2020-07-16 18:47

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XXIV: județul Argeș (partea a VII-a)

 |  21:01
CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XXIV: județul Argeș (partea a VII-a)

Primarul comunei Buzoeşti, Ion Tănase. Edilul Ion Tănase nu are biografie pe site-ul primăriei, iar declaraţiile de avere şi interese se opresc la anul 2014. Pe portalul ANI, declaraţiile de integritate (cele de avere şi cele de interese) nu sunt postate de la alegerile din 2012.

Potrivit ultimei declaraţii de avere, în anul 2014 primarul Ion Tănase avea două terenuri agricole şi două intravilane în satul Ioneşti din comuna Buzoeşti, o casă de locuit tot în satul Ioneşti şi conduce un Renault Clio. Soţia este educatoare la Şcoala din Ioneşti şi împreună au un venit anual de până la 50.000 de lei. Declaraţia de interese conține doar data şi semnătura la final.

Tănase este fost ofiţer de poliţie. Presa locală scrie că s-ar fi ocupat de înmatriculat maşini furate, iar DGA ar fi început o anchetă împotriva sa, însă totul s-a soluționat cu NUP.

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XXIV: județul Argeș (partea a VII-a)
zoom

Primarul comunei Călineşti, Gheorghe Ionescu

Primăria Călinești nu are site. Primarul nu are nici o declaraţie postată pe portalul Agenţiei Naţionale de Integritate. Pe 10 martie anul acesta, poliţiştii de la IPJ Argeş au făcut percheziţii la Primăria Călineşti, la şcoala din centrul comunei, dar şi la sediul firmei „Gyp Star” despre care se spune că îi aparţine fiului fostului primar. Anchetatorii căutau contractele încheiate de administraţia locală cu firme despre care se spune că primeau lucrări cu dedicaţie. Atât de la Primărie, cât şi de la sediul „Gyp Star” au fost ridicate mai multe documente. La final, aproximativ 14 persoane au fost duse la audieri, la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni. Printre cei care au dat ochii cu procurorii pentru a da declaraţii, atât în calitate de suspecţi, cât şi de martori, se numără Nicolae Gavrilescu, administratorul firmei pe care fostul edil-şef o controla, dar şi actualul primar Gheorghe Ionescu. Cei audiaţi au petrecut ore bune în sediul Parchetului, la final procurorii luând măsura controlului judiciar asupra fostului primar şi a administratorului firmei. „Poliţiştii din Argeş efectuează 16 percheziţii la 14 persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, conflict de interese, evaziune fiscală, delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, precum şi la sediul unei instituţii publice şi la o societate comercială. La 11 martie a.c., 110 poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi de la Topoloveni efectuează 16 percheziţii domiciliare. Percheziţiile se desfăşoară în cadrul a două dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, conflict de interese, evaziune fiscală, delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Dosarele privesc atribuirea unor contracte de achiziţii publice unor societăţi comerciale controlate de persoanele bănuite, precum şi nerecepţionarea lucrărilor în cauză. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 900.000 lei”, anunţa la acea dată IPJ Argeş într-un comunicat de presă.

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XXIV: județul Argeș (partea a VII-a)
zoom

Primarul comunei Căteasca, Florian Liviu Năstase

Primăria nu are site. Primarul Florian Liviu Năstase nu a depus pe portalul ANI declaraţiile de avere şi de interese pentru anul 2015. Potrivit declaraţiilor din anul 2014, primarul Năstase are două terenuri în Căteasca, al doilea deţinut împreună cu SC Excalibur SRL, are trei apartamente, unul în Piteşti (celorlalte două nu le declară localitatea), două spaţii comerciale, unul în Căteasca şi un altul într-o localitate pe care nu o declară şi două case în Căteasca, una moştenită şi una cumpărată. Edilul mai declară două autoturisme (Opel şi Dacia), cinci tractoare, trei remorci şi două combine de treierat. Are aproape 350.000 de lei în active financiare, 15.000 de lei venituri din dobânzi şi o indemnizaţie de primar de 27.000 de lei. Soţia (căreia nu-i precizează numele) încasează jumătate de milion de lei noi din agricultură, iar în declaraţia de interese se trece preşedinte al PDL Căteasca. Agenţia Naţională de Integritate l-a găsit incompatibil pe primar. „NĂSTASE FLORIAN LIVIU, Primar al Comunei Căteasca (Judeţul Argeş), s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19.06.2012-10.01.2013, întrucât a deținut, simultan, atât funcția de primar al Comunei Căteasca, județul Argeș, cât și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul NĂSTASE G. FLORIAN-LIVIU ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ”, iar prefectul, în octombrie 2014 l-a suspendat din funcţia de primar. Edilul a atacat ordinul de suspendare în instanţă. Pe 16 iunie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a declarat legal ordinul de suspendare. Primarul nu s-a dat plecat nici aşa, astfel că prefectul a trimis o adresă, prin care îl înştiințează că dacă nu părăseşte primăria, va fi evacuat cu Poliţia. Abia asta a funcționat. Viceprimarul Eugen Mira a preluat interimar atribuţiile de primar. Nici el nu are declaraţiile de avere şi interese pentru anul 2015 depuse la ANI. Conform declarației din 2014, Mira are o casă în Coşeri, deține un Opel şi un Cielo şi nu îşi declară indemnizaţia de primar, trecând ilegal „conform fişei fiscale“. Nici valoarea subvenţiilor primite de la APIA nu vrea să le declare. Declaraţia de interese doar o semnează.

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XXIV: județul Argeș (partea a VII-a)
zoom

Primarul comunei Corbeni, Remo-Virgil Mateescu

Primăria nu are pagină web. Pe portalul ANI nu sunt postate declaraţiile de avere şi de interese din acest an. Potrivit celor din anul anterior, primarul Mateescu are două terenuri extravilane, ambele primite ca donaţie, o casă în Corbeni, primită tot donaţie, un Opel Astra şi un Chevrolet. Soţia sa lucrează tot la Stat, APIA Argeş, şi împreună realizează un venit anual de aproape 55.000 de lei. În declaraţia de interese menţionează că este preşedinte al organizaţiei PSD din Corbeni.

Primarul comunei Coşeşti, Elisaveta Tudose

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XXIV: județul Argeș (partea a VII-a)
zoom

Primăria nu are pagină web oficială, dar comuna are un site de prezentare. Elisaveta Tudose este singura femeie-primar din judeţul Argeş la această oră şi are 27 de ani de experienţă pe scaunul de edil, atât înainte, cât şi după 1989. Din păcate, la capitolul transparenţă experienţa de aproape trei decenii nu prea a ajutat-o, declaraţiile de avere şi interese doamna primar depunându-le o singură dată, la alegerile din 2012, pentru că altfel nu ar fi putut candida. Din acele declaraţii de integritate aflăm că Elisaveta Tudose are două terenuri agricole, un intravilan şi aproape două hectare de pădure, toate moştenite, o casă a cărei locaţie a şters-o, o Dacia Sandero şi un ATV.

Are o indemnizaţie anuală de 20.000 de lei şi, împreună cu soţul, mai încasează anual din pensii alţi 30.000 de lei. Este membră PSD, vicepreşedinta OFSD Argeş. Primăriţa spune că va candida şi în 2016.

Elisaveta Tudose este urmărită penal de DNA în dosarul lui Nicolescu şi Drăghici cu studii de fezabilitate fictive la 33 de primării, printre care şi cea din Coşeşti. Potrivit DNA, s-a dispus „efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un număr de 28 de primari şi viceprimari la data faptelor, în calitate de suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată. Edilii respectivi, toţi din judeţul Argeş, sunt (...) Elisaveta Tudose, primar al comunei Coşeşti...”, se arată în comunicatul procurorilor Anticorupție.

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XXIV: județul Argeș (partea a VII-a)
zoom

Primarul comunei Leordeni, Marian Ibric

Primăria nu are site web. Primarul nu are declaraţiile de avere şi interese publicate pe portalul ANI, ultimele fiind cele dinaintea alegerilor din 2012. Potrivit acelora ar avea două terenuri agricole şi două intravilane în Leordeni (Argeş), toate cumpărate, o casă de locuit şi un spaţiu comercial cumpărate tot în Leordeni,  nu are autoturisme nici bani în cont şi are o indemnizaţie de primar, la nivelul anului 2012, de 12.000 de lei.

Marian Ibric a mai încasat 16.000 de lei din pensie şi 55.000 din activităţi agricole. Şi are şi o firmă, SC Top Construct Dromar SRL. Nu și-a declarat apartenența politică. Presa locală scrie că ar fi contaminat primăria de nepotisme. În ultimii ani si-a angajat în primărie toate rubedeniile şi vecinii. Pe nepoata și mai nou fina sa, Lăcrămioara Ibric (fiica fratelui) în mandatul trecut a angajat-o ca ofițer al stării civile. Ionescu Mihaela, altă nepoată, este angajată la biblioteca comunală. Cornel Ionescu, tot nepot, fratele Mihaelei, va fi director al Căminului Cultural Leordeni, scrie Argeseanul.ro

Şi numele lui Ibric apare în dosarul DNA ce-i priveşte pe cei 43 de primari din Argeş care, la îndemnul lui Nicolescu şi al lui Drăghici, au comandat studii de fezabilitate fictive la firmele de casă ale celor de mai sus, ancheta fiind încă în faza de urmărire penală. Ibric a primit „cadou” de la DNA şi sechestru pe avere.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz