2020-07-14 03:46

 |  10:03

Muzica live, ingredientul-surpriză al restaurantelor bucureșteneMuzica live, ingredientul-surpriză al restaurantelor bucureștene

 

 

 


Muzica live, ingredientul-surpriză al restaurantelor bucureștene

 Nelu Ploieșteanu, unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică lăutărească din România

Muzica joacă un rol important, dacă nu cel mai important, atunci când vorbim despre petreceri cu prietenii sau o cină romantică alături de partener. În București, în materie de muzică live, există de toate pentru toți, dificilă fiind doar alegerea din multitudinea de oferte pe care turiștii le au la dispoziție.

Fie că vrem să dansăm pe muzică ușoară românească, să încingem o horă pe acorduri lăutărești sau ne dorim cover-uri internaționale, localurile din Capitală sunt gata să ne satisfacă orice capriciu, diversitatea muzicală remarcabilă fiind de altfel unul dintre motivele pentru care străinii iubesc Bucureștiul. Un top al celor mai populare restaurante cu muzică live din București, pe baze „științifice”, este greu de făcut, dar asta nu înseamnă că nu putem încerca.

Spre exemplu, în Casa Brezoianu, locul în care Maria Tănase a locuit mare parte din viață, se aude și astăzi muzica de altădată. Mâncarea tradițională face pereche perfectă cu muzica live interpretată de o orchestră românească. În programul muzical al locului ai ocazia să asculţi nemuritoarele voci ale lui Zavaidoc, Mia Braia, Maria Lătăreţu sau Jean Moscopol.

În centrul oraşului, pe Calea Victoriei, clădirea ridicată în jurul anului 1820, în stil eclectic, și restaurată de marele architect Ion Mincu, este gazdă astăzi de delicii culinare unice, iar vedetele internaţionale care au călcat pragul Casei Vernescu pot depune mărturie că n-au întâlnit niciunde o atmosferă similară. Chiar și Lev Tolstoi, celebrul scriitor rus, a fost impresionat de frumusețea locului, în 1854, când a locuit timp de câteva luni la București.

În privința popularității, probabil că Berăria H conduce detașat în Capitală. Un restaurant extrem de căutat, datorită muzicii întotdeauna live, unde trebuie să faci rezervare cu multe zile și uneori chiar săptămâni înainte pentru a prinde un loc. Deși pare imens, spațiul restaurantului din Herăstrau devine neîncăpător când pe scenă urcă Direcția 5, Holograf, Delia, Nicolae Botgros și „Lăutarii” din Chișinău, The Motans, Loredana sau Azur. Totodată, aici au loc concerte-tribut, interpretări live dedicate unor artiști iubiți, precum Queen, Lenny Kravitz, Depeche Mode sau Adele. Extrem de bine primite, mai ales de oaspeții străini, sunt serile cu muzică tradițională machedonească, de fiecare dată sold-out.


Muzica live, ingredientul-surpriză al restaurantelor bucureștene

 Berăria H are o capacitate de aproximativ 2000 de locuri

La The Harp, pubul irlandez cu tradiție din Piața Unirii, poate fi ascultată muzică live cu trupe de cover-uri, alături de o bere rece, un whisky aromat sau un cocktail savuros. În fiecare weekend, aici ai parte de petreceri tematice, muzică live, spectacole de magie sau seri de karaoke. The Harp Irish Pub este unicat la nivel național pentru numărul mare de locuri pe scaune, dar și pentru diversitatea băuturilor alcoolice. În fiecare primăvară, în luna martie, aici se sărbătorește St. Patrick’s Week, o săptămână plină de evenimente muzicale, dedicată, evident, St. Patrick's Day - cea mai importantă sărbătoare irlandeză.

La Conu’ Iancu, un restaurant-grădină construit cu gândul la marele Caragiale, organizează spectacole de teatru, piese inspirate din celebrele „Schițe” și, pe lângă asta, aveți șanse să prindeți un concert, un spectacol de stand-up sau seri memorabile de muzică unplugged.

Taverna Viilor este un restaurant unde poţi asculta în fiecare zi a săptămânii muzică live, iar playlist-ul este destul de variat. Concertele de jazz, blues sau muzică tradiţională fac parte din „meniul” acestui local.

Și la Hanu` Berarilor turiștii sunt delectați cu muzică de voie bună, ca pe vremuri, seri de fado, muzică live și alte evenimente care aduc mereu bună dispoziție celor prezenți.

Pe de altă parte, cântăreții rezidenți ai restaurantului Galletto – celebru pentru „cocoșelul pe jar” - sunt Daniel Ignat și Claudiu Mirea, iar, periodic, printre invitați se numără Ana Coman, Luise, June Anda, Robert Patai, Ioana Constantin, Alexa Niculae, Brigitta, Alexa, Radu Vaștag, Cristiana sau Mihai Grigoraș.

Daniel Ignat, un artist carismatic cunoscut pentru timbrul său vocal deosebit și ușor recognoscibil, asemănător cu al solistului Brian Johnson de la AC/DC, aduce cu el cântece din toate vremurile, de la rock la blues, italiene, românești, franțuzești, toate interpretate într-un stil aparte. El va „împrumuta” pentru două ore vocile artiștilor originali, astfel încât totul să sune „ca acolo”: Louis Armstrong, Ramazzotti, Vasco Rossi, Joe Dassin, Leonard Cohen, Frank Sinatra, Elvis sau chiar marele Gheorghe Dinică!

Turiștii care preferă mâncarea libaneză și, deopotrivă, muzica arăbească, pot comanda o porție de humus la Piccolo Mondo. Însă, foarte rar se lasă cu dansuri din buric pentru că atmosfera este una liniștită, ca o oază orientală, cu muzică lentă pe fundal.

Readers Cafe nu are o trupă rezidentă, dar concertele live au loc zilnic și stilul promovat este jazz-ul. În afara serilor de muzică live, bistroul de lângă Piața Victoriei a găzduit concerte ale unor trupe cunoscute, precum Partizan, Călin Costache, Luiza Zan, Doriana Tudoran, trupe de jazz precum Mălin Cristache Quartet, Merci Band și Ciprian Pop, George Baicea.

Datorită arhitecturii sale unice, dar și a dimensiunilor grandioase, Hanu’ lui Manuc este, de mai bine de 200 de ani, un important loc de distracție, organizând seri de concerte, spectacole și muzică live, încă din secolul XIX. Aici aveau loc evenimente și petreceri elegante, baluri mascate grandioase, spectacole de teatru și iluzionism, concerte de muzica clasică live și multe alte evenimente pentru lumea bună a capitalei.

Lucrurile nu s-au schimbat cu mult de atunci. Hanu' lui Manuc a rămas în continuare cel mai vechi loc de petrecere și spectacole din București. Acum, oaspeții hanului se bucură de muzica live populară și spectacole de dans popular alături de trupa Rapsodia Carpaților. 

 


Muzica live, ingredientul-surpriză al restaurantelor bucureștene

 Muzica tradițională este extrem de apreciată de turiștii străini

Sursa foto: PUTEREA

Proiect realizat în cadrul programului de promovare a patrimoniului turistic Destination: Bucharest, derulat de Primăria Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic


Muzica live, ingredientul-surpriză al restaurantelor bucureștene


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-13Parerea ta...

OLTENESC
06 Dec 2019

Tot ce este țigănesc consumam.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz