2020-06-07 00:10

CAMPANIILE PUTEREA. Întrebări publice pentru retailerii Carrefour, Metro, Selgros, Kaufland, Billa, Lidl, Auchan, Cora şi Mega Image

 |  18:45
CAMPANIILE PUTEREA. Întrebări publice pentru retailerii Carrefour, Metro, Selgros, Kaufland, Billa, Lidl, Auchan, Cora şi Mega Image

Mihai Pâlşu

Fără prea multe comentarii, nici nu este cazul în acest moment, vă oferim spre lectură adresa oficială PUTEREA aşa cum a fost transmisă joi, 19 iunie 2014, celor nouă mari lanţuri de magazine ce operează în România. Adresa face parte din cadrul Campaniilor PUTEREA - sănătatea oamenilor trebuie protejată cu toate mijloacele legale pe care le are la dispoziţie media. De aceea, am luat decizia ca ancheta noastră să fie 100% transparentă, poate învaţă ceva de la noi şi Guvernul Ponta, ţinând cont de faptul că toată carnea decongelată şi refolosită în preparate “proaspete”, la rândul lor recongelate, reprezintă o bombă alimentară pusă pe piaţă de manageri inconştienţi şi ahtiaţi după profit cu orice preţ.

Vă solicităm, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţii de interes public, dar şi pentru buna informare a cititorilor noştri, să ne răspundeţi la următoarele întrebări:

1) Comercializaţi produse “proaspete” (cârnaţi proaspeţi, crenwurşti proaspeţi, mici, carne tocată etc.) de la furnizori care folosesc materie primă - carne congelată - în fabricarea acestor produse pe care dvs. le revindeţi?

2) Fabricaţi produse “proaspete” (cârnaţi proaspeţi, crenwurşti proaspeţi, mici, carne tocată etc.)  din materie primă care conţine în compoziţie carne în stare congelată şi pe care o decongelaţi?

3) Informaţi cumpărătorul/consumatorul că în compoziţia acestor produse “proaspete” (cârnaţi proaspeţi, crenwurşti proaspeţi, mici, carne tocată etc.) a fost folosită carne congelată în loc de carne proaspătă?

4) Cumpăraţi materie primă - carne congelată - pe care o decongelaţi  şi o folosiţi în fabricaţie în compoziţia acestor produse “proaspete” şi pe care ulterior le vindeţi?

5) Cumpăraţi materie primă - carne congelată - pe care o decongelaţi în vederea fabricării acestor produse proaspete, iar apoi recongelaţi aceste produse?

6) Realizaţi cât de nocive sunt aceste practici (în goana după preţuri cât mai mici şi profit cât mai mare) şi că acestea pun în pericol sănătatea consumatorului şi, în special, a copiilor?

7) Practicaţi aceste metode şi în alte ţări membre ale Uniunii Europene, în special sau mai ales Franţa, Germania, Italia, Olanda, Belgia, Danemarca?

În speranţa că veţi oferi opiniei publice răspunsurile dumneavoastră într-un timp relativ scurt, câteva zile,

Vă mulţumesc,

Mihai PÂLŞU

Director PUTEREA


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-22Parerea ta...

NU SE VEDE DDD !!!
20 Iun 2014

O alta mare problema cu aceste lanturi de magazine este lipsa vizibila a efectelor actiunilor de dezinfectie - dezinsectie - deratizare !! Mergeti, in special la Cora sau la Auchan, si veti vedea cum zboara moliile de pe rafturi cand incercati sa examinati marfurile expuse !! In plus, aceste magazine vand si mancare proaspat gatita ... Am facut o sesizare la Auchan si personalul de la informatii a inceput sa se comporte necivilizat si sa ma ameninte !! ...Tot acolo le-am aspus ca pretul afisat pe raft nu este cel care se inregistreaza la casele de marcat. Mi-au spus ca nu au nici o vina "asa e setat calculatorul". Aceeasi situatie si la Carrefour si Cora: moliile zboara nestingherite prin magazin iar "mega-ofertele" sunt mincinoase. Produsele alimentare marca proprie Carrefour si Bila, care au preturi mai mici, sunt frecvent niste jeguri care iti intorc stomacul pe dos si te intoxica. Nu e departe nici Kaufland, din pacate . Astia sunt "marii profesionisti din Vest" care au venit la fraierii ospitalieri din Romania ca sa-i invete cum se fac afacerile capitaliste !! Le urez la toti sa le stea in gat !! RUSINE !!
SOBOLANU
21 Iun 2014

FOARTE PERTINENTA INTREBAREA ASTEPT RASPUNSUL !!!! BARAVO ZIARULUI PUTEREA UN ZIAR VERTICAL FARA FRICA !!!!!!
ANONIM
21 Iun 2014

Sa nu-mi spuneti acum ca asteptati sa va si raspunda retailerii raspectivi !!! :))
BRAVO
23 Sep 2014

stiam demult de scirbele asa de magazine aduse din occodent
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine