plus, sumele prezentate de ministru în Parlament și postate pe site-ul ministerului sunt mult umflate, în special la tineret, față de ceea ce s-a discutat și propus la minister. Mai mult, s-a menționat bugetarea unor activități cum ar fi „finanțarea activității celor 35 de centre de tineret”, dar, în realitate, numărul acestor centre este mult mai mic. De asemenea, sunt umflate destul de mult și costurile „pentru participarea unui număr de 8.000 de copii la tabere” - 5.000.000 de lei, dar și cele „pentru participarea a 7.000 de tineri la tabere sociale” - 3.000.000 de lei.

Practic, MTS alocă 625 de lei pentru un copil în tabără și 425 de lei pentru o tabăra socială, în condițiile în care taberele sunt în patrimoniul și administrarea ministerului. În schimb, MTS a anunțat investiții masive în complexe sportive naționale care au trecut la autoritățile locale, cum e cazul de la Baia Mare, dar nu alocă niciun leu pentru baza sportivă și de cazare din Poiana Brașov, unde unul dintre hoteluri - Olimpic, este închis din cauza crizei de personal generate de salarizarea  foarte proastă. Scandalul de la MTS este departe de a fi încheiat, iar situația a ajuns și la urechile premierului Viorica Dăncilă și liderului PSD, Liviu Dragnea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz