2020-08-12 12:49

 |  10:41

Muzeul SimţurilorMuzeul Simţurilor

 

 

 


Muzeul Simţurilor

 

 

Muzeul Simțurilor

Muzeul Simţurilor este o locaţie relativ nouă în Bucureşti, în mod cert inedită pentru români, dar probabil de interes pentru absolut toți vizitatorii Capitalei. Locul te introduce într-o lume aparte, cea a propriilor simțuri, în care vei experimenta senzații deosebite, pe care poate nu le-ai mai încercat niciodată în viaţă. Iluziile optice, mai ales, sunt de-a dreptul spectaculoase. Muzeul Simţurilor este o locaţie distractivă, dar în același timp educativă și enigmatică, în care aproape totul pare nefiresc, dar în acelaşi timp este cât se poate de raţional.

„Museum of Senses” dispune de 12 camere, fiecare cu tematică diferită, care îi vor face pe vizitatori să-și testeze la maximum propriile trăiri. Este potrivit atât pentru adulţi, cât şi pentru copii, chiar şi pentru cei mai mici. Sute de curioşi trec zilnic pragul locaţiei, în timpul săptămânii, însă în week-end numărul vizitatorilor creşte considerabil. Şi nu numai românii vizitează muzeul, ci şi turiştii străini care au aflat repede de acest loc unic, de neratat atunci când te afli la Bucureşti.

 După incredibilul succes pe care Muzeul Simţurilor l-a avut la Praga, fondatorii conceptului au decis să îl aducă și în Capitala României, şi asta înaintea altor metropole mari din Europa. Dar de unde a plecat totul şi care a fost scopul iniţial al acestui muzeu? Un român, Radu Schmitzer, un croat şi un slovac, sătui de joburile lor în diferite companii multinaţionale, au construit de la zero acest bussines interesant, în primul rând pentru copii - care să vină la Muzeu după şcoală şi să-şi petreacă timpul într-un mod cât mai creativ cu putință. Numai că, afacerea „a explodat” pur și simplu, ajungând la cu totul alte cote, nebănuite inițial de cei trei. Şi s-au pus pe treabă și mai serios. Au deschis primul muzeu în 2016, la Ljubljana, capitala Sloveniei, apoi încă unul la Praga, ia apoi la Bucureşti, Constanţa şi Split, în Croația, însă planurile lor nu se opresc aici. Şi-au propus ca în anii următori să inaugureze muzee de același gen la Madrid, Chişinău, Istanbul şi Cluj-Napoca.

Muzeul din Bucureşti a fost inaugurat pe 8 decembrie 2017, iar de atunci zeci de mii de oameni i-au călcat pragul şi au rămas de-a dreptul fascinaţi de lucrurile văzute. Turiștii care vizitează Capitala nu vor avea dificultăți în a găsi locația Muzeului, acesta fiind găzduit de unul din cele mai mari centre comerciale din oraș, AFI Palace Cotroceni. Așa încât, pentru vizitatorii pasionați de shopping, vizitarea Muzeului Simțurilor ar putea fi cel mai interesant mod de petrecere a timpului între două reprize de cumpărături.

Muzeul are program zilnic, începând cu ora 10.00, iar prețul unui bilet este de 35 lei, destul de mic având în vedere senzaţiile uimitoare pe care le poți trăi aici, provocări unice atât pentru corp, cât şi pentru minte.

„Călătoria” vizitatorului prin Muzeul Simţurilor începe într-un labirint magic, în care practic te vei ascunde şi apoi te vei descoperi. Vei continua să-ţi pui la încercare văzul, auzul și toate celelalte simţuri, păşind pe o stradă întunecată şi aglomerată din Bucureşti, apoi brusc vei „aruncat” în natură, într-un parc cu totul neconvenţional, unde legile fizicii nu funcționează ca în viața reală, ba chiar am putea spune că lucrurile se întâmplă exact pe dos! Altfel, cum ar putea curge apă de la un robinet suspendat în aer, neracordat la nimic!?

 


Muzeul Simţurilor

 

 

Muzeul Simțurilor

După acest șoc senzorial, itinerariul continuă într-o fascinantă lume a culorilor, a luminilor, a umbrelor şi a uimitoarelor globuri Tesla pe care, dacă le atingi, se întâmplă ceva magic.

 Vizitatorii vor descoperi apoi o nouă legendă despre Dracula, personajul mitic care atrage anual sute de mii de turişti în România. Urmează Camera oglinzilor, o încăpere care se transformă şi te transformă total, în cele mai neașteptate moduri.

Adrenalina va creşte la cote alarmante atunci când vei păşi în incredibilul tunel Vortex, unde, dacă nu stai foarte bine cu echilibrul, ai senzația că poți ameți și cădea din picioare.

Ajungi apoi în camera AMES, care îţi va pune greu la încercare percepţia despre dimensiunea ta reală în spațiu. Urmează călătoria în camera înclinată, unde, într-o lume aparent perfect normală, totul pare a fi anormal. Simţurile tale vor fi astfel alertate la maximum în camera răsturnată practic cu capul în jos, iar imaginaţia îţi va sfida percepţia asupra unor lucruri.

 

 


Muzeul Simţurilor

 

 

Muzeul Simțurilor

La Muzeul Simţurilor vei putea să îţi etalezi şi talentul de fachir. Nu mai puțin de 1.200 de cuie ies dintr-o bancă şi aşteaptă să te „relaxezi” pe ele. Ai curaj să te întinzi? Mulţi vor spune că da, însă cu toţii au reţineri!

Pe tot parcursul vizitei, ghizi foarte amabili îţi explică pe îndelete la ce trebuie să te aştepţi în fiecare camera și care sunt principiile - fizice şi logice - după care funcţionează fiecare obiect prezent. Ba chiar îţi vor da şi ponturi pentru a face fotografii cât mai spectaculoase! Sincer, fără ajutorul persoanelor din staff, vizitatorii nu și-ar putea explica multe dintre lucrurile și situațiile pe care le întâlnesc în Muzeul Simțurilor.

 Pardoseala denivelată, scaunul care levitează, faţa lui Albert Einstein - ba convexă, ba concavă, perechile de umbre, tablourile mişcătoare, pereţii în adâncime, sunt doar câteva exemple care par inexplicabile, la prima vedere.

Şi asta pentru că iluziile optice sunt la tot pasul, iar prin obiectivul telefonului sau al aparatului de fotografiat vei vedea cu totul altceva decât vezi cu ochiul liber.

 Tot turul durează în jur de 60 de minute, iar la final, famiile cu copii mai pot zăbovi la VR Kids Zone, locul unde micuţii, dar şi părinţii lor, vor fi invitaţi să desluşească secretele unor jocuri de perspicacitate.

 Imediat după încheierea vizitei la Muzeul Simțurilor, vei realiza că ai învăţat lucruri noi, că te-ai distrat de minune, că ai trăit experienţe de neuitat într-o lume a senzaţiilor stranii şi a iluziilor optice. Un loc enigmatic, nefiresc la prima vedere, dar extrem de rațional dacă ți-l explică cineva. Îţi promiţi că mai vii şi recomanzi locul și altor iubitori de senzaţii tari, pentru că experiența este într-adevăr unică.

 


Muzeul Simţurilor

 

 

 

Muzeul Simțurilor

Sursa foto: PUTEREA

Proiect realizat în cadrul programului de promovare a patrimoniului turistic Destination: Bucharest, derulat de Primăria Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic

 


Muzeul Simţurilor

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz