2020-08-11 16:39

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul III: județul Alba (partea a II-a)

 |  21:01
CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul III: județul Alba (partea a II-a)

Primarul oraşului Cugir, Adrian Ovidiu Teban Adrian Ovidiu Teban deține, împreună cu soția sa, trei terenuri în Cugir (unul de 1.000 de mp, altul de 4.500 mp şi unul 650 mp). Mai au o casă şi un apartament în Cugir, un Mercedes, un Landrover şi un tractor primit donaţie. Soţia este profesor, a fost în concediu de creşterea copilului, şi au împreună un venit anual de 56.000 de lei. Ovidiu Teban este membru al Asociaţiei Oraşelor din România, Asociaţia Inginerilor din România şi preşedinte al PNL Alba.

Primarul oraşului Ocna Mureş, Silviu Vinţeler

De pe site-ul primăriei lipsesc declaraţiile de avere şi interese pentru anul 2015, deşi ar fi trebuit postate din data de 15 iunie 2015. Licenţiat în drept, Silviu Vinţeler a fost inspector fiscal la Primăria Alba Iulia, iar în perioada 2000-2012 a fost primar al comunei Noşlac, din 2012 fiind ales primar al oraşului Ocna Mureş. Conform declarației de avere de anul trecut, Vinţeler deține un teren din anul 2013 cu o suprafață de 0,11 hectare în Ocna Mureş, în Noșlac, satul unde fusese anterior primar, deține un teren de 0,11 hectare din 1991 și tot în Noșlac deține un teren din anul 2002 cu o suprafață de 0,90 hectare. Silviu Vinţeler are şi două imobile, unul din 1995 cu o suprafață de 67 mp și unul din 1991 cu o suprafață de 96 mp.

Conduce un autoturism Opel Astra, are un credit deschis la BRD Ocna Mureș în 2006 cu scadența în 2016 în valoare de 6.000 de euro și mai are la BRD Ocna Mureș o limită la un credit card de 5.000 lei. În anul 2013 a încasat de la primărie 34.884 lei, soția lui a încasat de la Asociația pentru Tineret Fidelitas, localitatea Miercurea Ciuc, 21.565 lei, iar de la Primăria din Ocna Mureș pentru funcția de la compartimentul de resurse umane, 1.752 lei, ceea ce înseamnă conflict de interese. Vinţeler are şi acţiuni la o firmă, SC Atractiv Trans SRL.

Primarul oraşului Teiuş, Mirel Vasile Hălălai

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul III: județul Alba (partea a II-a)
zoom

De pe site-ul primăriei lipsesc declaraţiile de avere şi interese pentru anul 2015. În schimb, primăria are şi pagină de Facebook, pe care postează primarul direct. Mirel Vasile Hălălai a cumpărat împreună cu soția un teren în anul 1995 cu o suprafață de 2.354 metri pătrați, are o casă şi un autoturism Suzuki Vitara, fabricat în 1993. Edilul are şi un împrumut la SC Damiprod SRL, pe anul 2013, în valoare de 250.769,77 lei; l-a primit parţial înapoi, în 31 decembrie 2014 (79.500 lei). Pentru funcția de primar a primit, pe anul 2013, 34.872 lei, soția lui a încasat 12.356 lei, în 2013, pentru funcția de contabil la SC Dami prod SRL, care este firma familiei, şi pe Hălălai Mărioara PFA a încasat venituri de 8.150 lei. Declaraţia de interese a primarului nu este postată pe site-ul primăriei, dar cea din 2014 poate fi consultată pe portalul ANI. Este membru al Clubului Rotary.

Primarul orașului Zlatna, Silviu Ponoran

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul III: județul Alba (partea a II-a)
zoom

Site-ul primăriei nu are activă secţiunea cu date despre primar, conducerea primăriei, declaraţii de avere şi interese. Pe portalul ANI este o declaraţie de avere a lui Silviu Ponoran, primar la Primăria Slatina din judeţul Olt. La deschiderea declaraţiei de avere se vede însă că este vorba despre primarul din Zlatna, judeţul Alba. Declaraţia de interese pentru anul 2015 lipsește. Edilul are patru terenuri cu fâneţe ce depăşesc 3 ha, două terenuri intravilane şi jumătate de hectar de păşune. Are o casă şi o casă de vacanţă, dar şi două spaţii comerciale, un Volkswagen Touareg şi un Mini Cooper, 36.369 de lei indemnizaţia de primar. În declaraţia de interese din 2014 este consemnată doar funcţia de preşedinte PDL Zlatna.

Deşi nu apare în declaraţia de interese, fiul său are o firmă în care era asociat cu omul de afaceri Sebastian Popa, cei doi ajungând să fie cercetaţi de DNA.

Primarul oraşului Câmpeni, Ioan Călin Andreş

Nici la Câmpeni pagina web a primăriei nu este funcţională şi arată o sumedenie de erori. Totuși, Primăria Câmpeni are propriul canal de YouTube, pe care postează şedinţele de consiliu local.

Primarul, recăsătorit cu o angajată importantă a RMGC, are ultima declaraţie pe portalul ANI din 2012, cea dată la BEJ atunci când a candidat la primărie.

Mai norocoşi au fost ziariştii de la Alba 24, care au prins, la un moment dat, site-ul primăriei funcţional, şi au descărcat declaraţia de avere, chiar şi din 2014, a primarului. Şi pentru că soţia tot lucrează la o companie controversată, salariul nici nu i-l declară, ci scrie „confidenţial”, deşi această practică este ilegală. Ioan Călin Andreş deține un teren din anul 2013, a moștenit în anul 2009 o casă de locuit în Câmpeni de 232,36 metri pătrați, tot în 2009 și-a cumpărat două case de locuit în Câmpeni, fiecare având o suprafață de 86 metri pătrați, iar în Deva soția lui a moștenit o casă de locuit în 1997; în 2006 a cumpărat un apartament de 77,74 metri pătrați și în Iași a cumpărat un apartament în 2005 de 47,82 metri pătrați. Au o motocicletă cu anul de fabricație 1998, un autoturism Renault din 2007 și un Hyundai, an fabricație 2012. Venitul net pentru funcția de primar pe anul 2013 a fost de 28.344 lei, iar pentru fiica lui edilul a plătit pe anul 2013 pensie alimentară în valoare totală de 6.540 lei.

Potrivit jurnaliştilor de la „Adevărul“, Călin Andreş a profitat de ordonanţa traseiştilor şi a trecut de la PNL la PSD, pentru că ar fi avut promisiuni de finanţare a unor proiecte. El are şi probleme cu DNA, respectiv un dosar penal în legătură cu Asociaţia crescătorilor de animale, dosar în care s-au efectuat percheziţii la domiciliu şi la primărie.

Primarul comunei Roşia Montană, Eugen Furdui

Site-ul primăriei celei mai mediatizate comune din România este unul cu o interfaţă deloc prietenoasă şi greu accesibilă din punctul de vedere al informaţiilor de interes public, fiind realizat de aceeaşi firmă, Simasoft, care a realizat pagini web şi pentru alte primării din judeţul Alba. Ca şi în cazul paginii Primăriei Abrud şi pentru Roşia Montană, deşi există secţiuni, acestea nu sunt active, cum este cazul secţiunii pentru CV a primarului sau cel al declaraţiilor de avere ori de interese. Nici pe portalul ANI nu se poate găsi declaraţia de avere sau de interese, nici pe 2015, nici pe 2014, ultimele declaraţii care pot fi găsite sunt cele din anul 2013. Potrivit declaraţiei de avere din 2013 Eugen Furdui avea un teren intravilan în Roşia Montană, o casă, un Renault şi un motociclu Loncin şi peste 26.000 de lei indemnizaţie de primar. Potrivit declaraţiei de interese, tot din 2013, acesta nu declară decât funcţia de preşedinte al BPL al PDL Roşia Montană.

Primarul comunei Albac, Tiberiu Petru Todea

Primăria are o pagină de web, dar este complet nefuncţională, nici un meniu nu este activ şi nici o informaţie publică nu poate fi accesată. Nici declaraţiile de avere şi de interese nu pot fi găsite pe site-ul primăriei, iar pe portalul ANI ultimele declaraţii postate sunt cele din 2012.

Tiberiu Petru Todea are un hectar de pădure şi 0,3 ha de fâneaţă, o casă în Albac şi un apartament în Alba Iulia şi un venit anual de 31.000 de lei, declarând că atât el, cât şi soţia sa au „salar”, dar nu declară locul de muncă al soţiei, ceea ce este împotriva prevederilor legale. Declaraţia de interese este şi ea necompletată, lipsind din aceasta funcţia politică a primarului Todea, deşi acesta nu a candidat independent, ci pe lista unui partid.

Primarul comunei Ighiu, Traian Rusu

Traian Rusu este economist, fost viceprimar şi apoi primar al comunei Ighiu. Pe site-ul primăriei nu mai sunt postate declaraţii de avere din 2012, tot de atunci datând şi declaraţiile postate pe portalul ANI. Traian Rusu are 5,16 ha de teren agricol, două case în Ighiu, un Alfa Romeo şi un BMW, primesc aproape 120.000 de lei din subvenţii de la APIA şi soţia sa mai încasează 46.000 de lei din comercializarea produselor agricole şi au un venit anual din salarii de aproape 300.000 de lei. Deşi vorbim de o declaraţie de avere din anul 2012, observăm că soţia primarului Traian Rusu încasa indemnizaţie de maternitate, dar avea şi venituri agricole ceea ce, conform legii, este imposibil. Familia Rusu mai are şi acţiuni la trei firme (SC Regal Construct SRL, SC Mega Regal Star SRL şi SC Ana Regal Star SRL) deşi, de asemenea, nu declară venituri din dividende de la nici una dintre cele trei firme.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz