2020-08-13 06:18

Campaniile PUTEREA: Handicapați? NU, doar NESIMȚIȚI!

 |  21:01
Campaniile PUTEREA: Handicapați? NU, doar NESIMȚIȚI!

Campania demarată joi, 30 iulie, de ziarul PUTEREA, are ecoul scontat. Mai mulți cititori și-au manifestat nu doar acordul, ci și intenția de a contribui cu propriile dovezi prin care „săracii bogați handicapați” să fie expuși oprobriului public. Mălina Dumitrescu, din Brașov, ne-a trimis un prim set de instantanee, surprinse în parcarea Mall-ului Magnolia.

La orice oră din zi, în parcările mall-urilor și marilor magazine din București (și nu doar, după cum se vede), indiferent cât de ocupate sunt, se găsesc mașini parcate, fără drept, pe locurile rezervate persoanelor cu handicap locomotor. Unii parchează chiar pe două locuri deodată, într-o foarte clară sfidare a legii, normelor și convențiilor sociale. Din nefericire,  această atitudine este încurajată de pasivitatea paznicilor, care foarte rar intervin și le cer contravenienților să-și mute mașinile. De ridicări de mașini sau de amenzi nici nu poate fi vorba.

În continuare, îi îndemnăm pe cititorii noștri să ne sesizeze, la office@puterea.ro sau parcari.civilizate@gmail.com, atunci când constată situații precum cea semnalată de doamna Dumitrescu. Noi le vom publica pe fiecare în parte, până când vom constata o schimbare de atitudine. Poate că oprobriul public va funcționa în cazul unora dintre cei care se cred semizei, considerând că este „pentru proști” respectul față de cei mai puțin favorizați de soartă. Sau poate că proprietarii și administratorii parcărilor vor fi cei sensibilizați și le vor cere paznicilor să fie mai vigilenți și să-i aducă la respect pe contravenienți. Ne dorim să fim constructivi și ne angajăm să scriem despre orice schimbare de atitudine determinată de campania noastră. O precizare importantă: persoanele cu handicap locomotor își cunosc drepturile și își marchează vehiculele corespunzător, de regulă cu un abțibild - pictogramă caracteristică, lipit pe parbrizul sau/și luneta mașinii. Absența abțibildului este semnul că proprietarul mașinii este o persoană fără probleme locomotorii și, prin urmare, nu are dreptul să ocupe un loc rezervat persoanelor cu dizabilități. Desigur, cea mai bună verificare rămâne cea directă: observarea proprietarului mașinii în momentul în care coboară din aceasta sau revine la autovehicul.

Nesimțiții din parcarea Mall Magnolia Brașov

„Avem şi noi nesimțiții noștri”, ne scrie Mălina Dumitrescu, din Brașov. „Vi-i trimitem la PUTEREA, dacă tot ziceați că faceți colecție, că nu mai era loc de ei la mall-ul Magnolia!”.

Contactată de PUTEREA pentru detalii, doamna Dumitrescu ne-a declarat: „Mă bucură inițiativa ziarului PUTEREA și mă raliez campaniei pentru izgonirea nesimțirii din parcările României. Fotografiile pe care vi le-am trimis sunt realizate chiar a doua zi după ce am văzut primul episod al campaniei în ziar și online. Adică în după-amiaza zilei de vineri, 31 iulie, în parcarea Carrefour Mall Magnolia din Brașov. Țin să subliniez că pe locurile rezervate şi marcate pentru persoane cu handicap se găsesc aproape în permanență mașini conduse de persoane fără handicap locomotor, așadar neîndreptățite să parcheze acolo. Am observat direct cum șoferul mașinii argintii, marca Mercedes, din fotografie, a sărit din mașină când a parcat pe două locuri rezervate persoanelor cu handicap și s-a îndreptat apoi, în pas zglobiu, spre Mall”. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-05

Mai multe imagini:
Campaniile PUTEREA: Handicapați? NU, doar NESIMȚIȚI!
zoom
Campaniile PUTEREA: Handicapați? NU, doar NESIMȚIȚI!
zoom
Campaniile PUTEREA: Handicapați? NU, doar NESIMȚIȚI!
zoom

Campaniile PUTEREA: Handicapați? NU, doar NESIMȚIȚI!
zoom


In legatura cu acest articol...

CAMPANIILE PUTEREA. Handicapaţi? NU, doar NESIMŢIŢI!




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


Autocar



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz