2020-02-27 07:26

CAMPANIILE PUTEREA - Jaful UGSR. Marin Iancu spune că Victor Ciorbea minte

 |  14:37
CAMPANIILE PUTEREA - Jaful UGSR. Marin Iancu spune că Victor Ciorbea minte

După ce am publicat opinia lui Victor Ciorbea referitoare la ancheta noastră “Jaful UGSR”, am primit la redacţie o reacţie din partea lui Marin Iancu, preşedinte executiv al UGSR. Iancu îi reaminteşte lui Ciorbea că prin Rezoluţia DNA faptele penale au fost comise şi de ex-liderul sindical, dar ele s-au prescris. Pentru a păstra echidistanţă faţă de acest subiect fierbine, “Jaful UGSR”, vă reamintim că Victor Ciorbea, în dreptul său la replică, a afirmat: “Împotriva rezoluţiei prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale pentru prescrierea faptei, am făcut plângere la procurorul ierarhic superior. Plângerile formulate de mine au fost admise şi s-a dispus neînceperea urmăririi penale pentru inexistenţa faptei şi/sau, după caz, a inexistenţei elementelor constitutive ale acesteia. Plângerile formulate de către Aurelian Pavelescu împotriva acestor din urmă soluţii, au fost respinse, ca nefondate, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, secţia penală”.

Pentru a rezolva această dilemă, îl invităm pe Victor Ciorbea să ne pună la dispoziţie, spre grabnică publicare, copiile după plângerea depusă la DNA şi răspunsul primit, precum şi după deciza luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Până când vom primi din partea lui Victor Ciorbea documentele solicitate de PUTEREA, redăm integral punctul de vedere exprimat de către Marin Iancu cu… documentele aferente:

“Stimate domnule Mihai Pâlşu,

În primul rând doresc să vă mulţumesc în numele colegilor mei de la UGSR pentru articolul deosebit de pertinent pe care l-aţi publicat în data de 22 iunie 2014 privind fraudarea patrimoniului UGSR. În al doilea rând, am luat act şi de Dreptul la replică transmis de dl Victor Ciorbea, prin care domnia sa susţine că s-a dispus neînceperea urmăririi penale «pentru inexistenţa faptei şi/sau, după caz, a inexistenţei elementelor constitutive ale acesteia». Această afirmaţie este contrazisă însă chiar de  Rezoluţiile DNA pe care vi le trimitem în ataşament, în care se precizează  ca *«cercetările nu pot continua, întrucât, în ceea ce priveşte ambele infracţiuni* (înşelăciune şi fals material în înscrisuri oficiale - nota noastră)* a intervenit termenul de prescripţie a răspunderii penale, astfel cum sunt prevăzute la art. 122. C.pen.»* (pagina 6 din Rezoluţia DNA nr. 352/2013). Cu mulţumiri pentru tot sprijinul acordat pentru aflarea adevărului privind fraudarea patrimoniului UGSR de către liderii marilor confederaţii sindicale, vă asigurăm de întreaga noastră consideraţie şi vă stăm oricând la dispoziţie cu noi dovezi.

Cu deosebită stimă,

Marin Iancu,

Preşedinte Executiv al UGSR”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-28

Documente:

In legatura cu acest articol...

Jaful UGSR. Victor Ciorbea are altă viziune

CAMPANIILE PUTEREA. Mitrea, Ciorbea, Luca, Hossu, Costin, Baciu, Petcu şi jaful UGSR
Parerea ta...

TARE
25 Iun 2014

incepe sa devina interesant batalia asta pentru ciolanul UGSR. Aveti dreptate jurnalistilor, una este sa dispui de averea unicului sindicat cum hotarasc membrii si alta este, adica hotie pe fata, ce au facut Mitrea, Ciorbea, Hossu, baciu, luca. Voi nu vedeti ca mitrea, Hossu, costin si baciu tac. de ce tac? s-ar putea ca Ciorbea sa fi obtinut ce zice el de la DNA, dar de faptul ca a participat la impartirea patrimoniului UGSR nu-l absolva nimeni. toti trebuie sa dea uniunii tot ce au luat, bani si bunuri. zic bine?
MEMBRU FNSPR
25 Iun 2014

Acest FNSPR este o mare prostie am fost obligati sa zicem ca ne afiliem...este o clona a FEDERATIEI NATIONALE A PENSIONARILOR pe care numai un OM dus a vrut sa o faca pentru a lua si el 80 ron cap/pensionar sa adauge la pensie! VREAU SA AFLAM REPLICA LUI MITREA,CIORBEA,HOSSU unde sunt statiunile si apartamentele? De unde au venit banii pentru SIND ROMANIA?? ASTEA SUNT IMPORTANTE...
CUNOSCATOR
26 Iun 2014

De fapt, ciorbea, baciu mitrea hossu etc. nu au fost singurii care au praduit patrimoniul UGSR. Ei au avut cozi de topor gen Dragos Frumosu, acest specialist in mici, carnati si mezeluri care incearca acum sa desavarseasca opera confratilor sai si sa praduiasca si ce a mai ramas din patrimoniu, inclusiv Sediul Central al UGSR care a intrat din cauza acestuia si a acolitilor sai, pe mana mafiei lui Vanghelie. Va vom tine la curent
ADEVARUL
26 Iun 2014

Jaful in forma continuata la sediul central ugsr il vroia miorlaitul cristinel godinac mare om de cultura cu sobolanul marin iancu omul de casa al lui marin condescu pentru a debuta cu universitatea danubius dar nu le a ajuns sa traga de carnat!!!!!!!!!!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine