2020-07-16 20:50

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XX: județul Argeș (partea a III-a)

 |  21:01
CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XX: județul Argeș (partea a III-a)

Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu. Conform CV-ului postat pe site-ul primăriei, Ion Georgescu a făcut Liceul Economic, Şcoala de comerţ şi are un master în management. A fost, până în anul 2000, şef depozit cantină la Dacia, apoi viceprimar şi, din anul 2006 este primar în Mioveni.

Potrivit declaraţiei sale de avere, Georgescu are un apartament în Mioveni, nu are terenuri în proprietate, dar are două autoturisme, o Toyota şi un Mercedes. Primarul declară şi bijuterii din aur de 2.000 de euro, investiţii financiare de peste 40.000 de lei, mai spune că administrează două firme şi are acţiuni la o a treia firmă. Toată familia, soţie şi fiică, lucrează la aceste firme, iar venitul anual sare de 100.000 de lei. Subliniem că primarii nu pot fi administratori de firme, iar cele trei firme din declaraţia de avere nici măcar nu sunt menţionate în declaraţia de interese. Georgescu este şi membru în Consiliul Naţional al PSD.

Potrivit unui comunicat al ANI, Ion Georgescu s-a aflat în conflict de interese penal și administrativ, fiind suspectat și de infracțiuni asimilate faptelor de corupție. Inspectorii de integritate susțin că, în calitate de primar, Ion Georgescu a semnat două contracte în valoare totală de 9.042.500 lei privind finanțarea acțiunilor/ activităților din cadrul Programului „Promovarea sportului de performanță”, contracte încheiate între Consiliul Local Mioveni, reprezentat de Ion Georgescu, și Clubul Sportiv Dacia Mioveni, în cadrul căruia acesta a deținut calitatea de președinte al Consiliului Director (în perioada 19 decembrie 2001-6 iulie 2010). De asemenea, ANI a sesizat DNA în cazul lui Ion Georgescu, în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire de către acesta a infracțiunii de conflict de interese, precum și a infracțiunii asimilate faptelor de corupție.

Dar Georgescu mai este suspect şi într-un alt dosar al procurorilor anticorupţie, în care DNA „a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un număr de 28 primari și viceprimari la data faptelor, în calitate de suspecți, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, după cum urmează: - GEORGESCU ION, primar al orașului Mioveni, județul Argeș (9 acte materiale);… În perioada anilor 2007-2010, ca urmare a influenței și a autorității exercitate de către NICOLESCU CONSTANTIN, atât în calitate de președinte al Consiliului Județean Argeș, cât și de președinte al organizației județene a unei formațiuni politice asupra unor primari, în cei mai mulţi fiind membrii respectivei formațiuni politice, SC EUROPEAN PROJECT CONSULTING SRL București a încheiat contracte de prestări servicii, având ca obiect consultanță, elaborare strategie locală și elaborare cereri de finanțare – implementare proiect, cu un număr de 46 consilii locale ale unor orașe și comune din județul Argeș, Școala Specială Valea Mare, Agenția de Implementare a Proiectelor de Dezvoltare a județului Argeș (instituție subordonată Consiliului Județean Argeș) și chiar cu Consiliul Județean Argeș. Consiliile locale cu care agentul economic anterior menționat a încheiat 105 contracte sunt următoarele: Curtea de Argeș, Mioveni… valoarea totală a celor 105 contracte de prestări servicii încheiate între SC EUROPEAN PROJECT CONSULTING SRL București cu instituțiile publice și unitățile administrativ teritoriale anterior menționate, în perioada 2007-2010 este de circa 3.786.804,5 lei, din care au fost efectuate plăți în sumă totală de circa 3.140.687,5 lei. Din actele de urmărire penală aflate la dosarul cauzei rezultă indicii rezonabile că cele mai multe contracte de prestări servicii au fost încheiate fără justificare, în condițiile în care comunitățile respective, în multe cazuri, nu au obținut nici un folos, contractele în cauză nefiind valorificate în vreun mod, iar în alte cazuri beneficiile încheierii unor astfel de contracte au fost modice, nefiind pe măsura valorii contractelor și nejustificând sumele de bani plătite efectiv din bani publici către SC EUROPEAN PROJECT CONSULTING SRL București (firmă a cărei reprezentanți aveau legături de interes personal și de grup cu Drăghici Mircea Gheorghe)”, a informat DNA.

Primarul oraşului Ştefăneşti, Mihail Dorin Bărbuceanu

Primăria Ştefăneşti nu are pagină web, ceea ce încalcă prevederile Legii 52 privind transparenţa decizională şi Legea 544 privind liberul acces la informaţiile de interes public. Instituţia Prefectului este cea care ar trebuie să acţioneze pentru impunerea remedierii acestei probleme. Nici pe portalul Agenţiei Naţionale de Integritate nu se află postate declaraţiile de avere şi interese ale primarului pentru anul 2015, fiind obligaţi să ne rezumăm la cele din 2014.

Bărbuceanu are un teren agricol în Ştefăneşti, nu are case ori apartamente, are două autoturisme, un „wolswagen” şi o „Dacia papuk”. I-a vândut lui Bărbuceanu Adrian o casă de locuit cu teren cu numai 50.000 de lei. Are 60.000 de lei şi 3.000 de euro în conturi. Soţia e profesoară şi împreună adună un venit anual ce depăşeşte 70.000 de lei. Este preşedinte PNL Argeş.

Dosarul privind retrocedările moşiei Brătienilor a fost preluat de procurorii DNA, după ce a stat o vreme la Parchetul General, ulterior fiind preluat de DIICOT. Anchetatorii au început deja audierile, suspecţii urmând să dea cu subsemnatul despre modul cum au dobândit suprafaţa de 90 de hectare de la Ştefăneşti. Printre ei se numără Radu Pricop, ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, dar şi primarul Mihai Dorin Bărbuceanu şi funcţionari publici de la Primăria Ştefăneşti, după ce administraţia locală amintită s-a constituit parte civilă în dosar.

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XX: județul Argeș (partea a III-a)
zoom

Primarul oraşului Topoloveni: Gheorghiţă Boţârcă

Declaraţiile de avere şi interese de pe site-ul primăriei sunt din anul... 2009, iar cele postate pe portalul ANI se opresc la anul 2014.

Gheorghiță Boţârcă declara în 2014 că deţine 24 de terenuri, unul arabil în Călineşti şi un altul, livadă, în Leordeni, restul terenurilor fiind deţinute în Topoloveni. Are o casă de locuit cu anexă, o fermă şi trei spaţii comerciale, toate în Topoloveni. Primarul mai spune că are un tractor şi două autoturisme (Suzuki Vitara şi Fiat Punto). Are peste 130.000 de lei în conturi, plasamente şi investiţii de peste 500.000 de lei, inclusiv la SC Argetop SA. Mai declară o exploataţie agricolă în Topoloveni. Soţia, Liliana, lucrează la Spitalul Leordeni, de unde aduce anual aproape 30.000 de lei. Primarul mai spune că este formator USAID de unde a luat 3.000 de dolari. Familia mai adună peste 3.000 de lei din chirii, iar 50.000 din exploataţii agricole. Primarul este acţionar şi asociat la Raiffeisen Bank, SC Argetop SA, APP „Stejarul” Topoloveni şi SC „Cârcinovul” SA. Este vicepreşedinte PSD Argeş şi membru în mai multe ONG-uri, asociaţii şi fundaţii.

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XX: județul Argeș (partea a III-a)
zoom

Şi Boţârcă este suspect în cadrul dosarului Nicolescu-Drăghici, fiind acuzat de procurorii DNA de săvârşirea a 3 acte materiale. „Din actele de urmărire penală aflate la dosarul cauzei rezultă indicii rezonabile că majoritatea contractelor de prestări servicii au fost încheiate fără justificare, în condițiile în care comunitățile respective, în multe cazuri, nu au obținut nici un folos, contractele în cauză nefiind valorificate în vreun mod, iar în alte cazuri beneficiile încheierii unor astfel de contracte au fost modice, nefiind pe măsura valorii contractelor și nejustificând sumele de bani plătite efectiv din bani publici către SC EUROPEAN PROJECT CONSULTING SRL București (firmă a cărei reprezentanți aveau legături de interes personal și de grup cu Drăghici Mircea Gheorghe)”, a informat DNA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-17

Mai multe imagini:
CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XX: județul Argeș (partea a III-a)
zoom
Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
16 Sep 2015

TOTUSI DE CE SCRIETI TERMENUL "GROFI"....ASTIA SUNT BARONII ROSII CREATI DE ILIESCU CEL "SARAC SI CINSTIT"....CARE SE LUPTA IN 1990 CU STUDENTII "LEGIONARI SI FASCISTI CARE ERAU PLATITI CU DOLARI FALSI SI CU DROGURI DE RATIU SI PSN-CD...SI PNL".......STUPID PEOPLE SI BRUCAN....HA HA HA...S-AU IMBOGATZIT TOTI BOLSEVICII ASTIA DIN CIORDELILE DE PARTID F-S-N- ISTE DE DUPA 1989
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz