2020-07-16 19:31

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul VIII: județul Arad (partea a IV-a)

 |  21:01
CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul VIII: județul Arad (partea a IV-a)

Primarul comunei Şiria, Valentin Bot. Pe site-ul Primăriei, declarațiile de avere și de interese ale edilului Valentin Bot sunt din 2013. Pe portalul ANI găsim şi declaraţiile din 2014, însă cele din 2015 lipsesc cu desăvârşire. Bot are trei terenuri agricole (aproximativ 15 hectare) şi un teren intravilan, două case (în Pâncota şi Şiria), dar şi un apartament în Bucureşti. În 2014 a mai achiziţionat un intravilan din Şiria prin schimbare categorie PUZ. Declară un autoturism Volkswagen din 2009, nu are bijuterii ori plasamente financiare, dar are o firmă SC Bot Euroexpres SRL. Are o indemnizaţie de primar de peste 30.000 de lei și mai adună peste 7.000 de lei din agricultură. Soţia este contabilă la mai multe firme (SC WEST GRAIN SRL, Societatea Agricolă Ion Slavici şi SC Cerealcom SA Arad), și câștigă aproape 40.000 de lei. Fost lider județean al PDL, Bot a fost criticat în presă pentru că şi-a pus numele pe o fântână monument istoric, mai veche de un secol. Primăria pe care o conduce editează şi un ziar.

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul VIII: județul Arad (partea a IV-a)
zoom

Primarul comunei Vinga, Ioan Sorin Negrei

Pe portalul Primăriei declaraţiile de avere şi interese sunt încremenite fie la anul 2009, fie la anul 2011. A apărut însă, un nou portal, http://pvinga.dlinkddns.com, mai greu accesibil, pe care apar însă multe informaţii locale de interes public, inclusiv declaraţiile de avere pentru anul 2015.

Primarul Negrei are 45 ha de teren agricol şi un intravilan, un spaţiu comercial şi o casă de locuit, două Volkswagen Passat şi o Dacie 1310, o indemnizaţie anuală de 27.852 de lei, dar mai încasează 85.000 de lei de la IFN Rocredit și 35.000 de lei din agricultură. Este și preşedinte al PNL Vinga. Soţia lucrează la SA Mănăştureana şi încasează 17.892 lei pe an, iar fiul la SC Negrei Autotrade SRL şi ia 74.900 de lei.

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul VIII: județul Arad (partea a IV-a)
zoom

Primarul comunei Macea, Ioan Mercea

Declaraţiile de avere şi interese se opresc la anul 2014 chiar şi pe portalul ANI.

Ioan Mercea a moştenit 10 ha de teren agricol şi o casă în Macea, două tractoare şi un Audi. Are 20.000 de lei în cont. Familia are un venit ce depăşeşte 30.000 de lei, dar la nici unul dintre soţi nu este declarat locul de muncă, ceea ce contravine legii. Mai au un venit de 28.000 de lei din venituri agricole. Mercea este şi vicepreşedinte PSD pe plan local.

În data de 26 ianuarie 2009, pe numărul de urgenţă 112, a fost sesizat faptul că, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, primarul comunei Macea, Ioan Mercea, ar fi lovit intenţionat cu maşina un locuitor al satului Sînmartin, după care a părăsit locul accidentului. Procurorul Sorin Iercoşan, cel care s-a ocupat de acest caz, a propus neînceperea urmăririi penale faţă de făptuitorul Ioan Mercea, „întrucât fapta nu există”.

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul VIII: județul Arad (partea a IV-a)
zoom

Primăria comunei Târnova, Florin Farcaşiu

Primăria nu are pagină de internet. Pe portalul ANI sunt publicate doar declaraţiile de avere şi interese de la candidatura pentru primărie, din anul 2012.

În 2012, primarul Florin Farcaşiu avea un teren intravilan în Târnova şi o casă în comună, dar şi un apartament în Arad, o Dacia Logan în leasing, o indemnizaţie de primar de aproximativ 20.000 de lei. Soţia câștiga 18.000 de lei ca asistentă medicală la Spitalul Ineu. Copilul aduce şi el 1.000 de lei din alocaţie şi bursă. De asemenea, familia mai ia 1.500 de lei din pomicultură. Farcaşiu este membru al Biroului Politic Permanent al PNL.

Uniunea Ucrainenilor a reclamat, în vara lui 2013, Corpului de control al Guvernului României o serie de abuzuri ale autorităţilor locale ale comunei Târnova şi ale primarului Florin Farcaşiu. În urma verificărilor efectuate, conform Raportului de control al Guvernului României încheiat la începutul lunii octombrie 2013, au rezultat indicii privind săvârşirea unui număr de 24 fapte de natură penală, toate sub administraţia lui Florin Farcaşiu.

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul VIII: județul Arad (partea a IV-a)
zoom

Primăria comunei Gurahonţ, Ana Lenuţa Moţica

Pe site-ul primăriei, declaraţiile de avere nu au mai fost actualizate din anul 2008. Pe portalul ANI sunt disponibile declarațiile aferente anului 2014 ale primăriței Ana Lenuţa Moţica (PNL). Aceasta are aproape 7 hectare de teren agricol, 0,18 ha de pădure, trei case, două apartamente (din care unul la Oradea) şi un spaţiu comercial, două autoturisme Dacia, o firmă (SC Moţica SRL Gurahonţ). Declaraţia de avere încărcată de doamna primar pe portalul ANI se opreşte aici!

Primarul comunei Şagu, Emilia Brăneţ

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul VIII: județul Arad (partea a IV-a)
zoom

Pe portalul primăriei nu există declarații de avere și de interese (buton inactiv). Pe site-ul ANI există declarațiile din anul 2014, la care ne vom raporta.

Primărița Emilia Brăneţ (PDL, actualmente PNL) a moştenit patru terenuri agricole (aproximativ 10 hectare), două terenuri intravilane în Şagu, o casă în Şagu şi un apartament în Arad. Circulă cu un autoturism Renault. Soţul, Cornel Brăneţ, lucrează la două firme (SC Contor Zenner SA Arad, SC Prod Serv Confort), având un venit probabil de 50.000 de lei anual. La aceştia se adaugă cei 15.000 de lei din pensia soţului, 2.700 de lei din agricultură şi 60.000 de lei dividende din SC Prod Serv Confort 2011 SRL. Firma are contracte şi cu Primăria Pâncota, dar şi o chirie de 72.000 de lei de la Polaris Holding SRL Constanţa.

Primarul comunei Săvârşin, Ioan Vodicean

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul VIII: județul Arad (partea a IV-a)
zoom

Primăria nu are pagină de internet, iar pe portalul ANI ultima declaraţie de avere şi de interese publicată de primarul Ioan Vodicean este din anul 2013. Primarul este poet dialectal (scrie poezii în grai bănăţean). Are trei hectare de teren agricol şi unul de pădure, o casă la Săvârşin şi un autoturism Matiz. Are o indemnizaţie anuală de 15.600 de lei, 16.820 de lei dividende de la ASTRA Arad, fabrica de vagoane. Acţiunile la ASTRA Arad nu le trece şi în declaraţia de interese, în care consemnează doar funcţia de vicepreşedinte al PSD Arad.

În anul 2013, edilul a fost acuzat în presa locală de către un consilier local că a semnat un contract cu zile bune înainte ca acesta să fie aprobat de plenul Consiliului Local. Este vorba despre un proiect de hotărâre de Consiliu Local care priveşte încheierea parteneriatului cu o Asociaţie pentru îngrijirea vârstnicilor care a fost supus votului Consiliului Local în şedinţa din 29 martie 2013, dar primarul l-a semnat, de la sine putere, încă din 15 martie 2013. Consilierul local Gheorghe Pleş susține că „Respectiva asociaţie a fost înfiinţată în 2009, nu are nici un angajat, nici un fel de activitate, iar sediul social este în localitatea Dumbrăviţa, pe un teren viran”.

Primarul comunei Şimand: Florin Liviu Dema

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul VIII: județul Arad (partea a IV-a)
zoom

Nici pe site-ul Primăriei și nici pe portalul ANI nu sunt actualizate declarațiile de avere și interese, fiind postate doar cele pe 2014. Primarul Dema deţine 28 de hectare de teren agricol (în declarație nu se menţionează unitatea de măsură, dar e de presupus că nu sunt mp) în patru parcele, unul donat în 2002. Mai deține un tractor şi un Volkswagen Passat, având o indemnizaţie anuală de 23.148 de lei. Soţia este vânzătoare şi are un venit anual sub 2.000 de lei. Declaraţia de interese e complet goală, netrecând nici măcar apartenenţa sa politică.

În 10 martie 2015, magistrații de la Judecătoria Chișineu Criș au dat sentința în procesul penal al primarului comunei Șimand, Dema Florin Liviu. Astfel, judecătorii au admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat la data de 02.02.2015 în dosarul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timiș, între Parchetul de pe lângă Curtea de Apel  Timiș și inculpatul Dema Florin Liviu. Ulterior l-au condamnat (Hotărâre 38/2015 10.03.2015) pe inculpatul Dema Florin Liviu, la pedeapsa de 6 (şase) luni închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei astfel aplicate, pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 6 luni. Inculpatul Dema Florin Liviu are de plătit statului suma de 1.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Dema a explicat speța pentru Special Arad: „Este adevărat. Motivul pentru care am primit această sentință este un conflict de interese. Din neștiință, în urmă cu doi-trei ani de zile, fiind dat în judecată de fostul primar, care m-a acuzat că dețin ilegal un teren,  l-am luat ca avocat pe domnul Ungureanu. După ce am câștigat alegerile în 2012, am suferit o depresie și am fost internat câteva luni. Când am revenit la PRIMĂRIA Șimand, m-am confruntat cu foarte multe probleme, chiar și procese pentru că fostul primar a luat credite. Aveam procese și nu aveam juristă la primărie. Astfel, l-am angajat pe același avocat să reprezinte Primăria. Efectiv nu am știut că legea nu îți dă voie să angajezi același avocat și pentru tine, și pentru instituție. Am greșit. Îmi pare rău”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz