2019-09-21 01:39

Umbra de la “Doi și-un sfert” a ministrului ŞOVA bântuie prin Palatul CFR

 |  00:37
Umbra de la “Doi și-un sfert” a ministrului ŞOVA bântuie prin Palatul CFR

Când a ajuns anul trecut la conducerea Ministerul Comunicațiilor, în cabinetul Tudose, deputatul PSD de Bacău, Lucian Şova, și-a angajat drept consilier personal pe colonelul pensionar, de doar 44 de ani, Cătălin Panaite, fost șef la DIPI („Doi și-un sfert”), beneficiarul unei pensii de peste 7.000 lei/lună.

Odată cu instalarea cabinetului Dăncilă, Lucian Şova a trecut de la butoanele Ministerului Comunicațiilor la cele de la Ministerul Transporturilor. Ca atare, imediat după ce Şova a fost numit la șefia Transporturilor, fostul șef de la “Doi și-un sfert” a descălecat și el în Palatul CFR, tot în postura de consilier personal a lui Lucian Şova. Potrivit surselor noastre, Cătălin Panaite a ajuns consilierul lui Şova după ce fiica sa a fost botezată de fiica ministrului, în luna noiembrie 2014, la Restaurantul “American Resort”  din Iași. Prezența lui Cătălin Panaite în Ministerul Transporturilor a fost remarcată imediat de către angajați, întrucât acesta a ieșit în evidența printr-o modalitate inedită. Pe cine întâlnește pe culoarele Palatul CFR, de lângă Gara de Nord, acesta îl oprește spunându-i: “Eu sunt Cătălin Panaite, consilierul personal al ministrului Lucian Şova. Dumneavoastră cine sunteți și cu ce vă ocupați?”. Când nu are ocazia să dea nas în nas cu vreun angajat, fostul șef de la “Doi și-un sfert” intră prin birouri folosind drept introducere același text. Toţi angajații Ministerului Transporturilor au aflat de această modalitate de abordare și fug ca dracu de tămâie când îl văd pe culoare. Cătălin Panaite a fost, între 2003-2013, șef al Biroului de Supravegheri Operative Bacău, iar din iunie 2013 a fost numit șef la Serviciul de Informații și Protecție Internă (SIPI) Galați, de unde s-a pensionat, în decembrie 2016, la vârsta de 44 de ani. Dar, anul trecut, în luna iunie, în Monitorul Oficial a fost publicată decizia de înființare a firmei Direcția de Investigații Private DIPI SRL București, avându-l ca asociat și administrator pe Cătălin Panaite.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-05Parerea ta...

ION
12 Mar 2019

Acest domn Panaite a ajuns consilier în probleme anticorupție în cadrul Ministerului Transporturilor. Sa nu mai spunem că au început să creeze proceduri și comisii de combatere a corupției, iar aceste comisii sunt formate din majoritatea directorilor din minister. Ceva de genul punem lupul paznic la oi.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray