2020-07-16 20:49

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XXVI: județul Argeș (partea a IX-a)

 |  21:01
CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XXVI: județul Argeș (partea a IX-a)

Primarul comunei Mihăeşti, Gheorghe Matei. Primăria nu are portal web. Declaraţii de avere şi de interese ale primarului Gheorghe Matei sunt din anul 2012, dinaintea alegerilor locale. Potrivit acestora, Gheorghe Matei are un teren agricol şi un intravilan în Mihăeşti, o casă cu anexă în Mihăeşti, un apartament în Piteşti şi un spaţiu comercial în comună. Nu are autoturisme nici plasamente financiare. Soţia are un PFI, iar împreună cu indemnizaţia primarului familia realizează un venit anual de 45.000 de lei. Deşi soţia sa este administrator de firmă, edilul nu declară şi contractele pe care firma respectivă le are cu Statul. Din declaraţia de interese lipseşte şi menţionarea partidului politic din care face parte. De altfel, Agenţia Naţională de Integritate nu a considerat toate acestea doar nişte scăpări ale primarului şi l-a declarat incompatibil. Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa conflictului de interese de natură administrativă. Concret, edilul din Mihăeşti a semnat, a aprobat şi a avizat „bun de plată“ documente ce au avut ca finalitate efectuarea de plăţi în valoare de 8.702,79 lei către două societăţi comerciale la care soţia acestuia deţinea calitatea de asociat şi administrator. Astfel, primarul Gheorghe Matei ar fi încălcat prevederile legale, potrivit cărora primarii şi viceprimarii sunt obligaţi să nu emită nici un fel de act prin care s-ar produce un folos material pentru sine, pentru soţul sau soţia sa ori rudele de gradul I.

Matei este cercetat şi de procurorii anticorupţie. Potrivit DNA, a fost dispusă urmărirea penală faţă de mai mulţi primari şi viceprimari, pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată, într-un dosar în care mai sunt implicaţi Constantin Nicolescu, la data comiterii faptelor preşedinte al Consiliului Judeţean şi al PSD Argeş, şi Mircea Gheorghe Drăghici, deputat PSD de Argeş, la rândul lor urmăriţi penal pentru infracţiunile de folosire a influenţei ori autorităţii funcţiei de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, respectiv de complicitate la această infracţiune. Concret, primarul Matei este acuzat că ar fi comandat cu bună ştiinţă trei studii de fezabilitate unor firme controlate de cei doi, studii care erau doar pretext pentru plăţi, fără să aibă urmări reale în dezvoltarea comunei.

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XXVI: județul Argeș (partea a IX-a)
zoom

Primarul comunei Moşoaia, Florea Ene

Primăria nu are site, iar pe portalul ANI nu s-a postat nici o declaraţie de avere ori de interese în acest mandat. Ultimele postate sunt cele de la alegeri, fără care nu s-ar fi putut candida.

Potrivit acestora, primarul Ene Florea are un teren agricol, a cărui localitate nu o declară, deşi legea îl obligă, mai are cinci terenuri intravilane, din care patru cumpărate şi unul moştenit. Are o casă cumpărată, iarăşi fără precizarea localității, şi alte trei case construite de primar în Moşoaia şi Dealul Viilor. Ene mai declară un autoturism Dacia Logan și o indemnizaţie anuală de primar de aproape 30.000 de lei. Soţia este pensionară, primind 12.000 de lei anual. Familia are şi o firmă SC Livi Daiana SRL. Din declaraţia de interese a primarului lipseşte rubrica la care îşi declară apartenenţa politică.

Numele primarului apare în Dosarul DNA instrumentat celor 43 de primării din judeţul Argeş care ar fi încheiat studii de fezabilitate fictive cu firme controlate de Nicolescu şi Drăghici ştiind că aceste studii de fezabilitate nu se impun, ci sunt, mai degrabă, un paravan pentru a face plăţi ilegale din bugetul public.

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XXVI: județul Argeș (partea a IX-a)
zoom

Primarul comunei Pietroșani, Eugeniu Pătru

Primăria nu are site web. Pe portalul ANI nu apare nici o declarație de avere ori de interese depuse de Eugeniu Pătru. Nici măcar la alegerile din 2012.

Primarul comunei Poiana Lacului, Ion Dumitrache

Primăria are un site rudimentar, neactualizat și cu puține informații de interes public. De la alegeri primarul nu a postat declarațiile de avere nici pe site-ul Primăriei, nu le-a transmis nici Agenției Naționale de Integritate.

Înainte de alegerile locale din 2012, Ion Dumitrache declara două terenuri intravilane, unul agricol și o pădure, toate moștenite, o casă și un spațiu comercial la Poiana Lacului, construite în regie proprie, un venit anual de peste 30.000 de lei din indemnizația de primar. Soția este asociat unic la SC Dumitrade SRL și declară un venit anual de 20.000 de lei la care se adaugă 60.000 de lei obținuți din valorificarea legumelor. În declarația de interese a primarului apare doar funcția de președinte al PDL Poiana Lacului.

Este de notorietate faptul că, în urma refuzului de a semna contractul cu Ara Software, primarul Dumitrache s-a certat la cuțite cu Constantin Nicolescu, fostul președinte al Consiliului Județean Argeș. Mai mult, pe site-ul CJ Argeș, județul a avut, ani în șir, o comună în minus: Poiana Lacului. Însă atitudinea de nesupunere față de mai marii județului l-a ferit de dosare penale pe primar, fiind unul dintre puținii șefi de localitate care nu face drumuri pe la DNA.

Primarul comunei Rucăr, Ionel Dulamă

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XXVI: județul Argeș (partea a IX-a)
zoom

Primăria are un site care nu are aproape nici un buton activ, nu are postate nici informațiile minimale de interes public. Pe protalul ANI, ultimele declarații de avere și interese sunt din anul 2014. Potrivit acelora, Ionel Dulamă are 15 terenuri, două într-o asociație, dar și pășuni alpine, 1,75 hectare de pădure și teren agricol. Are o casă, un saivan de oi cu anexe și o pensiune agroturistică pe care și-a construit-o singur. A vândut terenuri în valoare de jumătate de milion de lei noi în 2013. Alți peste 50.000 de lei îi ia primarul din salarii, în timp ce soția sa câștigă pe an doar 6.400 de lei, ca inginer. De la APIA a luat aproape 150.000 de lei subvenții, iar dintr-o asociație dividende de aproape 7.000 de lei. În declarația de interese nu trece pensiunea, ci doar funcția deținută în cadrul PSD.

Primarul comunei Slobozia, Alexandru Nițu

Primăria nu are pagină web. Primarul nu are depusă nici o declarație pe portalul ANI.

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XXVI: județul Argeș (partea a IX-a)
zoom

Primarul comunei Stoenești, Ion Marin

Primăria nu are portal web. Pe portalul ANI ultimele declarații postate sunt din anul 2014.

Potrivit acestora, Marin are două terenuri agricole în Stoenești, două case în Stoenești, un autoturism „Wolskyagen”, a vândut către Holcim un teren cu 20.000 de euro, are active financiare de 50.000 de lei. Soţia lucrează cu el la primărie, ca referent şi încasează un venit anual împreună în sumă de puţin peste 40.000 de lei. Alţi 20.000 de lei ar încasa din agricultură şi spune că este preşedinte al PSD Stoeneşti. Primarul declară că el face venituri din zootehnie şi vaci cu lapte, iar soţia din cartofi şi pomicultură...

Primarul are sechestru pe avere instituit de DNA. În Dosarul Consultanţa, în care Constantin Nicolescu şi deputatul Mircea Drăghici sunt cercetaţi pentru trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influenţă, peste 20 de primari, dintre cei cercetaţi pentru abuz în serviciu, au primit adrese de la DNA prin care li se cer informaţii despre bunurile deţinute în proprietate pentru ca acestea să fie indisponibilizate până la judecata efectivă a cauzei. Printre cei 20 e și Ion Marin, primarul din Stoeneşti.

Inițial, edilii argeșeni glumeau spunând că vor veni la Tribunal cu microbuzul, pentru a economisi benzina. Doar că procesul nu se va judeca în Argeș, ci la București. Asta, deoarece Mircea Drăghici, care este și el inculpat în acest dosar, este deputat în Parlamentul României, motiv pentru care procesul va fi judecat de magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Sub rezerva anonimatului, unii edili ne-au declarat că speră ca deputatul să aibă decența să își dea demisia pentru a avea și ei parte de un proces normal, dar și pentru a scuti timp și bani cu deplasările până în Capitală.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-27

Mai multe imagini:
CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XXVI: județul Argeș (partea a IX-a)
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz