2020-07-15 21:46

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XVI: județul Bacău (partea a VIII-a)

 |  21:01
CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XVI: județul Bacău (partea a VIII-a)

Primarul comunei Mărgineni, Marcelin Solot. Marcelin Solot este absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, a lucrat mai mulţi ani în diverse structuri ale Primăriei Mărgineni și la Fabrica de Bere Solot. Potrivit declaraţiei de avere are şase terenuri, majoritatea intravilane, păşuni sau terenuri arabile, are o casă în satul Bărbaţi, un spaţiu comercial şi o casă construcţie proprie tot în satul Bărbaţi, casă construită cu mai multe anexe gospodăreşti. Deține un Mercedes, un Opel şi o remorcă uşoară. Indemnizaţia sa anuală este de 30.072 de lei. Deşi declară că soţia sa este şomer indemnizat, mai precizează că femeia câştigă 4.000 de lei din agricultură, alţi 3.000 de lei declarând că sunt câştigaţi de el însuși din agricultură. Solot este vicepreşedintele PSD Bacău, funcţiile politice fiind şi singurele menţiuni din declaraţia sa de interese.

La începutul acestui an procurorii au decis începerea urmăririi penale împotriva lui Marcelin Solot. „Prin Ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău din data 26.03.2015 s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. (...) Prin Ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău din data de 19.06.2015 s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem cu privire la săvârşirea altor infracţiuni de abuz în serviciu (...) şi a unei infracţiuni de fals intelectual. Prin Ordonanţa procurorului din data de 13.07.2015 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspecţii: Şolot Marcelin, pentru săvârşirea a şase infracţiuni de abuz în serviciu (...) şi şase infracţiuni de fals intelectual (...), având în vedere că în calitate de primar al UAT M., a încheiat contracte de prestări servicii cu S.C. V. S.R.L., S.C. B. T. S.R.L., S.C. E. S.R.L., Societatea Cooperativa meşteşugărească B., S.C. P.C. S.R.L. şi S.C. E.A. S.R.L., având ca obiect efectuarea unor lucrări de construcţie / amenajare la diferite obiective de pe raza com. Mărgineni, încălcând procedura de atribuire a contractelor de achiziţie publică şi dispunând efectuarea unor plăţi în baza unor documente încheiate între UAT M. şi persoanele juridice în cauză, care atestau situaţii fictive. Prin Ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău din aceeaşi zi s-a dispus măsura preventivă a reţinerii inculpatului Ş.M. pentru 24 de ore, începând cu data de 27.07.2015 ora 14.15 până în data de 28.07.2015. Ulterior, primarul a fost plasat în arest la domiciliu. Potrivit ziarului „Evenimentul”, la finele lunii august 2015, primarul a fost arestat preventiv, după ce magistraţii au constatat că Maricel Solot nu a respectat condiţiile arestului la domiciliu. Marcelin Șolot este deja suspendat din funcție de la finalul lunii iulie, fiind înlocuit interimar de viceprimarul Ionuț Popa. Prefectul Dorian Pocovnicu a declarat pentru „Ziarul de Bacău” că suspendarea lui Șolot se va prelungi cu încă 30 de zile, prin Ordin de Prefect.

Viceprimarul Ionuţ Popa nu a apucat să-şi publice şi declaraţiile de avere pe anul 2015, pe site-ul primăriei fiind postate doar cele din 2014. Ele nu sunt urcate nici pe portalul Agenţiei Naţionale de Integritate. Viceprimarul are patru terenuri intravilane în Padeş, ce însumează 1,25 hectare, are un imobil moştenit în Mărgineni, dar nu îi declară tipul, conduce un Mercedes Sprinter, are o indemnizaţie de 20.000 de lei anual, iar soţia - un venit a cărui natură nu o declară, deşi legea îl obligă, de 10.000 de lei anual. Pe declaraţia de interese apare doar semnătură.

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XVI: județul Bacău (partea a VIII-a)
zoom

Primarul comunei Nicolae Bălcescu, Anton Şiler

De pe site-ul primăriei lipsesc cu desăvârşire declaraţiile de avere sau interese. Lipsesc şi de pe portalul ANI, ultimele fiind încărcate la alegerile locale din anul 2012. Potrivit acestora, edilul Anton Şiler are două terenuri arabile şi două intravilane, toate cumpărate, a cumpărat două case în Nicolae Bălcescu, are patru autoturisme, un Hyundai SF, un Ford, un microbuz Peugeot şi o Dacia Pick-up. În declaraţia de interese nu menţionează funcţiile din partid.

Primarul are probleme cu transparența nu doar în privința propriilor declarații de integritate, ci și în privința... îmbrăcămintei subordonaților. Edilul i-a dat lecţii de moralitate unei angajate ce defila cu sânii la vedere prin primărie. Livia Ioniţă (31 de ani), din comuna băcăuană Nicolae Bălcescu, apărea în 2012 în ipostaze compromiţătoare într-un clip pe internet. Femeia pare că face un adevărat show sexy pe un site destinat adulţilor, chiar din biroul instituţiei în care lucrează din 2005. Ea este referent la Biroul Taxe şi Impozite Locale. Totodată, este colegă de serviciu cu Cătălin Ioniţă (31 de ani), soţul ei, cu care are doi copii, de 3 şi 5 ani. După apariţia imaginilor, primarul Anton Şiler (PDL) i-a cerut demisia pe motiv de imoralitate. Femeia s-a conformat rapid. „I-am spus să nu mai vină cu laptopul de acasă, deoarece are un altul de muncă. Acum o săptămână i-am pus în vedere acest lucru chiar în scris. Cu toate acestea, îşi îndeplinea obligaţiile de serviciu”, a spus primarul Şiler. „I-am spus să-şi dea demisia, pentru că este o femeie imorală şi a făcut acest lucru în timpul serviciului, în instituţia noastră. Cred că şi soţul era complice la tot ce s-a întâmplat. De aceea, l-am mutat jos, la pază”, a declarat cu acea ocazie primarul, citat de „Adevărul”.

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XVI: județul Bacău (partea a VIII-a)
zoom

Primarul comunei Oituz: Ion Osoloş

Potrivit declaraţiei de avere, Ion Osoloş are două terenuri arabile şi o vie în Oituz, nu are imobile însă are un scuter, iar indemnizaţia de primar anual sare de 27.000 de lei. Este preşedintele PSD Oituz.

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XVI: județul Bacău (partea a VIII-a)
zoom

Primarul comunei Pînceşti: Ioan Moţoc

Ca și în cazul altor primării din județ, de pe site lipsesc declaraţiile de avere şi interese. Edilul Ion Moțoc nu le are publicate nici pe portalul ANI, cele mai recente fiind cele de la alegerile locale din 2012. Potrivit acelora, Moţoc are un teren intravilan şi două terenuri extravilane, o casă în Pînceşti, un autoturism Ford Focus. Moţoc are active financiare în valoare de 23.000 de euro şi alţi 20.000 de lei şi o indemnizaţie anuală de 25.000 de lei. Soţia este pensionară şi ia anual aproape 12.000 de lei pensie, iar primarul mai are venituri din agricultură de 10.000 de lei. Are şi acţiuni la SC Cereal SRL Pînceşti. Nu-și declară apartenenţa politică.

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XVI: județul Bacău (partea a VIII-a)
zoom

Primarul comunei Pîrgăreşti, Marius-Gabriel Gheorghiţă

De pe site-ul primăriei lipsesc cu desăvârşire declaraţiile de avere şi cele de interese. Dar cele ale primarului sunt postate pe portalul ANI. Gabriel Gheorghiţă declară un apartament în Tîrgu Ocna şi un autoturism Audi A6, un venit anual de aproape 30.000 de lei. Nu şi-a actualizat declaraţia de interese, unde apare tot ca membru al Partidului Conservator, partid care nu mai există prin fuziunea cu PLR şi constituirea ALDE.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-14

Mai multe imagini:
CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XVI: județul Bacău (partea a VIII-a)
zoom
CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XVI: județul Bacău (partea a VIII-a)
zoom
CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XVI: județul Bacău (partea a VIII-a)
zoom

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz