2020-07-10 16:47

Strategia PSD: voturi către ALDE și PRU

 |  20:17
Strategia PSD: voturi către ALDE și PRU

Liderii PSD se tem că potențialii lor aliați în viitorul Parlament, respectiv ALDE și PRU, nu ar prinde pragul electoral, caz în care PNL și USR ar putea forma o alianță de guvernare, împreună cu UDMR, și, eventual, PMP, dacă partidul condus de fostul președinte, Traian Băsescu, obține 5% din sufragii.

Bursa Zvonurilor a aflat că liderii PSD au dat dispoziție, în teritoriu, ca o parte din activul partidului să voteze cu ALDE și cu PRU. Acesta este și explicația pentru care, în ultimul sondaj, realizat de Sociopol, PRU (Partidul România Unită, patriotard, condus de Bogdan Diaconu și finanțat de Sebastian Ghiță) apare pentru prima dată cu 5%, ALDE fiind cotat cu 6 procente.

Ecuația alegerilor este simplă și are două variante principale:

Varianta A: PSD 43%, ALDE sub 5% (nu intră în Parlament), PRU sub 5% (nu intră în Parlament), PNL 22%, USR 15%, UDMR 6%. Restul nu contează. În această variantă, PSD nu poate constitui o majoritate de guvernare, chiar dacă se va îngroșa la 46-47%, după redistribuirea voturilor.

Varianta B: PSD 40% (minusul de 3% se duce spre ALDE și PRU), ALDE și PRU peste 5 procente, restul nu contează, fiindcă alianța de guvernare este clară.

PSD va putea forma guvern chiar și numai cu ALDE, dacă PRU nu prinde pragul electoral, dar va fi o coaliție fragilă, de circa 51%.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-06Parerea ta...

GRIG
03 Dec 2016

Nici alde nici Peru nu vor intra inn Parlament/tot I stim CA sunt conduse dela moscova
PATYA
04 Dec 2016

PNL ? O sa uimeasca cu 18% ! USR se apropie de 3% .
ANONIM
07 Dec 2016

PROSTII! DACĂ NU VREI SĂ MAI VALIDEZI CORUPȚIA GENERALIZATĂ ȘI CRIMA ORGANIZATĂ, BOICOTEAZĂ TOT CEEA CE ÎNSEAMNĂ STAT ROMÂNESC! PÂNĂ NU DEBARCĂ TOȚI ĂSTIA…E STAT(UL) LOR, NU AL NOSTRU, LUCRÂND PENTRU EI, ȘI ÎMPOTRIVA NOASTRĂ!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz