2020-07-16 20:07

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XXVI: județul Argeș (partea a VIII-a)

 |  21:01
CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XXVI: județul Argeș (partea a VIII-a)

Primarul comunei Lereşti, Ion Berevoianu. Primăria are un portal web rudimentar, pe care butonul cu declaraţii de avere şi interese nici măcar nu este activ. Pe site-ul primăriei apare ca primar fostul edil Gheorghe Tonghioiu, acuzat de DNA pentru nereguli în mandatul său din 2008-2012.

Berevoianu nu are declaraţiile de avere şi interese pe site, iar pe portalul ANI ultimele declaraţii depuse sunt cele din anul 2013. În acestea declară două terenuri intravilane, o casă în Lereşti, un autoturism Renault, 9.000 de euro şi în jur de 11.000 de lei în active financiare, o indemnizaţie de primar sub 20.000 de lei. Alţi 42.000 de lei îi primeşte ca pensionar şi alţi 2.200 de lei din arendarea terenurilor agricole. Este membru PNL.

Ambii predecesori ai lui Berevoianu, respectiv Ion Năftănăilă şi Gheroghe Tonghioiu, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru fraude cu fonduri europene. Pe 1 iulie 2015, Năftănăilă a fost condamnat la un an și nouă luni de închisoare și interzicerea unor drepturi, iar Tonghioiu a fost achitat. Sentința a fost apelată atât de Năftănăilă, cât și de DNA

Gheorghe Tonghioiu este acuzat de instigare la infracţiunea de tentativă la infracţiunea de folosirea sau prezentarea, cu rea-credinţă, de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete și instigare la infracţiunea de tentativă de înşelăciune. Ion Năftănăilă este învinuit de tentativă la infracţiunea de folosirea sau prezentarea, cu rea-credinţă, de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete,  în formă continuată şi instigare la forma de înşelăciune în formă continuată.

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XXVI: județul Argeș (partea a VIII-a)
zoom

Primarul comunei Mărăcineni, Nicolae Liviu Dascălu

Primarul Dascălu declară anul acesta 9 terenuri, unul agricol, două păduri şi restul intravilane şi extravilane. Mai declară două case cu magazie şi anexă la Mărăcineni, nu declară autoturisme, nici bani în conturi. Soţia lucrează tot la stat, la RA-APPS,  având împreună un venit anual de 40.000 de lei, 248 de lei subvenţii şi alţi 2.013 lei spune că sunt încasaţi din „COM”.

Pe declaraţia de interese trece doar data şi semnătura. Şi Nicolae Dascălu este cercetat de DNA în dosarul celor 43 de primari acuzaţi că au făcut studii de fezabilitate inutile cu firmele de casă ale lui Nicolescu şi Drăghici. Alte descinderi din martie 2015 vizau încă o dată activitatea Primăriei Mărăcineni şi a fostului primar PP-DD.

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XXVI: județul Argeș (partea a VIII-a)
zoom

Primarul comunei Miceşti, Dumitru Voicu

Primăria are un site din care nu afli nici măcar numele primarului, iar majoritatea butoanelor de meniu sunt inactive. Nici cu portalul ANI primarul nu s-a dovedit mai transparent, acesta depunând ultimele declaraţii de avere şi interese în campania electorală din anul 2012.

Potrivit celor declarate în 2012, Voicu are 14 hectare de teren agricol şi 75 de hectare de pădure, o casă în Miceşti şi un apartament a cărui locaţie nu o declară. Primarul conduce trei autoturisme, un Seat, o Mazda şi un Suzuki, are jumătate de milion de lei noi în conturi şi a împrumutat 650.000 de lei unei firme şi altor trei persoane fizice. Soţia lucrează în privat, la Automobile Dacia, şi are un venit anual de 28.000 de lei, în timp ce primarul are o indemnizaţie anuală de 20.000 de lei. Alţi 200.000 de lei vin din activităţi agricole, de la Voicu Vlad, 3.000 de lei de la APIA, 300.000 de lei din chirii, 33.000 de lei din dobânzi şi aproape 130.000 de lei din exploatări forestiere.

În declaraţia de integritate primarul nu trece firmele familiei şi nici contractele cu statul obţinute de acestea (spre exemplu, una dintre firme are un contract de închiriere cu Petrom ce trebuia menţionat în declaraţia de interese). Dar trece funcţia de preşedinte al PSD Miceşti.

Edilul-şef al comunei argeşene Miceşti, Dumitru Voicu, a băgat în spital un poliţist local. Primarul a dat cu maşina peste agentul Poliţiei Locale Piteşti, când acesta i-a arătat că a intrat pe interzis. Scena s-a petrecut în apropierea Primăriei Piteşti. Agentul Cristian Bădiţă, care, în urma impactului, s-a ales cu piciorul rupt, a fost dus cu Ambulanţa la Spitalul Judeţean Argeş pentru investigaţii, iar primarul s-a ales cu un dosar penal. Edilul nu a ținut cont că polițistul a fost pus acolo tocmai să  asigure ordinea în acea parcare care este foarte aglomerată, a intrat pe ”interzis” sfidându-l în permanență pe polițistul care minute în șir s-a rugat de el să-i dea actele. Ba mai mult, l-a lovit pe agent de două ori (!) cu mașina.

Incidentul reclamat în primă fază ca fiind un accident rutier a ajuns pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. Pe numele primarului Dumitru Voicu s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru ultraj. Primarul ar putea face un an şi patru luni de închisoare dacă se va dovedi că l-a lovit în mod intenţionat pe poliţist.

Iată ce discuții s-au purtat între primarul de la Micești și agentul agresat.

Polițist: Vă rog frumos să dați mașina de acolo. E Ministerul de Interne!

Primar: Nu o dau și ce dacă e Ministerul de Interne. Sunt egal cu ei!

Polițist: Vă rog frumos să-mi prezentați documentele!

Primar: Nu îți dau nici un document. Nu vreau!

Polițist: Haideți cu mine la domnul Ionică!

Primar: Du-te mă tu la domnul Ionică, cheamă-l încoace!

Polițist: Domnule primar, vă sancționez!

Primar: Da mă, sancționează-mă! Care e problema!

Polițist: Vă rog să-mi dați documentele!

Primar: Nu-ți dau și punct. N-ai ce să-mi faci.  Tu n-ai ce-mi face mie!

Polițist: Domnule primar, nu înțelegeți că nu aveți voie aici?!

Primar: Unde scrie! Nu auzi că eu sunt convocat aici!

Polițist: Uitați semnul acolo. Vă rog să-mi prezentați actele!

Primar: Nu vreau mă. Ia lasă-mă mă în pace! (Și îl împinge.)

Polițist: Domnule primar nu dați în mine!

Primar: Cine dă mă în tine, lasă-mă că eu mă duc la ședință!

Polițist: Vă rog să-mi prezentați actele!

Primar: Nu vreau!

Primarul se urcă în mașină, dă în spate și îl lovește pe agentul care cerea ajutor colegilor prin stație. Dumitru Voicu întoarce mașina și vrea să înainteze, deși agentul era în mijlocul parcării, așa că îl lovește din nou.  Un alt coleg al polițistului intervine:

Polițist: Să trăiți! Vă rog să coborâți din mașină, haideți să nu facem circ!

Primar: Nu vreau! Vreau să parchez!

După câteva minute, primarul Voicu acceptă să oprească mașina acolo unde îi spun agenții și în parcarea Primăriei Pitești ajung și polițiștii de la Rutieră.

IMAGINI VIDEO AICI şi AICI

De numele primarului Dumitru Voicu se leagă şi urmărirea penală începută de DNA împotriva lui Constantin Nicolescu şi a lui Mircea Drăghici, chestorul Camerei Deputaţilor, pentru că, prin firme apropiate sau controlate de ei, au determinat 43 de primari din Argeş, printre care şi Dumitru Voicu de la Miceşti, să comande şi să plătească mai multe studii de fezabilitate, inutile şi fără finalitate pentru Primăria Miceşti. Procurorii anticorupţie continuă urmărirea penală a primarului Voicu pentru patru acte materiale, acesta având deja calitatea de suspect în faza de urmărire penală.

Potrivit Ziarului Argeşenilor „Dumitru Voicu, vocalul primar al comunei Micești, este președinte al unui Grup de Acțiune Locală (GAL), iar fata acestuia, din câte spune chiar domnia sa, a depus proiecte pentru a primi bani în speranța de a construi o fabrică de peleți și o demipensiune”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz