2020-07-16 21:02

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XXVII: județul Argeș (partea a X-a)

 |  21:01
CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XXVII: județul Argeș (partea a X-a)

Primarul comunei Ţiţeşti, Florian Rizea. Primăria nu are pagină de internet. Primarul a depus la portalul ANI declaraţiile de avere şi interese numai în primul an din acest mandat, 2013, cele pentru 2014 şi 2015 lipsind cu desăvârşire.

În 2013, Rizea declara trei terenuri intravilane, două în Ţiţeşti şi unul a cărui locaţie e neprecizată (în contradicție cu prevederile legii), o casă, două spaţii comerciale, unul în Ţiţeşti şi unul a cărui locaţie e neprecizată, și două autoturisme Volkswagen. Soţia sa lucrează tot la stat, bibliotecar la şcoală, împreună cumulând un venit anual de 30.000 de lei, la care se adaug 3.600 de lei obţinuţi din chirii. Rizea declară că este vicepreşedinte PSD.

DNA a instituit sechestru pe averea primarului, în Dosarul Consultanţa, în care fostul președinte al Consiliului Județean Argeș și al PSD Argeș, Constantin Nicolescu, şi deputatul PSD Mircea Drăghici sunt cercetaţi pentru trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influenţă, alături de peste 20 de primari, unii acuzați de abuz în serviciu.

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XXVII: județul Argeș (partea a X-a)
zoom

Primarul comunei Valea Mare Pravăţ, Ion Boncoi

Atât de pe site-ul primăriei, cât și de pe portalul ANI, declaraţiile de avere şi interese lipsesc pentru acest an. Potrivit declaraţiilor de anul trecut, primarul Ion Boncoi are 0,75 de hectare de fâneaţă în Câmpulung, nu are nici o clădire, are o Dacia Duster, aproape 100.000 de lei în plasamente financiare şi o indemnizaţie de primar anuală de 25.000 de lei. La aceştia se adaugă pensiile celor doi soţi, în valoare de 20.000 de lei anual, dar şi 860 de lei dividende de la o Obşte din care fac parte. În declaraţia de interese trece doar data şi o semnează.

Fiul său, Boncoi Petre Ionel, este consilier local şi, potrivit declaraţiei de avere, are o casă în Ţiţeşti, casă în care locuieşte şi primarul, dar nu îşi declară fiul pe declaraţia de avere şi interese, fapt ce i-a adus mai multe articole în care presa locală îl acuza de nepotism. Şi tot fiul este directorul şcolii finanţate de către tatăl primar, raporturi care iarăşi nu sunt menţionate în declaraţia de avere a tatălui.

Potrivit Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, soţia lui Boncoi Petre Ionel este angajată la firma consilierului local Tamaşi Ion care este şi reprezentantul Consiliului Local Valea Mare Pravăţ în Consiliul de Administraţie al Şcolii unde director este chiar soţul angajatei sale şi fiul primarului. Aici este evident conflictul de interese. Tamaşi este şi mâna dreaptă în PDL a lui Boncoi Petre Ionel şi, în declaraţia sa de interese ascunde că este acţionar unic şi administrator la SC Irinel SRL, iar declaraţia de avere a lui Tamaşi abundă de donaţii de mii de euro de la tot felul de rude, ceea ce confirmă speculaţiile presei locale că afacerile lui Tamaşi ar fi doar paravan pentru familia Boncoi, care nu poate face afaceri în nume propriu.

De altfel, jurnaliştii de la Jurnal de Argeş au şi fotografiat vila în care locuieşte primarul Boncoi și au prezentat averile progeniturilor acestuia. Boncoi Petre Ionel, consilier local PDL şi director de şcoală în localitatea Valea Mare Pravăţ, are două terenuri cumpărate în 2001, de 4.400 mp, respectiv 10.800 mp, o casă, două conturi la bănci de 40.000 şi 30.000 trecute la rubrica prevăzută pentru conturi în euro, acţiuni la două societăţi din Iaşi şi Alba Iulia, în valoare de 3.000 şi 3.300 lei, certificate de trezorerie de 30.000 lei plus dobândă, în condițiile în care indemnizaţia de consilier local se cifrează la 4.848 lei pe an, iar salariul ca director de şcoală - de 34.850 lei, venituri la care se adaugă alocaţia copilului de 504 lei şi încasările nevestei, de 3.220 lei. Fiica cea mare a primarului, Măgărescu Loredana, inspector-casier în Primăria Valea Mare Pravăţ, are o casă ceva mai modestă, fără etaj, şi pare a fi „Cenuşăreasa” tatei. A doua fiică, Cioacă Costinela, poştăriţă în comună, cu soţul contabil în Primăria Valea Mare Pravăţ, are vilă mai mare decât Căminul Cultural al localităţii.

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR: Volumul XXVII: județul Argeș (partea a X-a)
zoom

Primarul comunei Vedea, Niculae Dochinoiu

Primăria nu are pagină web, iar primarul a postat o singură dată, în anul 2013, declarația de avere și de interese pe portalul ANI. Potrivit acelor declarații, primarul are un teren agricol, a cărui locație nu o declară, un teren intravilan, are un apartament în Pitești, o casă în Vedea, un tractor cu remorcă, un autoturism Volkswagen Passat și 32.000 de euro în cont. Primarul spune că primește o indemnizație anuală de 23.000 de lei și o pensie militară de 75.000 de lei anual. În declarația de interese menționează că este președinte al PDL Vedea.

În dosarul Nicolescu-Drăghici, prin care s-au comandat și plătit mai multe servicii de consultanță și studii de fezabilitate fictive la firme controlate de către cei doi, DNA a dispus urmărirea penală față de 17 primari și directori, la data faptelor, în calitate de suspecți, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, în această categorie intrând și primarul din Vedea. Primarul mai are o condamnare cu suspendare căci a omorât un om, după ce s-a urcat beat la volan, ceea ce ar face ca o eventuală condamnare cât de mică în dosarul DNA să ducă la mulți ani de pușcărie pentru Dochinoiu. Potrivit sentinţei judecătoriei Piteşti, dată pe 28 mai 2015, edilul din Vedea, fost colonel de aviaţie, a fost găsit vinovat pentru că pe 13 martie 2007 a accidentat mortal un om şi apoi a plecat de la locul accidentului, lăsându-l să zacă pe caldarâm, în noapte, pe ploaie. El a fost oprit de Poliţie la câţiva kilometri de locul unde se petrecuse incidentul. Dochinoiu a fost condamnat la doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Instanţa a decis suspendarea executării sub supraveghere şi a fixat un termen de încercare de 5 ani pe durata căruia acesta, pe lângă alte restricţii, nu are voie să conducă nici un fel de autovehicul. În plus, în tot acest timp, trebuie să se prezinte regulat la Serviciul de Probaţiune, să anunţe orice deplasare mai mare de 8 zile, să comunice şi să justifice dacă îşi schimbă locul de muncă şi să dea socoteală despre toate mijloacele sale de existenţă. Tot prin sentinţă, Dochinoiu trebuie să plătească, în solidar cu societatea de asigurări, despăgubiri morale de 75.000 de euro rudelor bărbatului omorât. Tot în solidar trebuie să achite şi cheltuielile Spitalului Judeţean, făcute pentru încercarea de salvare a omului, 462,62 de lei!

Cum însă s-a dovedit în timpul cercetărilor şi procesului, la momentul producerii accidentului era sub influenţa băuturilor alcoolice, este de aşteptat ca şi societatea de asigurări să se întoarcă împotriva lui, pentru a scăpa de partea lor de despăgubire. Sentinţa Judecătoriei nu este definitivă, ambele părţi, atât rudele, statul şi Spitalul Judeţean Argeş, cât şi Niculae Dochinoiu putând face apel la Tribunal.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz