2020-07-16 20:56

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul VI: județul Arad (partea a II-a)

 |  21:01
CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul VI: județul Arad (partea a II-a)

Primarul comunei Vladimirescu, Ioan Crişan. Site-ul primăriei este unul extrem de uşor şi accesibil, conţine multe informaţii de interes public. Din păcate, declaraţiile de avere şi interese nu sunt postate pentru anul 2015 şi nici pe portalul ANI nu pot fi regăsite.

Ioan Crişan are o sumedenie de terenuri şi clădiri în Vladimirescu. Are șapte terenuri agricole însumând peste 23 de hectare şi două terenuri intravilane, două case în Vladimirescu şi un apartament. Are un Volkswagen Tiguan şi un Golf, aproape 300.000 de lei în conturi şi aproximativ 10.000 de euro. Indemnizaţia anuală de primar este de 25.200 de lei, la care se adaugă 20.000 de lei din dobânzi la depozite bancare, peste 40.000 de lei venit anual din pensii (primarul şi soţia). Alţi aproape 20.000 de lei vin din arendări de terenuri şi participarea la o asociaţie agricolă.

Declaraţia de interese consemnează doar funcţia de preşedinte al PSD Vladimirescu. În septembrie 2014, primarul Ioan Crişan a declarat pentru aradon.ro că a trecut la PDL, deşi declaraţia de interese nu a mai fost schimbată, aşa cum cere legea, iar cea pe 2015 nici măcar nu a fost completată.

Instituţia Prefectului judeţului Arad ar fi trebuit să se sesizeze de lipsa acestor informaţii de interes public de pe pagina de internet a Primăriei Vladimirescu, dar nu a avut nici o reacție.

În schimb, jurnaliştii de la livearad.ro l-au dat în judecată pe primar, deoarece acesta refuza să comunice declaraţiile de avere şi de interese pentru anii 2007-2014. „În luna iunie a anului trecut, am făcut o solicitare către Primăria Vladimirescu, conform legii, prin care ceream să ni se pună la dispoziţie declaraţiile de avere ale primarului Ioan Crişan. Din păcate, cei de la Vladimirescu au refuzat să ne dea documentele solicitate, invocând motive puerile, cum ar fi lipsa semnăturii de pe solicitarea trimisă prin e-mail. Aşa că ne-am adresat Tribunalului Arad, care în octombrie 2014 ne-a dat câştig de cauză. În ciuda acestei decizii, cei de la Vladimirescu n-au binevoit să ne pună la dispoziţie declaraţiile de avere, ba mai mult, au atacat hotărârea Tribunalului Arad la Curtea de Apel Timişoara. Numai că nici aici n-au avut câştig de cauză, Curtea de Apel dându-ne dreptate. Decizia fiind definitivă, aşteptăm cu nerăbdare documentele solicitate, fiindcă suntem extrem de curioşi, cum sunt probabil şi cetăţenii comunei, să vedem ce are de ascuns primarul Ioan Crişan. În plus, aşteptăm şi cheltuielile de judecată pe care Primăria Vladimirescu trebuie să le plătească. Sperăm că din banii primarului, nu din fonduri publice”, conchid jurnaliștii arădeni.

Primarul oraşului Lipova, Iosif Mircea Jichici

Pagina web a Primăriei Lipova este una uşor accesibilă, cu conţinut mulţumitor de informaţii publice, dar la primar lipsesc datele de contact şi nu sunt actualizate declaraţiile de avere şi cele de interese. Cele pentru consilierii locali sunt actualizate la anul 2015, dar, iarăşi, lipsesc declaraţiile de avere şi interese ale angajaţilor Primăriei Lipova. Soţia primarului, Dana Liliana Jichici, este consilier principal la Primăria Lipova, dar nu are depuse declaraţii de avere şi interese din 2013 nici pe site-ul Primăriei Lipova, nici pe portalul ANI. Între declaraţiile de avere şi interese ale celor doi soţi, depuse inegal şi pe diverşi ani lipsă, sunt extrem de multe inexactităţi.

Declaraţia de avere a lui Mircea Jichici de pe pagina web a Primăriei Lipova este tot cea din 2014, deşi trebuia depusă cea pentru 2015 din data de 15 iunie 2015. Potrivit declaraţiei sale de avere din 2014, familia Jichici are peste 16 ha de teren agricol şi un teren intravilan, o casă de locuit, un Renault şi un Volkswagen. Potrivit declaraţiei primarului Jichici, peste 81.000 mp i-a dat cu superficie unei societăţi comerciale (SC RTI Solar), dar fără valoare de încasare. Venitul anual al celor doi soţi de la Primăria Lipova depăşeşte 45.000 de lei.

Mircea Jichici declară că este preşedintele PSD Lipova.

Dacă este să confruntăm cu declaraţia de avere a soţiei sale, care este din 2013, aceasta declară doar două terenuri, nu declară terenul superficie, declară că primarul lucrează şi ca inginer mecanic la SC LT Damian’s Shoes SRL, ceea ce nu apare în declaraţia de interese a primarului, deşi în declaraţia de avere din 2013 şi Mircea Jichici recunoştea că lucrează la această firmă. Societatea, potrivit informaţiilor oferite azi de Registrul Comerţului, aparţine unei consiliere locale din partea PSD, Pîrneovan Carmen Ramona.

Din declaraţia de interese a Lilianei Jichici aflăm că, dacă sunt revendicări ale sindicatului sau organizări de greve, primarul va negocia chiar cu soţia sa, care este viceliderul sindicatului din Primăria Lipova!

Primarul oraşului Ineu, Călin-Ilie Abrudan

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul VI: județul Arad (partea a II-a)
zoom

Portalul Primăriei Ineu este nepopulat cu informaţii de interes public. La secţiunea primarului, declaraţiile de avere şi interese sunt din anul 2012, iar cele ale aparatului propriu, la fel, existând puţine declaraţii pe 2014 şi nici una pe 2015. Călin-Ilie Abrudan spune despre sine că este „analist politic” pentru că este licenţiat în ştiinţe politice şi administrative. A fost şef de cabinet parlamentar, consilier local şi viceprimar în Ineu, acum fiind la primul mandat de primar.

Abrudan declară două terenuri agricole (1,6 ha) şi-o livadă, spune că nu are locuinţă, are un Volkswagen Golf, aproape 20.000 de euro şi 30.000 de lei în bancă. Venitul anual de primar este de 36.000 de lei, Abrudan mai încasând alţi 12.000 de lei din chirii. Interesant că, deşi declară venituri din închirieri, nu declară nici un imobil. Soţia este profesor şi are un venit de 3.600 de lei anual. Călin-Ilie Abrudan nu are completată declaraţia de avere pentru anul 2015, deşi ea trebuia depusă până pe 15 iunie 2015. Abrudan este acţionar la SC Euro Funding SRL, nu declară apartenenţa la vreun partid politic, deşi a fost ales pe listele PNL, unde are şi funcţia de vicepreşedinte judeţean.

Primarul oraşului Chişineu Criş, Gheorghe Burdan

Pe site-ul Primăriei Chișineu Criș declaraţiile de avere şi interese s-au împotmolit la anul 2013. Lipsesc biografia şi datele de contact ale primarului.

Gheorghe Burdan nu are postate declaraţiile de avere şi interese pe anul 2015 nici pe site-ul Primăriei Ineu, nici pe portalul ANI, ultimele postate pe portalul ANI sunt din anul 2012, iar cele de pe site-ul Primăriei Ineu fiind cele din 2013.

Potrivit acelora, Gheorghe Burdan are 12,6 ha de teren agricol cumpărate, două terenuri intravilane la Batana şi la Livada. Familia mai are două apartamente, un depozit şi un loc de veci. Burdan declară un autoturism Volkswagen din 2003 și 31.000 de lei indemnizaţia de primar. Soţia sa ar încasa 12.900 de lei din închirierea depozitului, 43.000 de lei venituri din pensii şi 16.000 de lei venituri din comercializarea de cereale, dar şi o rentă viageră de aproape 500 de lei. Din declaraţia de interese reiese că este vicepreşedinte al PSD Arad.

Primarul oraşului Nădlac, Vasile Ciceac

Site-ul Primăriei Nădlac este unul rudimentar, uşor accesibil, dar cu multe lipsuri şi meniuri inactive. Cu toate acestea, declaraţiile de avere sunt actualizate la zi.

Din declaraţia de avere reiese că soţia lui Vasile Ciceac are o Întreprindere Individuală „Alessia II”, iar cei doi dețin împreună două terenuri intravilane pe care au două case, dar şi un teren extravilan în Nădlac. Au două leasing-uri pentru un autoturism Hyundai şi un Volkswagen Polo, au vândut un autoturism cu 8.500 de euro, primarul are un venit de aproape 70.000 de euro din poliţe de asigurare şi indemnizaţie de primar, iar soţia un venit 48.620 de lei din întreprinderea individuală. Primarul nu declară întreprinderea soţiei şi în declaraţia de interese. Ciceac este preşedintele executiv al Ligii Aleşilor Locali ai PNL pentru judeţul Arad. Nu declară funcţiile avute în partid, deşi legea prevede că trebuie declarată inclusiv calitatea de simplu membru.

Potrivit aradreporter.ro, primarul a desfiinţat Serviciul SMURD şi un Centru pentru Copii ca să facă economii la Bugetul din 2015.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-28

Mai multe imagini:
CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul VI: județul Arad (partea a II-a)
zoom
Parerea ta...

ATENT
26 Aug 2015

Ca si inainte, o porcarie de articol
CROCODILUL FLAMAND
27 Aug 2015

INEU-UN LOC INTERESANT....DE AICI PROVIN O GRAMADA DE MAFIOTI DIN GRUPUL DAN RADU RUSANU-GHITZA-MAFIA BANCARA-666ITZIK-ARESCU666...SI DIN ZONA BRASOV....UNDE S-A FACUT PRIMUL SELGROS...SI UN PICUTZ DE LA DRAGASANI-OLT....DE UNDE E CUMATRUL 666ITZIK-ARESCU666
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz