2020-08-11 16:21

CAMPANIILE PUTEREA. Investigaţii împotriva retailerilor care vând carne congelată ca şi produse proaspete

 |  18:41
CAMPANIILE PUTEREA. Investigaţii împotriva retailerilor care vând carne congelată ca şi produse proaspete

Atentat la sănătatea consumatorilor români - aşa poate fi catalogată practica retailerilor care, în goană după profit, uită să mai respecte calitatea produselor alimentare. Astfel ajungem să mâncăm crenvurşti, cârnaţi şi mici care ne sunt vânduţi drept proaspeţi însă, în realitate, sunt fabricaţi din carne congelată şi de doi ani. Ca să nu mai menţionăm zgârciuri, gheare şi alte resturi care intră în compoziţia preparatelor ce constituie hrana românilor! Produsele proaspete de odinioară nu mai există, deoarece retailerii vor profit, iar carnea proaspătă e scumpă. Preferă să cumpere cea mai ieftină şi mai proastă carne congelată, pe care o decongelează şi o prelucrează în crenvurşti, cârnaţi sau mici prezentaţi la raft drept „proaspeţi”. Retailerilor nu le pasă că unele produse ajung în hrana copiilor pe care îi pot îmbolnăvi. Strategia de bază este obţinerea profitului. Din păcate, în detrimentul calităţii şi cu preţul îmbolnăvirii consumatorilor.

Metoda folosită este următoarea: se cumpără materie primă congelată de până la doi ani, se decongelează, apoi sunt două variante: se vinde ca fiind produs „proaspăt” sau se recongelează, ceea ce nu e în regulă.

Marii retaileri s-au întrecut în a prezenta date reflectând mărirea cifrei de afaceri şi a profitului faţă de anii precedenţi, în acest sens comercializând sau fabricând produse de calitate inferioară din materie primă cât mai ieftină pentru un profit cât mai mare, când de fapt tocmai aceştia ar trebui să impună standarde de calitate cât mai înalte.

Aceste practici, tolerate ani de-a rândul de un sistem incapabil să respecte legile şi românii, vor face obiectul unei investigaţii amănunţite. Cotidianul PUTEREA va lua la puricat marii retaileri, dezvăluind metodele „criminale” prin care aceştia ajung să facă profit îmbolnăvind cu bună ştiinţă românii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-22Parerea ta...

GOGU
17 Iun 2014

Niste porci ordinari
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz