2019-11-21 08:31

STUDIU de CAZ! Variantele lui Băsescu şi trădarea lui Dragnea în bătălia pentru Preşedinţie

 |  18:29
STUDIU de CAZ! Variantele lui Băsescu şi trădarea lui Dragnea în bătălia pentru Preşedinţie

Mihai Pâlşu

Deja curge sânge în bătălia pentru Preşedinţia României. Dar măruntaiele afacerii politice nu au fost încă scoase, prin eviscerare, în piaţa publică, aşa cum ne-a promis preşedintele Traian Băsescu. Ok, Băsescu a pornit un război pe două fronturi: servicii secrete şi politică. Cu toţii ne-am întrebat ce l-a apucat pe preşedintele Băsescu să atace cu atâta ură serviciile secrete, care au muncit pentru el vreme de 9 ani, începând cu 2005, când a pus pe picioare Comunitatea Naţională de Informaţii (CNI) în interiorul CSAT. Pe atunci, PSD, prin purtătorul de cuvânt Cristian Diaconescu - cel care avea să devină omul lui Băsescu în vara suspendării din 2012 şi candidat anunţat în primă fază de PMP, pentru Preşedinţie, în iunie anul acesta -, a atacat foarte dur îniţiativa de înfiinţare a CNI, organism ce cuprinde cele trei servicii secrete importante din România: SRI, SIE şi DGIPI. Oare acum, în prag de evacuare a Cotrocenilor, să fi început preşedintele Băsescu atacul la servicii, ca să arate că el rămâne prima gaură de la fluier?

Nebunul Turcescu

Aşadar, pe prima tablă de şah, cea a serviciilor secrete, preşedintele Băsescu a mutat primul, prin cutremurătorul anunţ: avem candidaţi care au fost ofiţeri sub acoperire. Cu piesele negre, serviciile secrete s-au făcut că nu văd mutarea.

A urmat şahul dat de Băsescu prin intermediul nebunului Turcescu: „Sunt ofiţer sub acoperire, vreau să îmi facă dreptate un judecător”. În această situaţie, serviciile secrete aveau două variante: fie să-l dea în judecată pe Robert Turcescu şi, astfel, să confirme că deţin ofiţeri acoperiţi în media şi, drept consecinţă, în politică; fie să mute fără să atingă piesele de pe tablă şi să elimine nebunul alb din joc. De aceea, serviciile secrete au mutat cu dirijorul ţigan Mădălin Voicu şi tenismanul Ilie Năstase - doi politicieni desprinşi din romanul lui Fănuş Negu „Frumoşii nebuni ai marilor oraşe”. Binomul Voicu-Năstase a depus o sesizare - dar nu reclamaţie - la procurorul general Tiberiu Niţu. Iar Niţu, bâlbâindu-se oribil, a clasat cazul Turcescu ca fiind fără obiect, pe motiv că „avem o simplă sesizare”. Unii zic că acesta este sfârşitul bătăliei Băsescu-serviciile secrete; alţii, că preşedintele va muta cu regina! Vom vedea în curând dacă Băsescu a minţit poporul cu televizorul sau dacă avem un candidat-agent sub acoperire, în persoana lui Victor Ponta.

Alte date consistente

Dar iată şi un posibil scenariu pentru turul 2, indiferent de variante: pronunţarea sentinţelor definitive în cazul lui Iohannis şi Domnului Dan la câteva zile după primul tur din 2 noiembrie. În acest fel, voturile obţinute de cei doi se vor pierde, deoarece susţinătorii le vor da fără probleme votul, iar ei vor fi scoşi din cursă, de justiţie, abia după ce voturile vor fi exprimate. Astfel, Iohannis se va califica în turul 2 pentru doar câteva zile, după care Udrea va urca în locul lui, de pe locul 3.

Sunt extrem de importante voturile Domnului Dan, care, altfel, ar fi date pentru Ponta - în caz că DD ar fi condamnat definitiv în 31 octombrie, la termenul final al dosarului. Astfel, voturile celor fideli OTV-istului se vor duce la Domnul Dan exact cu câteva zile înainte de pronunţarea verdictului (cel mai probabil, pe 31 octombrie instanţa va rămâne în pronunţare până după 2 noiembrie, între cele două tururi de scrutin).

De altfel, este extrem de importantă disiparea voturilor în turul 1 şi la Meleşcanu, şi la Tăriceanu, şi la ceilalţi - oriunde, numai la Ponta nu -, pentru a avea şanse Elena Udrea. Ea nu va obţine prea multe voturi în primul tur, pentru că nu are un bazin electoral mare, iar multă lume spune că, într-o ţară de misogini, nu poate ajunge preşedinte o „damă”! Pe deasupra, şi blondă şi iubită de preşedintele Băsescu!

Pobabil că, în turul 1, atacul la Victor Ponta din partea Elenei Udrea va fi pe chestii minore - activitatea (sau mai mult lipsa) Guvernului în 2 ani şi jumătate, cu accent pe taxe: acciza pe carburant şi pe stâlp, tăierea investiţiilor etc. 

Abia în turul 2 bătălia se va duce cu pistoalele pe masă între Udrea şi Ponta. Tirul va cuprinde scandalul agentului sub acoperire, Dosarul Microsoft, HG pentru „afacerea” Rompetrol-KazmunayGaz, lipsa promovării de către Guvern a proiectului pentru noile redevenţe ale Petrom şi votarea legii în Parlamentul aflat în vacanţă. Plus ce-o mai ieşi până atunci pe piaţă, de la DNA - furnizorul casei prezidenţiale.

Astăzi vă supunem atenţiei jocul practicat în plan politic de preşedintele Traian Băsescu în bătălia pentru prezidenţiale, un plan în care votul poporului contează foarte mult. Veţi face cunoştinţă cu patru variante de lucru: ideală, acceptabilă, de avarie şi catastrofală pentru omul Traian Băsescu. Vă las pe dumneavoastră să comentaţi dacă aceste patru variante sunt bune sau rele pentru ţară!

Atenţie! Acest studiu de caz poate fi citit şi în format tipărit (PDF) pentru a fi mai uşor de lecturat. PDF-urile se găsesc la finalul textului.

Paşii planului Elena UDREA - preşedinte interfaţă

Turul 1

Klaus IOHANNIS este exclus din cursa pentru Cotroceni:

- fie prin scandalul cu serviciile secrete;

- fie prin sentinţa ÎCCJ în procesul cu ANI - sentinţă definitivă înainte de 2 noiembrie.

C.P. TĂRICEANU preia lupta electoratului liberal, dar fără cel al PDL, care se divizează pentruElena UDREA şi Monica MACOVEI.

Liviu DRAGNEA şi baronii locali ai PSD adună circa 4 milioane de voturi pentru Victor PONTA. Astfel se adoarme vigilenţa premierului, care se vede preşedintele României.

Se califică în turul 2 Victor PONTA şi Elena UDREA.

Turul 2

Victor PONTA este eliminat din cursa pentru Cotroceni:

- prin scandalul cu serviciile secrete - ca procuror a comis fals în acte publice încălcând articolul 7 din Legea 92/1992;

- prin trădarea lui Liviu DRAGNEA, cu complicitatea majorităţii baronilor şi primarilor PSD cu probleme penale.

Ajunge preşedinte Elena UDREA

- Liviu DRAGNEA este uns şef la PSD, cu sprijinul baronilor complotişti.

- DRAGNEA îl nominalizează premier pe Gabriel OPREA, preşedintele UDREA acceptă propunerea, iar Parlamentul aprobă noul prim-ministru. Adio, Victor PONTA!

Efecte

- Traian BĂSESCU continuă să conducă ţara prin intermediul preşedintelui Elena UDREA şi prin Comunitatea Naţională de Informaţii - SRI, SIE, DGIPI.

- Gabriel OPREA devine un premier neconflictual în spaţiul public, de genul Mugur Isărescu.

Observaţii

- Liviu DRAGNEA este pionul principal în colectarea de voturi.

- DRAGNEA are motive uriaşe să-şi negocieze libertatea cu Traian BĂSESCU - păpuşarul DNA, ANI şi al ÎCCJ.

- DRAGNEA ştie că preşedintele PONTA nu va mişca un deget pentru a-l proteja de procurori şi judecători. Din contra, PONTA va face tot ce îi va sta în putinţă să-l decapiteze pe DRAGNEA, pentru a da un semnal uriaş în PSD: „Ori cu mine fără crâcnire, ori la eşafod!”.

Paşii planului Klaus IOHANNIS - preşedinte izolat

Turul 1

Klaus IOHANNIS nu este eliminat din cursa pentru Cotroceni. Unul dintre motive este victoria lui IOHANNIS în procesul cu ANI la ÎCCJ. Astfel, apare ideea că IOHANNIS este o victimă a Sistemului Ticăloşit Băsescu-ANI-DNA şi trebuie susţinut de popor pentru că este singurul care poate pune în ordine viaţa politico-economico a României.

Victor PONTA este exclus din cursa pentru Cotroceni:

- fie prin scandalul cu serviciile secrete;

- fie prin trădarea lui Liviu DRAGNEA, cu complicitatea majorităţii baronilor locali din PSD. Foarte greu de realizat acest plan de către DRAGNEA. Aici va fi nevoie de implicarea directă a lui Gabriel OPREA, atât prin UNPR, cât şi prin angajaţii Ministerului de Interne, care să facă exces de zel în timpul votului. Adică să stopeze imixtiunea edililor pro-pontişti în actul de vot.

Se califică în turul 2 Klaus IOHANNIS şi Elena UDREA.

Turul 2

Elena UDREA continuă să fie sprijinită de preşedintele Băsescu.

Klaus IOHANNIS este sprijinit de Ponta, în virtutea planului USL.

- Liviu DRAGNEA şi baronii locali PSD câştigă bătălia pentru Klaus IOHANNIS, pentru a nu permite ca Traian BĂSESCU să rămână la cele mai importante butoane ale ţării: Preşedinţie şi Comunitatea Naţională de Informaţii - SRI, SIE, DGIPI.

Ajunge preşedinte Klaus IOHANNIS

- Liviu DRAGNEA este uns şef la PSD, cu sprijinul baronilor complotişti.

- DRAGNEA o nominalizează pentru funcţia de premier pe Elena UDREA, preşedintele IOHANNIS acceptă propunerea, iar Parlamentul aprobă noul prim-ministru. Adio, Victor PONTA.

Efecte

- Preşedintele Klaus IOHANNIS este izolat atât de Parlament, cât şi de Guvern. IOHANNIS devine un fel de Emil Constantinescu.

- Traian BĂSESCU continuă să facă parte din cei care conduc ţara, prin intermediul premierului Elena UDREA!

- Gabriel OPREA posedă tehnica camuflajului şi se poate replia în interiorul planului la momentul oportun pentru el şi UNPR. OPREA acceptă să fie uns şeful SRI, iar NICOLICEA - singurul comunicator al UNPR şi mâna dreaptă a lui Oprea -, şeful SIE.

 

Paşii planului Victor PONTA - preşedinte semiizolat

Turul 1

Klaus IOHANNIS nu este eliminat din cursa pentru Cotroceni. Unul dintre motive este victoria lui IOHANNIS în procesul cu ANI la ÎCCJ.

Victor PONTA, în pofida scandalului agent sub acoperire, rămâne în cursa pentru Cotroceni.

- Liviu DRAGNEA şi baronii locali PSD adună circa 4 milioane de voturi pentru Victor PONTA.

- Elena UDREA este eliminată cu un procentaj de circa 14%.

Se califică în turul 2 Victor PONTA şi Klaus IOHANNIS

Turul 2

Elena UDREA face un pact cu Victor PONTA.

Klaus IOHANNIS rămâne singur împotriva tuturor.

- Liviu DRAGNEA şi baronii locali PSD câştigă bătălia pentru Victor PONTA şi cu ajutorul Elenei UDREA - PMP.

Ajunge preşedinte Victor PONTA

- Liviu DRAGNEA este uns preşedinte PSD cu sprijinul baronilor PSD, după o bătălie cruntă cu Victor PONTA.

- DRAGNEA o nominalizează pentru funcţia de premier pe Elena UDREA, preşedintele PONTA acceptă propunerea, iar Parlamentul aprobă noul prim-ministru.

Efecte

- Preşedintele Victor PONTA este izolat atât de Parlament, cât şi de Guvern. PONTA deţine o parte din putere în Comunitatea Naţională de Informaţii - SRI, SIE, DGIPI.

- Traian BĂSESCU continuă să facă parte din cei care conduc ţara, prin intermediul premierului Elena UDREA, dar şi prin aripa sa din Comunitatea Naţională de Informaţii - SRI, SIE, DGIPI!

- Gabriel OPREA acceptă să fie uns şeful SRI.

Paşii planului Victor PONTA – preşedinte-jucător

Turul 1

Klaus IOHANNIS este eliminat din cursa pentru Cotroceni:

- fie prin scandalul cu serviciile secrete;

- fie prin sentinţa ÎCCJ în procesul cu ANI;

- Liviu Dragnea şi baronii locali PSD adună circa 4 milioane de voturi pentru Victor Ponta.

Se califică în turul 2 Victor PONTA şi Elena UDREA

Turul 2

Victor PONTA, în pofida scandalului agent sub acoperire, rămâne în cursa pentru Cotroceni.

Liviu DRAGNEA şi baronii locali PSD câştigă bătălia pentru Victor PONTA.

Ajunge preşedinte Victor PONTA

- Liviu DRAGNEA este alungat/arestat, iar Dan ŞOVA este uns preşedinte PSD.

- Dan ŞOVA îl nominalizează pentru funcţia de premier pe liderul PC, Daniel CONSTANTIN, preşedintele PONTA acceptă propunerea, iar Parlamentul aprobă noul prim-ministru.

Efecte

- Procurorul Victor PONTA devine preşedinte-jucător având PSD, Parlamentul şi Comunitatea Naţională de Informaţii - SRI, SIE, DGIPI - la dispoziţie, aşa cum a avut Traian Băsescu în perioada Exectivului BOC sau cum, în prezent, are Vladimir PUTIN în Rusia.

- Începe calvarul pentru Traian BĂSESCU. Rând pe rând, şobolanii părăsesc corabia ex-preşedintelui, care rămâne singur în bătaia puştii.

- Se dă o amnistie pentru cei din clasa Voiculescu-Năstase-Becali. Dar numai după ce se execută un transfer de putere în cadrul „Antenelor”, care vor fi finanţate de familia Becali, înainte de amnistie, în solda lui Victor PONTA.

- Daniel CONSTANTIN este premierul docil care va fi lăudat ca fost ministru performant în Executivul PONTA.

- În PSD, Dan ŞOVA îi va asigura lui PONTA o puternică susţinere.

- Gabriel OPREA acceptă să fie uns şeful SRI.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-16

Documente:

GALERIE MEDIA

Parerea ta...

RADU
05 Oct 2014

D-le Palsu, aveti o imaginatie extraordinara! Ar trebui sa va lansati in publicistica mare si chiar in literatura (aventura, suspans, conspiratii etc). Codul lui Da Vinci ar fi numic ...
FELICITARI PT.ARTICOL!
05 Oct 2014

Este foarte bine structurat, iar variantele - toate, posibile! Trebuia sa va faceti strateg...
ZISE RADU 'CEL FRUMOS'
05 Oct 2014

usor OFTICOS :)))
E CHIAR DE STIUDIU ACEST EDITO
05 Oct 2014

Domnule, am citit cap-coada editorialul, n-are rost sa mai talmacesc si eu povestea asta, dar o concluzie tot trag: indiferent ce-ar fi tot Elena Udrea si dl Basescu ies bine :)))) Mai conteaza si altceva? Mai degraba vad cu siguranta chiar, pe Udrea Presedinte.
UDREA II VA UMILI PE TOTI
05 Oct 2014

Fara Ponta Presedinte si fara EFECTELE de pe final. Sunt inspaimantatoare. Dictatura curata.
TARE ASTA
05 Oct 2014

Asa domnilor, injuratil pe Palsu de parca el ar fi vinovat de starea natiei. Domnul Radu ce e fabulatie? Faptul că Dragnea are relatiile necesare in teritoriu să joace voturile, doar a demonstrat ce poate la suspendare. Faptul ca Oprea vrea sa ajngă premier sau sef la SRI, este o certitudine la UNPR. Faptul ca Basescu vrea sa mai conduca tara, a spus-o chiar el. Faptul ca Iohannis poate să fie eliminat cu ANI etc. Tare studiul.
GEORGE MOGA
05 Oct 2014

Orice scenariu este de preferat, in locul unuia in care la final WW Ponta va fi Presedinte. "Rau cu rau, dar mai rau fara rau" Cu Ponta Presedinte ne intoarcem de un de am plecat.
CONCLUZIE
05 Oct 2014

Desigur nu e bine pentru tara sa-l avem pe Ponta presedinte daca va ajunge sa aiba toata puterea in mana lui. Pentru simplul fapt ca in 2 ani si jumatate ne-a ofilit viata, ne-a mintit ;i ne-a pus sa platim in plus taxe. Platim pe benzina, curent, apa mai mult decat pe vremea hulitului Emil Boc. Ponta în 2 ani m-a facut sa-l regret pe Boc.
IOANA POPESCU
05 Oct 2014

Detaliata analiza, insa o scurta concluzie, tragand linie dupa luarea in calcul a fiecarui scenariu in parte, ar fi: Elena Udrea presedinte! Caci din cate se vede, este privita ca un actor esential, este prezenta in fiecare scenariu, este un adversar puternic, de luat in considerare! Este adversarul lui Ponta, al lui Iohannis, Macovei, adica adversarul comunismului, al coruptiei, al lipsei de principii! Mai mult decat atat, este singurul candidat capabil sa vina in fruntea tarii, sa se puna in serviciul cetatenilor, caci, stand atat de mult printre oameni in ultimii ani, ascultandu-le nevoile si problemele si luand masuri privind cererile acestora, a invatat cat este de importanta comunicarea directa presedintelui cu romanii! In plus, este singurul om care va continua lupta inceputa de Traian Basescu pentru independenta justitiei, pentru consolidarea statului de drept! Elena Udrea este prezenta in toate scenariile pentru ca este un candidat esential!
VOTANT
05 Oct 2014

Foarte misto in poza doamna Elena. Acuma il inteleg si eu pe domnul Traian. :) Dar, totusi, tot cu Macovei votez :)
TARANU
05 Oct 2014

Da, cam buna analiza. Felicitari dom' Palsu! Salvez PDF-ul si-l printez si abia astept sa vie alegerile. O sa stau la televizor ca la meci in seara aia, cu printul in mana, cu o galeata de bere in dreapta fotoliului si cu o cada de floricele de porumb in stanga lui. ...Aoleo! Iar mi-am adus aminte de "Mihaela dragostea mea"!
ALT VOTANT
05 Oct 2014

daca iese udrea presedinte io plec in bulgaria. a, ba nu, in kosovo. da cel mai tare ar fi sa ni-i bage astia p'amandoi, adica si pa udrea si pa ponta. plec in china sau in somalia sau in fasia gaza.
CONCLUZIE PONTA
06 Oct 2014

Cu Ponta presedinte-jucator vom scapa de jefuitorii tarii. Dar pretul îl vom plăti tot noi.
CONCLUZIE IOHANNIS
06 Oct 2014

Cu Iohannis președinte-marionetă vom avea parte de vremurile pe care le-am trăit în ultimii 2 ani. Tot noi plătim prețul.
CONCLUZIE UDREA
06 Oct 2014

Cu Udrea președinte marioneta lui Băsescu vom trăi într-un sistem de jaf în care DNA va aresta orice afacerist care nu cotizează la Binomul Udrea-Băsescu. Iar noi vom plăti prețul fără să guițăm!
ANONIM
06 Oct 2014

”DESTINȘI” ROHMANCI, CU MINTEA ”RELAXATĂ”, DE CÎT TIMP V-O TRAGE-N GÎȚI MATROZUL, GENIILOR? AȚI AVUT O ȚARĂ CA O FLOARE, CE-I DREPT NU MUNCITĂ DE VOI, SEKĂTTURILOR, ȘI V-AȚI KAKKAT ”PĂ” EA. VĂ MERITAȚI SOARTA, GUNOAIE GENETICE! ADUNĂTURĂ ”DĂ” KAKKAȚI CU STATUT SOCIAL, JYGODII, LENEȘI, HOȚI, DELATORI, KRETYY. SYKTYR, FLEGMELOR!
MARINELU
06 Oct 2014

In concluzie, votati LENUTA WOODREA.
BASESCU
06 Oct 2014

Sa fii acum in pielea lui Dragnea sau a lui Oprea? Eu nu prea vreau! Palsule iar te joci cu focul...
ALEXANDRU JECU
06 Oct 2014

Eu cred ca aceasta campanie judiciara si alegerile din toamna vor provoca o resetare din temelii a Romaniei si va scoate din scena politica toate figurile care au tinut capul de afis pana acum. Johannis va fi presedinte iar dupa doua mandate Romania va functiona ca oricare alta tara occidentala. Pentru ca cei care si-au propus acest lucru pot.
FELICITARI D-LUI PALSU!
07 Oct 2014

Aseara am asistat la un adevarat REGAL pe Realitatea TV! Toata lumea din studiou, prin ceea ce-au spus, au exemplificat, prin jocul de cuvinte, de idei, prin glumitele bine pasate/plasate, m-ati incantat...si nu numai pe mine, cred ca pe multa lume! Tineti-o TOT ASA!
UNUL
16 Oct 2014

ULTIMUL scenariu e singurul realist/ plauzibil.
ZORRO
19 Oct 2014

Bai nene ,ia lasati voi variantele astea ,deoarece totul va fi dat "peste cap" de alegerea de catre popor a d-ului VADIM TUDOR!!!....romanii trebuie sa se gandeasca ,ca pentru a fi romani in tara lor ,trebuie sa voteze VADIM TUDOR!....altfel viata noastra va fi un COSMAR de acum in colo!....uitati-va numai la averile celor 13 candidati in comparatie cu averea lui VADIM!!!....si toata lumea se va lamuri!!...oare VADIM nu putea fura ?....ba da !...dar NU a dorit sa-si fure tara ,poporul!...tot ce a spus de 25 de ani ,s-a adeverit si UITE unde ne aflam acum,pe marginea prapastiei!....timpurile sant mult mai grele ca in 2000 ,cand de drept castigase VADIM ,dar ILIESCU si ai lui tradatori NU au dorit sa-i dea puterea !.....cu VADIM 4 ani la COTROCENI ,tara noastra ar fi depasit economic multe tari din UE si eram mult mai respectati!.....un pensionar care de data asta VOTEZ fara tagada pe VADIM la COTROCENI!....singurul care mai salveaza tara asta!.....
BIBICU
01 Aug 2015

Ce mutra are ochiosu de spart badoage.
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Cine eşti dumneata, Elena Udrea? Formele şi fondul Multe femei oftează cu jind văzându-i poşetele sau talentul cu care se mişcă pe tocuri de firmă. Traian Băsescu e dat pe spate de rezistenţa Elenei Udrea. Alţi bărbaţi îi admiră formele. Fondul nu i-l prea pune nimeni în discuţie. Fie doamne, fie domni. Asta nu înseamnă că nu-l are, ci doar că merită descoperit, înainte să ne pomenim cu ea la Cotroceni
01 Sep 2014 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray