2020-08-12 16:18

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul LXIV: judeţul Dâmboviţa (II)

 |  21:01
CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul LXIV: judeţul Dâmboviţa (II)

Primarul municipiului Moreni, Constantin Dinu. Primăria are un site simplu, puţin cam dezorganizat, dar conţine informaţii de interes public, biografia primarului şi datele personale de contact, precum şi declaraţiile de avere şi interese care sunt actualizate pentru anul 2015.

Licenţiat în mecanică agricolă, Constantin Dinu şi-a completat studiile la Centrul Naţional de Administraţie Publică şi IGSU, a lucrat la un SMA, apoi la mai multe firme, iar din 1998 este director în cadrul Primăriei Moreni. Din anul 2000 a ocupat postul de viceprimar al municipiului, acesta fiind primul său mandat de primar.

Potrivit declaraţiei de avere, Dinu are două terenuri intravilane, obţinute prin cumpărare, la Răzvad şi Moroieni, un apartament în Târgovişte şi trei autoturisme (un Suzuki, un Volswagen şi un Peugeot). Soţia este director al DGASPC Dâmboviţa, împreună cumulând un venit de aproape 100.000 de lei anual. De reţinut că primarul nu locuieşte în Moreni, acolo unde este edil şi unde, potrivit declaraţiei de avere nu are nici un imobil, ci la Târgovişte, cu soţia. Familia are şi trei firme, SC Luna Impex SRL; SC Bis Construct SA şi acţiuni la SC Chindia SA. Dinu este preşedintele PSD Moreni.

Se pare că, de atâtea drumuri, primarul nu prea vorbeşte cu soţia sa care, probabil fără ştirea lui, a mai cumpărat un Ford Fiesta, maşină care nu apare în declaraţia de avere a primarului. Dar, cum soţia lucrează tot la stat, fiind director la DGASPC din subordinea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, are obligaţia legală şi ea să depună declaraţie de avere, în care apar cele trei autoturisme declarate de primarul din Moreni dar şi acest Ford Fiesta. Iar de autoturismul Peugeot 107, tot din declaraţia de avere a soţiei, aflăm că a fost vândut, ceea ce nu apare în declaraţia lui Dinu Constantin. În schimb, directoarea de la Protecţia Copilului Dâmboviţa nu pomeneşte nimic în declaraţia de interese despre cele trei firme la care soţul său are acţiuni, deşi legea o obligă să le declare.

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul LXIV: judeţul Dâmboviţa (II)
zoom

Primarul oraşului Găeşti, Gheorghe Grigore

Primăria are un site mai apropiat de categoria blog, dar cu ceva informaţii de interes public, însă greu structurat. Are declaraţiile de avere şi interese pe anul 2015.

Dan Eugen Iacobuţă, primarul oraşului Găeşti, s-a stins din viaţă pe 14 februarie 2015 la spitalul ASM John’s Hopkins Medicine din Gebze, Turcia. Edilul Găeştiului se lupta de multă vreme cu o boală necruţătoare, dar spera într-un miracol, împreună cu familia sa, care i-a fost alături până în ultimele clipe.

Viceprimarul „Cheorghe Grigore” (cum apare numele său pe site-ul Primăriei Găeşti - foto) nu are terenuri sau imobile, are două autoturisme Renault şi un venit anual de 36.600 de lei. Soţia este pensionară. Primarul spune că este copreşedinte al PNL Găeşti. Acesta a fost acuzat destul de dur de către presa locală după ce la robinetele locuitorilor din Găeşti a venit apă cu detergent, dintr-o gravă greşeală a Societăţii de apă şi canalizare.

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul LXIV: judeţul Dâmboviţa (II)
zoom

O altă acuză se leagă de drumul de Găeşti, marcat ... la şpilul agenţilor de la rutieră. Drumul de câţiva km care leagă oraşul dâmboviţean Găeşti de localitatea Mătăsaru este… asfaltat. El trece, totodată, prin câmp. De câţiva ani pe tot acest tronson rutier s-a stabilit că viteză maximă de deplasare să fie de 50 km/oră, ca în localitate. Drumul, aproape în linie dreaptă, fără curbe ori denivelări a tot ronţăit nervii şi buzunarele şoferilor, nu de alta, dar radarele Poliţiei rutiere erau frecvent la datorie…

Şoferii riscau, desigur, amenzi, în ideea că nu depăşeau viteza legală cu mai mult de 50 km/oră, ceea ce ar fi însemnat şi suspendarea permisului.

Iată că de puţină vreme drumului în cauză i s-a mai adăugat un element. Toată distanţa dintre Găeşti şi Mătăsaru, şi invers, cu excepţia a circa un kilometru proaspăt asfaltat, a fost marcat cu linie continuă. Tot. Aşa că dacă te prinde poliţia că ai depăşit pe linia continuă, caz în care nici nu are nevoie de radar, adio permis pentru 30 de zile. Aşa că stai frumos în spatele unui TIR cu pepeni, ori a unei căruţe cu… puradei, ori a unui tractor care se întoarce ori se duce la arat. Bursa Zvonurilor ziarului Puterea a adăugat şi poza, pentru necredincioşi (http://www.puterea.ro/bursa_zvonurilor/experiment-rutier-la-gaesti-97174.html).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz