2020-08-14 17:45

STUDIU de CAZ, Episodul 3. Ponta, spion SIE ilegal, şi ghilotina DNA. Noi pe cine votăm?!

 |  18:44
STUDIU de CAZ, Episodul 3. Ponta, spion SIE ilegal, şi ghilotina DNA. Noi pe cine votăm?!

Mihai Pâlşu

Condamnarea ex-premierului Adrian Năstase la mai puţini ani de puşcărie decât au încasat „pigmeii” care l-au ajutat în faptele de corupţie pe „măreţul lider” PSD ne-a demonstrat tuturor un lucru cert: cine nu colaborează cu procurorii va îmbătrâni după gratii în timp ce şeful mafiei scapă mai uşor. Condamnarea din 20 iunie 2012, care a cutremurat politicul, a fost un moment de cotitură pentru „cei mici” implicaţi în escrocherii uriaşe din bani publici. DNA a lansat atunci „olimpiada escrocilor turnători” sau, cum spunea un mucalit, s-a declanşat „Trofeul Calităţii - faza DNA!”

Cutremurul DNA

De câteva săptămâni, în loc să fie “sugrumată mediatic“ de dezbateri politice pe tema campaniei prezidenţiale, România este ZGUDUITĂ de uriaşele scandaluri de corupţie Microsoft, Loteria şi Mafia retrocedărilor - cu finalizare EADS.

De astăzi, 16 octombrie 2014, cutremurul produs de procurorii Codruţei Kovesi a atins magnitudinea de 8 grade pe scara DNA! La cei nouă miniştri prezentaţi naţiei ca escroci - Ecaterina Andronescu, Miki Şpagă alias Şerban Mihăilescu, Mihai Tănăsescu, Dan Nica, Alexandru Athanasiu, Valerian Vreme, Gabriel Sandu, Adriana Ţicău şi Daniel Funeriu - se adaugă şi alte personaje intangibile până în urmă cu zeci de ore: flacăra violetă Viorel Hrebenciuc, tata-socru Ilie Sârbu, ex-soţul Elenei Udrea - Dorin Cocoş -, fostul şef al SIE Cătălin Harnagea şi ex-secretarii condamnatului Adrian Năstase - Remus Truică şi Eugen Bejinariu.

În plus, a fost inclus în scandalul Microsoft şi Domnul NIRO, Nicolae Dumitru, sponsorul liderului UNPR Gabriel Oprea şi al “magnaţilor de presă” Cristian Burci, Sorin Oancea şi Dan Andronic.

Votul nostru contează

Aşadar, ce avem sigur în această campanie prezidenţială: 3 candidaţi cadavre politice: Victor Ponta, fost agent ilegal SIE; Teodor Meleşcanu, fost şef SIE, care s-a folosit de funcţie ca să facă jocuri politice ilegale; Elena Udrea, căsătorită cu Dorin Cocoş pe vremea când acesta fura zeci de milioane de euro din bani publici.

Ce personaje au mai rămas în cursa pentru funcţia de preşedinte, neatinse de scandalurile Microsoft, Loteria, Mafia retrocedărilor şi EADS?

1). C.P. Tăriceanu - ipocritul trădător perfect;

2). Monica Macovei - frustrata dreptăţii PDL;

3). Domnul Dan - perfidul şi cinicul ciocoi care, pe lângă un Rolls-Royce de ultimă generaţie, un iaht, o vilă în buricul Capitalei etc., este posesorul unei condamnări de 3 ani de puşcărie, în primă instanţă;

4). La această listă scurtă îl vom adăuga pe Klaus Iohannis, pentru că el joacă într-un film prost având ca subiect un război de incompatibilitate cu ANI, la ÎCCJ.

Aşadar, noi pe cine votăm în 2 noiembrie? Ia să-i luăm pe rând pe cei patru candidaţi rămaşi în cursă şi neatinşi de dosarele DNA!

Ipocritul Tăriceanu

Actualul preşedinte al Senatului, C.P. Tăriceanu, a trădat PNL la ordinul premierului Victor Ponta, pentru a înfiinţa un partid liberal obscur ce are un mobil: să bulverseze electoratul PNL şi să muşte câteva procente din eventualele voturi ce ar trebui să ajungă în traista lui Iohannis, adevăratul candidat al liberalilor. Practic, Tăriceanu a fost implantat de Ponta în lupta electorală ca să fie şi un scut în faţa atacurilor politice ce urmau să vină din partea alianţei PNL-PDL. Aici merită să vă semnalăm că acelaşi Ponta l-a pus pe Meleşcanu să candideze şi el, ca să pareze atacurile preşedintelui Băsescu pe tema ofiţerului acoperit SIE. Pentru că acum ştim că fostul şef al spionilor a fost mână-n mână cu Ponta când au dat o hotărâre de guvern protecţionistă pentru premier şi că Meleşcanu s-a folosit de înalta funcţie ca să facă politică - fapte pedepsite de Legea SIE şi de Constituţie.

În acest moment, Tăriceanu, care vrea să ajungă preşedintele tuturor românilor, se opune ca DNA să-i ancheteze pe senatorii corupţi Ecaterina Andronescu şi Miki Şpagă Mihăilescu! Adică îi apără ilegal exact pe cei care au furat banii poporului ce ar trebui acum să fie atât de fraier încât să-l voteze şef de stat pe… “inimă zburdalnică” Tăriceanu!

Frustrata Macovei

Nici Monica Macovei nu iese din tiparul politicianului lipsit de onoare. Doamna Dreptăţii a refuzat să se supună unei decizii de partid în urma unei dezbateri serioase: cine să fie candidatul PDL. După ce a pierdut categoric bătălia în faţa pedelistului Predoiu, Macovei - aleasă europarlamentar pe lista PDL de pe eligibilul loc 2 - şi-a trădat partidul: în loc să lupte alături de el, Doamna Monica şi-a anunţat candidatura ca independent, fără a demisiona din… PDL!

De ce ar vota românii un candidat independent, dar cu carnet de partid valabil? Poate doar dacă s-ar dovedi că Monica a fost tolerată în mod strategic de PNL-PDL să candideze, pentru a prelua din mers bazinul electoral al proaspetei asociaţii politice, în caz că Iohannis este eliminat din luptă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ciocoiul DD

Despre Dan Diaconescu nu trebuie să scriu prea multe. Toată lumea îl cunoaşte drept cel mai mare mincinos - chiar şi decât Ponta. A făcut avere exploatând la maxim prostia poporului român. Dan Diaconescu ne-a demonstrat că a înfiinţat un partid pentru a se proteja de justiţie. Cum era de aşteptat, a eşuat grotesc atât el, cât şi partidul. Domnul Dan s-a pricopsit cu o condamnare la 3 ani de închisoare de la instanţa de fond şi aşteaptă verdictul în 31 octombrie sau la puţin timp după această dată, fiind posibil să prindă turul 1 al alegerilor. Aleşii locali şi parlamentari ai PP-DD s-au împrăştiat fie prin puşcării, fie prin curţile altor partide cum sunt UNPR, PSD sau PNL. Va fi o mare surpriză dacă Dan Diaconescu va obţine un scor mai mare de 4% la scrutinul din 2 noiembrie.

Iohannis-antisistem

În fine, ajungem şi la candidatul alianţei PNL-PDL. Klaus Iohannis, pe lângă cele şase case câştigate din meditaţii, ne confirmă că are o latură cinică şi în zona politică, şi în cea umană. Klaus Iohannis l-a exmatriculat pe Crin Antonescu din PNL, deşi fostul lider liberal nu era corigent la disciplina politică! Iohannis a ratat, astfel, şansa să fie sprijinit de un bun orator şi un puternic adversar al lui Ponta.

Cei care muncesc cu simbrie pentru Iohannis ne spun că liderul PNL este antisistem; că Iohannis nu a furat ţara cu EADS, Microsoft şi Loteria, dar uită că primarul Sibiului este implicat în câteva retrocedări “cu cântec”; că nu a furat din bani publici cu gaşca Cocoş, Tata-socru Ilie Sârbu sau prin reţeaua Bittner-Petrache, dar omit că a băgat capul în troaca Grivco; că este un altfel de om politic, dar se supără foc când i se aminteşte că în vara fierbinte din 2012 a susţinut suspendarea preşedintelui dat ţării de PDL.

Dar dacă ANI va pierde bătălia cu Iohannis la ÎCCJ, alianţa PNL-PDL va ieşi întărită din acest proces ciudat şi, cu siguranţă, va obţine voturile necesare pentru ca omul lor să treacă de turul 1.

Ce legi s-au încălcat în cazul Ponta, agent SIE 1997-2001

Dacă stai de vorbă cu fanii lui Victor Ponta ţi se spune că nu s-a încălcat nici o lege în scandalul “agentului acoperit”. Ca să nu fim acuzaţi de demagogie jurnalistică vă arătăm cum s-au încălcat legile statului în acest caz sinistru în care SIE iese foarte murdărit. Vom pune întrebări fireşti şi vom oferi răspunsuri doar folosindu-ne de articole de lege, articole pe care le vom prezenta integral şi nu parţial aşa cum fac alţi colegi de breaslă tendenţioşi. Vă reamintim că în perioada 1997-2001, Victor Ponta era procuror. De asemenea, Victor Ponta cunoştea foarte bine legile statului şi, mai ales, legea care îi dădea dreptul să muncească şi să primească un salariu bunicel - Legea 92/1992.

Întrebări pentru angajaţii SIE

Ce lege au încălcat ofiţerii SIE când l-au racolat pe magistratul Victor Ponta?

Articolul 131 din Constituţia 1991-2003, valabilă în perioada racolării: “(2) Funcţia de procuror este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior”.

Articolul 15 din LEGEA Nr. 1/1998 privind organizarea şi funcţionarea SIE, care spune: “Personalul Serviciului de Informaţii Externe nu poate să facă parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice ori să desfăşoare propagandă prin orice mijloace sau alte activităţi în favoarea acestora”.

Cine face parte din personalul SIE?

Articolul 13 din LEGEA Nr. 1/1998 spune: “Personalul Serviciului de Informaţii Externe se compune din cadre militare, militari angajaţi pe bază de contract şi salariaţi civili”.

Din aceste articole de lege rezultă INDUBITABIL că ofiţerul SIE care l-a racolat pe magistratul Victor Ponta şi cel care i-a aprobat racolarea - la acea dată şeful SIE era Cătălin Harnagea proaspăt implicat în mega-escrocheria Microsoft - au comis o ilegalitate! Aşadar, angajaţii SIE au ştiut! Şi apare o problemă:

Secretizarea documentelor referitoare la o racolare ilegală este permisă?

Art. 24 din Legea 182/2002 privind Secretele de Stat, la alineatul 5, spune: “Se interzice clasificarea ca secrete de stat a informaţiilor, datelor sau documentelor în scopul ascunderii încălcărilor legii, erorilor administrative, limitării accesului la informaţiile de interes public, restrângerii ilegale a exerciţiului unor drepturi ale vreunei persoane sau lezării altor interese legitime”.

Întrebare pentru procurorul Victor Ponta: Li se interzice magistraţilor să facă parte din Servicii?

Art. 111 din Legea 92/1992 pentru reglementarea Justiţiei spune: „Funcţia de magistrat este incompatibilã cu orice altă funcţie publicã sau privatã, cu excepţia funcţiilor didactice din învãţãmântul superior”.

Articolul 131 din Constituţia 1991-2003 valabilă în perioada racolării, art. 132 în Constituţia modificată după 2003: “(2) Funcţia de procuror este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior”.

Citeşte şi:

Citeşte şi:

Citeşte şi:


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-26

Mai multe imagini:
STUDIU de CAZ, Episodul 3. Ponta, spion SIE ilegal, şi ghilotina DNA. Noi pe cine votăm?!
zoom
STUDIU de CAZ, Episodul 3. Ponta, spion SIE ilegal, şi ghilotina DNA. Noi pe cine votăm?!
zoom
STUDIU de CAZ, Episodul 3. Ponta, spion SIE ilegal, şi ghilotina DNA. Noi pe cine votăm?!
zoom

STUDIU de CAZ, Episodul 3. Ponta, spion SIE ilegal, şi ghilotina DNA. Noi pe cine votăm?!
zoom
STUDIU de CAZ, Episodul 3. Ponta, spion SIE ilegal, şi ghilotina DNA. Noi pe cine votăm?!
zoom


Documente:Parerea ta...

TARE ASTA
17 Oct 2014

Corectă întrebare: pe cine votăm? Pâlșu ne spune că avem pe listă trei cadavre politice și patru opțiuni. Culmea, din cele patru opțiuni doar Macovei nu dă semne că s-ar înscrie în Trofeul Calității Faza DNA. DD este deja condamnat în primă instanță, Tăriceanu este implicat în afacerea EADS, iar Iohannis stă la mâna Curții. Serios, întrebarea lui Pâlșu bagă oamenii nehotărâți ca mine într-o dilemă
ANONIM
17 Oct 2014

Campania electorala pentru alegerea presedintelui tarii este un concurs de DERBEDEI in frunte cu tariceanu sau de MAIMUTE in frunte cu UDREA PLES"COI"
ALEX
17 Oct 2014

Eu as vota un inchizitor. Un razbunator care sa le taie capetele dragonilor din politica asta bolnava. O voi vota pe Macovei si ma uit cum parlamentul arde, cu floricelele si berea langa mine
NEA FANE
17 Oct 2014

care e parerea d-lui PALSU despre suspendarea BADARANULUI???
ARGUS
17 Oct 2014

Ce dovezi aveti ca ponta a fost agent ilegala al sie? Adica, cadru militar, militara agajat pe baza de contract sau personal civil. Afirmatiile zbuciumatului basescu traian sunt dovezile? pai basescu minte si in somn. oricum delirul lui in acest caz este penal. Dovediti ca ponta a fost agent sie si apoi scrieti. Asa sunteti penibil, Si eu si oricine poate sustine despre oricine ca a fost agentul nu stiu carui serviciu. Si, asta-i dovada? Deductiile si suspiciunile tin loc de dovezi intr-un caz atat de grav?
CAREVA
17 Oct 2014

Pt. colectivul de la PUTOAREA: Dece sunteţi IPOCRIŢI? Ce, parcă nu ştiţi că voi votaţi, întotdeauna cu BĂSESCU şi cu oamenii lui?! Iar în ceea ce-l priveşte pe următorul Preşedinte al României, dl. Victor Viorel PONTA, publicaţi, mai întâi, nişte dovezi-cum bine a zis şi ARGUS (dar aveţi grijă că sunteţi, deja, cam aproape de limita PENALULUI), apoi îndrăzniţi să acuzaţi! Valabil şi pt. piţifelnicii băsişti/macovişti şi alte lighioane portocalii, de pe forum care, ca şi voi, după "modelul" Chiorului beţiv, acuză nefondat! VĂ JUCAŢI CU FOCUL, DOAMNELOR ŞI DOMNILOR!!!
SCART!
17 Oct 2014

Ca Ponta a fost ofiter acoperit, a spus-o fosti colegi de partid - Valer Marian, inclusiv Ioan! Senatorul Valer Marian (acum independent) i-a adresat in Plen intrabari pacaliciului, lasului de Tonta, la care n-a raspuns!
PENTRU CLARIFICARI,
17 Oct 2014

daca Tonta are sange-n instalatie NU NUMAI la/pt.facut copii ori ascunzandul-se dupa pulpana raspopitului de tata-socru...va accepta o INFRUNTARE/CONFRUNTARE cu senatorul Valer Marian PE FATA, in direct! Nu las, lovind prin spate, cum a facut el cu Ohanesian si cu Valer Marian, interzicandu-le sa mai participe la sedinte! Daca boul vostru iubit de Ponta era roman si domn cu-adevarat, n-ar fi gafat atat de impardonabil si pueril, in privinta celor doi! Apoi, in ultima instant - chemat colonelul Cornel Biris, cel care l-a si inititat (daca mai este in tara sau mai traieste)! Ideal, asa ar fi!
IN SFARSIT!
17 Oct 2014

Am reaparut, pe forumuri, panarama de mine, LABARUL DE LA MIEZUL NOPTII, de-abia acum circa o ora, am facut ochi, pt. ca noaptea scriu pe forumuri, la greu, lingandu-i in cur, pe Baselu si Vadimelu, dar fac si dese pauze, de cate 10 min., da LABA in baie dupa usa, unde vine bunica si ma prinde, apoi ma bate tare, cu palma, peste ceafa mea groasa, de hidrocefal-oligofren! SA TRAITI BINE!
CROCODILUL FLAMAND
17 Oct 2014

Se pare ca penalii incep sa vomite carabusi,chiar daca fac pe mironositele
ACU'CEVA TIMP
17 Oct 2014

la reclamatia lui Gh.Funar in privinta 'acoperitului' Ponta, CCR a stabilit ca Ponta nu prezinta incompatibilitati in a candida pentru f-cti suprema in stat!
UN COMENTATOR DESTEPT
17 Oct 2014

(de pe net) spunea ca CCR nu este organ de ancheta si nu trebuie sa se substituie acesteia, invocand din Constitutie, ARTICOLUL 82 (1) Rezultatul alegerilor pentru funcţia de Preşedinte al României este validat de Curtea Constituţională. .ATENTIE ! REZULTATUL CE VINE DE LA BEC ESTE VALIDAT. CCR NU ESTE ORGAN ( INSTANTA ) DE ANCHETA !!! Daca intradevar presedintele nou ales este incompatibil, lucru ce se stabileste de o instant de judecata, atunci se deruleaza caile legale si constitutionale de demitere prin intermediul Parlamentului :suspendare, referendum…etc !!! ASTA-I CALEA ! ALTA NU-I !
JUDECATORUL BEC
17 Oct 2014

ar fi trebuit sesizat in prima instanta si ceruta din partea acestuia - o parere valida, dpdvd juridic! NU dupa ce s-ar derula procesul electoral si ar fi ales Ponta (sa zicem...), urmand un circ nemaipomenit prin constatarea incalcarii ulterioare al ARTICOLULului 84, la " Incompatibilităţi şi imunităţi” prin faptul dovedit ca au avut de-a face (de fapt si de drept) cu un agent acoperit , incalcandu-se astfel alin.1 care zice asa “ (1) În timpul mandatului, Preşedintele României nu poate fi membru al unui partid şi nu poate îndeplini nici o altă funcţie publică sau privată." (poate putin ‘ascunsa’) si care – cu buna stiinta, dar cu rea-credinta a candidat…DOAR pentru a scapa sub ‘protejarea’ data de aliniatul urmator al aceluiasi articol, care i-ar veni ca o MANTA DE VREME REA sau - ca o manusa: (2) Preşedintele României se bucură de imunitate. Prevederile articolului 72 alineatul (1) se aplică în mod corespunzător.”
PAZEA!
18 Oct 2014

s-a sculat ciuma rosie dand navala in chiloti, AICI - direct pe forum! Are motu'sculat, electrizat gata sa se i-a la cearta, ori la plagiat (idei, nume, nike-uri)numai ca sa iasa in FRUNCE ca paduchele lat, din alt gen de FRUNTE :))))
PT.MIHAI PALSU!
18 Oct 2014

Referitor la SUBIECT: am citit ceea ce-a declarat PP-DD-stul Dan Diaconescu, care spune asa: "„În opinia mea de jurnalist, la ce am văzut din declarațiile lui Valer Marian, apoi a domnului Meleșcanu, cred că da. Domnul Meleșcanu a spus că dacă îi dădea numele ofițerilor acoperiți din Guvern domnului Băsescu ar fi produs niște turbulențe electorale. Din răspunsul domnului Meleșcanu rezultă clar că era, este cel puțin un om în actualul guvern ofițer acoperit. Acum se poate să fie domnul Ponta sau altcineva, dar toate indiciile duc clar către domnul Ponta, chiar și răspunsurile destul de neclare a domnului Ponta. Acesta a apucat să nege. Finalul campaniei electorale îl va prinde pe domnul Ponta cam în poziția în care domnul Geoană a fost surprins în momentul Vîntu. Traian Băsescu îl va scoate pe Victor Ponta din cursă. Pentru domnul Ponta viața nu va fi ușoară, nici ca premier, nici ca președinte, iar dacă a spionat gândiți-vă că a spionat o țară NATO”, a mai spus Dan Diaconescu la Digi24.
ACUMA:
18 Oct 2014

Eu am retinut 2 lucruri demne de luat in seama, din cele spuse: 1."Domnul Meleșcanu a spus că dacă îi dădea numele ofițerilor acoperiți din Guvern domnului Băsescu ar fi produs niște turbulențe electorale." (deci, n-ar sti nici Basescu care-ar fi 'acoperitul'); 2. "Din răspunsul domnului Meleșcanu rezultă clar că era, este cel puțin un om în actualul guvern ofițer acoperit. " - aici sunt de acord ca STIA nea'Mele despre cine este vorba! 3. "Acum se poate să fie domnul Ponta sau altcineva, dar toate indiciile duc clar către domnul Ponta, chiar și răspunsurile destul de neclare a domnului Ponta" - eu zic ca-i Ponta SIGUR, dar mai e si altcineva: candidatul W.Branza care, pe RTV la aceeasi intrebare (pusa la misto...) s-a fofilat stangace, neraspunzand PE BUNE! Eu zic, ca-s cel putin 2 bagati in prezidentiale! Nici cu Johannis, nu mi-e 'rusine'- el apartinand intru ACOPERIRE pentru agenturilii straine (parerea mea!);
INTREBARE:
18 Oct 2014

Daca Basescu STIE ca Ponta a fost/este acoperit, inclusiv si alti candidati prezidentiabili...AR AVEA DREPTUL (prevazut de Constitutie) datorat IMUNITATII asigurate pana la sfarsitul mandatului sau, sa deconspire pe ACOPERIT(i)?! Ar realiza astfel printr-un PARADOX - un act de constiinta si patriotism, prin faptul ca printr-un act (aparent) illegal, nu ar permite perpetuarea unei ilegalitati viitoare, nu?!
PT.MIHAI PALSU!
19 Oct 2014

am recitit cu atentie inca-o data articolul si IN SFARSIT am vazut ceea ce-mi SCAPA: adevarul poate si trebuie spus prin/pentru deconspirarea lui Ponta, fiind scris negru pe alb - 'la chioreni, langa orbeni', cum se spune: Ponta TREBUIE deconspirat, fiindca s-au incalcat FLAGRANT legile statului prin INCOMPATIBILITATE din partea SIE, o data prin Legea nr.1/1998, art.13 care se refera la personalul specific pentru astfel de activitati: cadre militare, militari angajaţi pe bază de contract şi salariaţi civili); a doua – datorita recrutarii in cadrul/pentru SIE a unui procuror, incalcandu-se astfel prevederile Art.131 (din anul 1991-2003) din Constitutia Romaniei, apoi Art.132 din Constitutia modificata in care arata clar ca f-ctia de procuror este incompatibila cu orice alta functie publica sau privata, inclusiv incalcarea Art.111 din L.92/1192; De asemeni, nu se poate invoca Secretul de Stat, datorita incalcarii cu buna stiinta si in cunostiinta de cauza a Art.24 alin.5 din Legea 182/2002 care permite declasificarea informatiilor, datelor sau documentelor…pentru ca au avut ca scop incalcarea legilor!
VICTORIA
29 Oct 2014

Votati Monica Macovei presedinte al Romaniei! Doamne ajuta-i pe romani!
BIBICU
27 Iun 2015

Morcovei,Johanici si DDD,cei trei care au speriat vestul.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz