2020-07-16 20:05

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XIX: județul Argeș (partea a II-a)

 |  21:01
CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XIX: județul Argeș (partea a II-a)

Primarul municipiului Câmpulung, Ţâroiu Ioan Liviu. În luna februarie 2015, prefectul de Argeş a semnat Ordinul de încetare de drept, înainte de termen, a mandatului de primar al lui Călin Ioan Andrei, primarul ales al Câmpulungului Muscel.

La ieşirea din mandat Călin declara că deţine un apartament în Câmpulung, dar nici un teren ori autoturism în proprietate. În conturi spunea că are 11.000 de euro şi peste 30.000 de lei. Mai declara şi un împrumut de 3.000 de euro către Anca Avram. Soţia este profesoară şi ziaristă, colaborând cu Muscel TV, familia Călin reuşind să adune un venit anual de peste 65.000 de lei în anul 2014. Călin Andrei a fost şi vicepreşedinte al PNL Argeş, calitate pierdută pe 2 februarie 2015.

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv pe fostul preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu, la şapte ani şi opt luni de închisoare, în dosarul în care este acuzat că a accesat fonduri PHARE de aproape 900.000 de euro, în baza unor acte false. În acelaşi dosar, Cornel Penescu, patronul PIC, s-a ales cu patru ani de închisoare, la fel şi Gheorghe Dobre, asociat şi administrator la SC Zeus SA, care a primit tot patru ani de puşcărie cu executare. Gheorghe Nicuţ, primar al municipiului Curtea de Argeş, Călin Ioan Andrei, primar al municipiului Câmpulung, Ion Popa, primar al comunei Stâlpeni, judeţul Argeş, şi Ion Ştefan, primar al comunei Budeasa din judeţul Argeş, toţi în funcţii la data faptelor, au primit pedepse de câte trei ani de închisoare cu suspendare. Tot la trei ani de închisoare cu suspendare a fost condamnat şi Florian Despan, director executiv al Direcţiei pentru Integrare Europeană şi Dezvoltare Regională în cadrul Consiliului Judeţean Argeş la data faptelor, iar diriginţii de şantier Gheorghe Dumitrache şi Tudor Mircea au primit pedepse de câte un an şi şase luni de închisoare cu suspendare. Pe 25 februarie, prefectul a decis încetarea mandatului celor trei primari, la Câmpulung viceprimarul Ţâroiu Ioan Liviu preluând prerogativele primarului.

Ţâroiu declară trei terenuri intravilane în Câmpulung, două moştenite şi unul cumpărat, un apartament în Bucureşti, o casă în Câmpulung şi o casă de vacanţă pe numele fiului la Poiana Braşov. Ţâroiu are un autoturism Skoda. Soţia este pensionară, iar fiul este agent de vânzări la Casa Auto Bucureşti. Împreună realizează un venit anual de 60.000 de lei. Ţâroiu este acţionar şi în trei firme, SC IATSA Dacia Câmpulung, SC IATSA ARO Câmpulung şi SC Tricom Mirea Câmpulung. El este vicepreşedinte PSD Argeş.

Poliţia din Câmpulung a deschis un nou dosar penal, care are la bază mai multe monumente istorice din Câmpulung, respectiv cele intrate în proiecte de reabilitare şi nefinalizate. În dosar se fac cercetări pe marginea Ansamblului Băilor Kretzulescu, clădirii Casei de Cultură „Tudor Muşatescu” şi a Grădinii Publice „Merci”. Poliţia Câmpulung a solicitat primăriei municipiului să pună la dispoziţia organelor de cercetare penală mai multe documente, precum copii ale autorizaţiilor de construcţie/reabilitare a respectivelor monumente istorice, dar şi o comunicare cu proprietarii/administratorii şi cota parte a acestora pentru monumentele istorice mai înainte menţionate.

Cert este că, atât procesul de reabilitare a Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”, numită scriptic Palatul Culturii, pe banii Ministerului Culturii, cât şi derularea lucrărilor la megaproiectul pentru reabilitarea centrului istoric al Câmpulungului – Parc Kretzulescu, ridică multe semne de întrebare.

Interesant este că firma lui Daniel Sabău, Grup Corint, care între timp s-a transformat în Corint Restaurare, are mari pretenţii financiare la Primăria Câmpulung, fapt pentru care a amenințat că, în cazul în care nu i se deblochează banii de garanţie şi nu i se achită toate facturile, chiar şi la lucrări făcute după încetarea de drept a contractului, nu semnează procesul-verbal de predare-primire al obiectivelor din proiect, astfel fiind blocat orice drum de continuare a acestuia şi finanţarea europeană.

Contractul a fost încheiat cu asocierea de firme SC Grup Corint SA Alba Iulia şi SC Harbău SRL pentru suma de 24.778.656 lei. Dar constructorul Grup Corint nu s-a ţinut de termeni contractuali şi la finalizarea celor doi ani de zile prevăzuţi în contract nu a reuşit să finalizeze nici măcar două din cele cinci obiective ale proiectului, ci doar a încurcat lucrurile.

Pentru derularea proiectului Kretzulescu până în acest punct s-au cheltuit deja aproape 10 milioane lei, însă nici măcar două din cele cinci obiective nu au fost finalizate.

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XIX: județul Argeș (partea a II-a)
zoom

Primarul municipiului Curtea de Argeş, Nicolae Diaconu

Nicolae Diaconu declară 15 ha de teren agricol, două terenuri extravilane şi două terenuri intravilane. Mai are două case în Curtea de Argeş şi un apartament la Bucureşti, are două autoturisme BMW şi o Dacia Sandero. Diaconu spune că are peste 85.000 de lei în cont şi a împrumutat cu jumătate de milion de lei noi pe SC Donprest Com SRL. Primarul nu trece în declaraţia de avere nici angajatorul şi nici funcţia soţiei sale, care câştigă 35.000 de lei pe an, în timp ce Diaconu are o indemnizaţie de aproape 50.000 de lei anual. Daniela Diaconu lucrează la o firmă cu capital de stat. Transarg SA este angajatorul soţiei primarului, o firmă ce a aparţinut în totalitate Consiliului Local, dar mare parte din acţiuni au fost cumpărate de o firmă la care a fost acţionar şi Nicolae Diaconu.

Familia Diaconu mai ia peste 2.000 de lei din dobânzi, peste 5.000 de lei din subvenţii pentru agricultură. Primarul este şi proprietarul firmei SC Donprest Com SRL Curtea de Argeş. El este vicepreşedinte al PSD Argeş şi, potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, mai este acţionar în alte 4 firme, radiate sau aflate în procedură de faliment ori suspendate.

Primarul Nicolae Diaconu este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, alături de alţi peste 40 de edili din judeţul Argeş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un folos necuvenit. În acelaşi dosar, care vizează atribuirea unor contracte de consultanţă pentru elaborarea strategiilor de dezvoltare locală, mai au calitatea de suspecţi deputatul Mircea Drăghici şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu. Procurorii anticorupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de 28 de edili, sub aspectul săvârşirii, în formă continuată, a infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un folos necuvenit. În top se află primarul municipiului Curtea de Argeş, Nicolae Diaconu, cu 10 acte materiale pentru care este cercetat. Dosarul este încă în faza de urmărire penală.

Primarul oraşului Costeşti, Ion Baicea

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XIX: județul Argeș (partea a II-a)
zoom

Ion Baicea declară un hectar de teren agricol în Buzoieşti, două apartamente în Costeşti şi Piteşti, circulă cu un Hyundai şi un Volkswagen. Primarul nu trece angajatorul soţiei în declaraţia de avere, deşi spune că este funcţionar public, împreună adunând aproape 70.000 de lei anual. Anul trecut, soţia a mai adus 50.000 de lei la bugetul familiei din drepturi restante şi dintr-o vânzare de casă. În declaraţia de interese primarul consemnează că este independent politic.

Soţia primarului, Baicea Adriana, este funcţionar public la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură şi nici pe site-ul APIA, nici pe portalul ANI nu are postate declaraţiile de avere şi interese pentru anul 2015. Şi primarul a avut probleme cu ANI, care l-a declarat incompatibil după ce în perioada 2009-2012 a fost şi primar, şi reprezentant al Consiliului Local Curtea de Argeş în AGA SC Apă-Canal SA Curtea de Argeş, decizie atacată în instanţă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-16

Mai multe imagini:
CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XIX: județul Argeș (partea a II-a)
zoom
Parerea ta...

VALENTIN
22 Iun 2020

Sa scrieti si despre procesul cu Statul Roman pe care il are.eu sant parte in proces si numai hotii sant in dosar si cum a protejat familia Vladau,alti hoti si astia.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz