2020-07-13 09:20

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XLIII: județul Brăila (Partea a II-a)

 |  21:01
CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XLIII: județul Brăila (Partea a II-a)

Primarul oraşului Făurei, Ionel Voinea. Potrivit declaraţiei de avere, primarul Ionel Voinea are un teren intravilan la Surdila-Greci, un apartament în Făurei, o Dacia 1310 şi un Ford Fiesta. Anul trecut a vândut un apartament cu 40.000 de euro. Soţia este asistent de farmacie şi au împreună un venit anual de peste 55.000 de lei. Alţi 3.000 de lei sunt aduşi de soţie acasă din tichete de masă. Edilul nu declară firme. Arată că este vicepreşedinte al Partidului Conservator, partid care nu mai există, fuzionând cu PLR şi dând naştere ALDE.

Polițiștii brăileni i-au deschis dosar penal primarului orașului Făurei, Ionel Voinea, după ce l-au prins beat la volan. Politicianul conservator a fost testat cu aparatul etilotest, în urma căruia a rezultat că avea 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Potrivit „Adevărul”, Voinea a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Primarul din Făurei ar fi comentat pentru o publicație online din Brăila acest incident, susținând că mașina sa nu se afla în mișcare, ci staționa în fața unui bar.

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XLIII: județul Brăila (Partea a II-a)
zoom

Primarul oraşului Ianca, Fănel George Chiriţă

Pe site-ul primăriei, declarațiile de integritate sunt postate haotic. La rubricile primar, viceprimar și secretar sunt postate declaraţiile de avere şi cele de interese din anul 2013, dar, dacă te uiţi printre declaraţiile de avere şi cele de interese de la capitolul „Consiliul Local” le găseşti şi pe cele din 2015.

Primarul Fănel Chiriţă este inginer agricol, a lucrat la Direcţia Agricolă şi în privat până în anul 2004, când a fost ales pentru prima dată la cârma urbei din Ianca.

Potrivit declaraţiilor de avere, primarul are două terenuri intravilane în Ianca şi un teren agricol de 1 hectar în Mircea Vodă, precum și o casă în Ianca. Soţia sa este profesor la liceul din oraş şi familia adună un venit anual de 60.000 de lei. La acestea se adaugă veniturile din agricultură ale primarului, fix 5.000 de lei. În declaraţia de interese, edilul precizează că este vicepreşedinte PSD Brăila.

Presa locală scria despre un conflict de interese în mandatul trecut al lui Chiriţă, care i-a concesionat tatălui său, Tudorache Chiriţă, prin atribuire directă, o suprafaţă de teren din izlazul satului Berleşti. Primarul este acuzat de abuz şi incompatibilitate. Cazul a fost semnalat într-o conferinţă de presă a organizaţiei judeţene a PDL, de către preşedintele filialei brăilene, Constantin Dumitriu: „Primarul PSD Chiriţă George, pe modelul Stancu-Hercules, îi dă un teren de 49 de ari, prin concesionare - cui credeţi? - lui taică-său, domnului Chiriţă Tudorache. Terenul nu are nici mai mult, nici mai puţin decât 5.000 de metri pătraţi şi este în domeniul privat al oraşului Ianca. Deci, iată modelul PSD-ului, adică modelul baronismului local. (...) Las cetăţenii Brăilei să hotărască ce este corect şi ce nu este corect”, declara politicanul portocaliu pentru „Obiectiv de Brăila”.

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XLIII: județul Brăila (Partea a II-a)
zoom

Primarul oraşului Însurăţei, Ionel Gheorghe

Primarul Ionel Gheorghe declară un teren intravilan şi un hectar de teren agricol la Însurăţei, un apartament, o casă în acelaşi oraş, un Logan şi un BMW. După „modelul” din orașul reședință de județ, soţia primarului este inspectoare şi directoare la liceu, adunând un venit anual de 30.000 de lei, la care se adaugă cei 37.000 de lei din indemnizaţia primarului. Peste treizeci și trei de mii de lei spune primarul că-i face din agricultură.

Declarația de interese doar o semnează.

Soția sa, deși este director, nu a depus pe portalul ANI nici o declarație de interese sau de avere, deși avea această obligație legală. Nici pe site-ul unității de învățământ nu sunt publicate declarațiile de avere sau de interese.

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XLIII: județul Brăila (Partea a II-a)
zoom

Primarul comunei Cireșu, Radu Popa

Primăria nu are site web. Pe portalul ANI primarul nu a depus nici o declarație în acest mandat, ultimele depuse fiind cele de la alegerile din 2012, dar chiar și atunci le-a depus greșit, pe municipiul Brăila și nu pe comuna Cireșu.

Potrivit acestora, în urmă cu trei ani primarul declara două terenuri agricole, o casă și două spații comerciale, toate în comuna Cireșu. Nu are autoturisme, nici active financiare.

Despre soția sa nu spune unde lucrează sau ce meserie are, dar spune că împreună au un venit de peste un sfert de milion de lei noi din agricultură. La aceștia se adaugă alți 71.000 de lei din arendări și peste 100.000 de lei noi din creșterea animalelor, ajungând la un venit anual ce depășește jumătate de milion de lei noi! Potrivit declaraţiei de interese din 2012, Radu Popa este şi vicepreşedinte al PNL Brăila.

Localității Cireșu i s-a dus buhul pentru bătăile pe care le aplică cetățenilor primarul sau fiii acestuia. Recent, presa locală scrie despre acuzaţia ce vine din partea unui localnic din satul Vultureni, care susţine că a ajuns să trăiască în teroare după ce a fost luat la pumni, în plină stradă, chiar de alesul comunităţii. Pentru a-şi susţine afirmaţiile, bărbatul le-a pus la dispoziţie jurnaliştilor de la „Obiectiv de Brăila” actele medicale care dovedesc agresiunea, precum şi plângerea înaintată la poliţie. Marian Lupu, 47 de ani, a reclamat faptul că, în seara zilei de 14 martie, în faţa unui magazin din satul Vultureni, a fost luat la bătaie de primar şi un angajat al acestuia, practic fără vreun motiv. Potrivit victimei, primarul i-ar fi spus că „de mult timp aşteaptă să îl prindă” şi că „îl va muta din Vultureni”. Victima a ajuns la spital şi a scos certificat medico-legal, însă spune că numai după ce a făcut reclamaţie la poliţia din Brăila a reuşit să ia actul. De cealaltă parte, primarul Radu Popa susţine, citat tot de „Obiectiv de Brăila”, că este nevinovat şi că organele abilitate trebuie lăsate să termine ancheta şi să facă lumină în acest caz.

Reclamantul Marian Lupu susţine că primarul Popa are pe lângă el un anturaj periculos, persoane cu antecedente penale, care stau de pază la balta pe care o deţine în satul Vultureni şi care nu se feresc să dea câte o lecţie atunci când li se cere. „Eu când am ieşit pe poarta magazinului, un locotenent de-al lui, Oancea Dan, care zice că a făcut box pe la Făurei şi păzeşte balta, m-a aşteptat. S-a lipit de gard şi m-a lovit în ochiul drept, aici. Am picat în genunchi şi a sărit el (primarul, n.r.) din maşină şi mi-a zis nişte cuvinte urâte, nici nu pot să le spun. Şi m-a luat la picioare, mi-a dat aici la cap, şi acum sunt umflat. S-a întâmplat sâmbăta, salvarea a venit după 2 ore. Mi-a zis că nu era neurologul la spital, la urgenţe. Apoi mi-a zis să mă duc acasă şi să vin cu trimitere de la medicul de familie. Primarul între timp a plecat la Brăila şi a făcut aranjamentele. M-a văzut neurologul, dar nu a vrut să mă interneze. A zis că nu am nimic, că nu e urgenţă, ei!, aranjamente. Eu am fost la şeful poliţiei din Brăila în audienţă, că nu voiau să îmi dea certificatul medico-legal. Abia aşa am reuşit să-l iau”, le-a declarat celor de la „Obiectiv Brăila” Marian Lupu.

Potrivit certificatului medico-legal, pus la dispoziţie de reclamant, la data de 17 martie, dr. Crassas Rodica, medic primar legist, l-a examinat pe bărbatul de 47 de ani, care a declarat că a fost agresat. Constatările medicului au fost că Marian Lupu acuza tulburări de vedere cu ochiul drept, vedere în ceaţă, dureri la nivelul hemitoracelui drept, zone în care au fost găsite mai multe echimoze. Din fişa de la UPU reiese că bărbatul prezenta „escoriaţii frontale, hematom ochi drept, dureri în hipocondrul drept (n.r. - sub coaste), episod pierdere cunoştinţă”.

Reprezentanţii IPJ Brăila au confirmat şi ei incidentul. Poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Făurei au fost sesizaţi despre agresiune prin apelul de urgenţă 112 de victimă, Marian Lupu.

Reclamantul a spus că a solicitat să i se dea ajutoarele alimentare, fiind refuzat, iar în ziua de 14 martie, ora 18.50, s-a întâlnit cu primarul şi cu Dan Oancea şi a fost lovit cu pumnii în zona feţei de aceştia. „În urma sesizării, poliţişti de la Secţia 3 de Poliţie Rurală Făurei au efectuat cercetări, iar în cauză s-a întocmit dosat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe”, susţin poliţiştii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz