2020-07-16 19:03

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul X: județul Bacău (partea a II-a)

 |  21:01
CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul X: județul Bacău (partea a II-a)

Primarul oraşului Dărmăneşti, Constantin Spiridon. Pe site-ul primăriei nu sunt postate declaraţiile de avere sau interese ale primarului, iar pe portalul ANI ultimele declaraţii sunt din anul 2012.

Constantin Spiridon are un teren intravilan şi trei terenuri agricole, o casă cu anexe, un autoturism Volkswagen şi o indemnizaţie de 26.000 de lei anual. Soţia, Mona Spiridon, are un PFA de cosmetică, realizând venituri de aproximativ 950 de lei anual. Fata cea mare, Anca Spiridon, este consilier al Grupului PSD din Camera Deputaţilor, cu un venit anual de 27.360 de lei, iar mezina, Cristina, lucrează la SC Fregata SRL pentru un venit anual de 9.600 de lei, deşi este administratorul firmei! Firmă care este a… familiei Spiridon. Spiridon este vicepreşedinte al PSD Dărmăneşti.

Conform presei locale, Dărmăneștiul ar fi un oraș campion la atragerea de fonduri europene, cu aproape o mie de miliarde de lei vechi.

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul X: județul Bacău (partea a II-a)
zoom

Primarul oraşului Slănic Moldova, Şerban Andrei

Declaraţii de avere și de interese lipsesc de pe site-ul primăriei orașului-stațiune, iar pe portalul ANI există doar declarațiile din 2014.

Familia Andrei are un hectar de fâneţe şi 1.000 mp de pădure în Slănic Moldova, edilul nu declară case sau maşini, doar ceasuri de 20.000 de euro. Proaspăt căsătorit, a primit 30.000 de euro dar de nuntă, iar indemnizaţia anuală de primar ajunge la aproape 40.000 de lei. Este membru al Asociaţiei Sportive Bradu din Slănic Moldova şi preşedintele organizaţiei PSD.

Şerban este supranumit de presă „Radu Mazăre de Bacău”, socotit cu o avere uriaşă, în pofida declarației de avere care l-ar plasa în categoria „sărac, dar cinstit”.

Cum se știe, Andrei Hrebenciuc, fiul ex-liderului PSD Viorel Hrebenciuc, a fost arestat pentru 30 de zile în Dosarul retrocedării frauduloase a celor 43.000 de hectare de pădure în județul Bacău. Procurorii și-au susținut cauza pe declarațiile directorului firmei Reședința Vârstnicilor, Carmen-Elisabeta Drăgoi, conform căreia deținătorul societății Reședința Vârstnicilor, offshore-ul Majura Ltd, din Cipru, îl are ca proprietar pe Andrei Hrebenciuc. Un offshore a cărui adresă este Strati Myrivilli 5, Strovolos, C.P. 2046, Nicosia, Cipru.

Portalul România Curată a descoperit că la aceeași adresă funcționează alte două offshore-uri care fac afaceri în țara noastră, unul dintre ele fiind legat de Viorel Hrebenciuc. Mai exact, Sharp Advanced Solutions SRL din București fondată în 03.11. 2011 de Mergeani Nicolae (50%) și Prodan Victor Adrian (50%) și cu administrator Carmen-Elisabeta Drăgoi (adică persoanele nominalizate în Dosarul retrocedării frauduloase).

În 26.03.2012, firma Sharp Advanced Solutions SRL a intrat în acționariatul SC Hotel Perla Moldovei SRL, cumpărând de la asociatul unic Șerban Maria 0,03% din societate. Maria Șerban este mama primarului Andrei Șerban, finul lui Viorel Hrebenciuc. Totodată, Andrei Șerban este și finul lui Corneliu Iacubov. În plus, nașul fiicei lui Andrei Șerban e Dumitru Sechelariu (decedat). Andrei Șerban e și primar PSD al orașului Slănic Moldova și unul din membrii grupării care a participat la devalizarea RAFO Onești. Pe 22.05.2012, cei doi asociați din Sharp Advanced Solutions SRL au cedat 20% din părțile sociale către Lomarus Limited cu sediul social în Strati Myrivilli nr. 5, StrovoIos, P.C. 2046, Nicosia, Cipru, adică fix aceeași adresă cu a Majura Ltd., offshore-ul implicat în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul X: județul Bacău (partea a II-a)
zoom

Primarul oraşului Târgu Ocna, Ştefan Silochi

Primarul Silochi are 15 terenuri cu sute de mii de metri pătraţi, fie ele terenuri agricole, păduri ori extra şi intravilane. Mai are trei apartamente în Târgu Ocna, două garaje, două spaţii comerciale în Târgu Ocna, o cabană la Slănic Moldova şi o casă cu anexă tot în Târgu Ocna. Are un Wolkswagen şi o Dacia 1305, o indemnizaţie anuală de primar de aproape 40.000 de lei şi încasează 60.000 de lei din închirieri. Soţia sa are o pensie de 20.000 de lei pe an, iar el mai ia 65.000 de lei anual din valorificarea pădurii, terenurilor şi produselor agricole. Primarul are şi o firmă (SC Politrav SRL Târgu Ocna), este membru în şapte asociaţii, cooperative sau composesorate şi preşedinte al PSD Târgu Ocna.

Ca să nu piardă statutul de staţiune pentru oraș, Primăria Târgu Ocna a declarat o autogară existentă doar pe hârtie și pentru care nu se întrevede nici o posibilitate de finanţare. Curtea de Conturi a sesizat nereguli cu privire la achiziţia realizării studiilor de proiectare pentru obiective de investiţii, includerea lor în lista anuală de investiţii, dar fără precizarea sursei de finanţare.

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul X: județul Bacău (partea a II-a)
zoom

Primarul comunei Asău, Constantin Rădulescu

Constantin Rădulescu are aproape 200.000 mp de teren agricol sau forestier, două case moştenite şi un spaţiu comercial, conduce o Dacia Logan, are şase depozite în bancă şi acţiuni la un fond de investiţii ce însumează 517.682 de lei, nu are nici un credit şi are o indemnizaţie anuală de primar de 30.000 de lei. Atât primarul, cât şi soţia sa mai adună împreună 32.000 de lei anual din pensii şi peste 10.000 de lei din subvenţii şi lucrări ori vânzări de produse agricole. A vândut către SC Schweighofer SRL şi SC Holzindustrie SRL lemne de peste 200.000 de lei. Este preşedintele PSD Asău.

Primar cu multe mandate la Asău, Constantin Rădulescu a fost „promovat” de presă pentru legături cu mafia tăietorilor de lemne.

Primarul comunei Agăş, Doru Merluşcă

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul X: județul Bacău (partea a II-a)
zoom

Edilul nu a publicat declarațiile de avere și de interese nici pe site-ul primăriei, nici pe portalul ANI. Există doar declarațiile din 2012 când a candidat, depuse la Biroul Electoral, în lipsa lor candidatura nu era validă.

Potrivit acestora, Doru Merluşcă are patru terenuri (unul agricol şi trei intravilane), o casă cu anexă, o rulotă rutieră, a vândut un Volkswagen Golf cu 4.000 de lei şi nu are conturi, depozite bancare ori alte plasamente financiare. Doru Merluşcă are o indemnizaţie de primar de 20.000 de lei pe an, iar soţia, medic veterinar, aduce şi ea 25.000 de lei anual. E membru AJVPS şi nu îşi trece apartenenţa la nici un partid politic. În 2009, Daniela Maxim, membră PSD, a declarat că ea şi soţul ei au fost ameninţaţi, agresaţi şi înjuraţi pentru că partidul pe care îl reprezintă a scos un scor mai bun la alegerile prezidenţiale, turul I. Cazul a ajuns în atenţia poliţiei. Cei doi agresori - adică actualul primar, Doru Merluşcă, şi viceprimarul comunei - s-au ales cu dosare penale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-02Parerea ta...

ANONIM
20 Mai 2016

La palmaresul lui Silochi Stefan ar trebui avut in vedere si transformarea Salinei Targu Ocna intr-o unitate supusa total propriilor interese prin impunerea, cu ajutorul lui Hrebenciuc si a lui Adi Serban, unei suite de directori umili si aserviti neconditionat clanului mafiot bine cunoscut pe Valea Trotusului. Bucur Aurel care a fost pus director general la SALROM Bucuresti de catre Hrebenciuc si a fost dat afara din societate dupa ce a furat ca in codru impreuna cu fratele de la Darmanesti, cumatrul Leca da la ELEX Onesti si o gasca de protejati si acoliti ai sistemului mafiot. Si-a mai pus director la Salina un alt cumatru Goaga Daniel, un alcoolic irecuperabil care a fost dat afara odata cu Bucur Aurel. Pentru a fi salinarii multumiti Bucur Aurel le-a furat fondul de salarii si l-a impartit cu marinimie altor saline din tara. Acum Silochi Stefan are pusa o o alta sluga umila la conducerea Salinei si anume pe Ilie Ionel care continua buna conducere mostenita de la Goaga si Bucur. Atat Bucur Aurel cat si Ilie Ionel cer acum salinarilor voturi pentru un nou mandat de consilieri locali alaturi de vestitul Silochi Stefan. Ne-am cam lamurit ce vrednici alesi locali si iscusiti conducatori ai Salinei au fost acestia in actualul mandat ,asa cum ne-am lamurit si cu Silochi si clanul lui de hoti si mafioti. Salinarii nu mai vor hotii lui Hrebenciuc la carma unitatii si a orasului.
MITROFAN MIHAI
11 Apr 2019

Ce tot vorbiti ,Silohi si Nutu sunt niste sfinti la care osa ne inchinam maine!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz