2020-08-12 12:32

 |  10:30

Răsfăț pentru pasionații de muzică live, un circuit printre cluburile „culte” ale BucureștiuluiRăsfăț pentru pasionații de muzică live, un circuit printre cluburile 'culte” ale Bucureștiului

 

 


Răsfăț pentru pasionații de muzică live, un circuit printre cluburile 'culte” ale Bucureștiului

 

Mojo Music Club

 Poți spune orice despre București, dar niciodată că este orașul în care să te plictisești! Iar acest lucru îl spun toți turiștii care vizitează pentru prima dată Capitala, mulți dintre ei revenind mai apoi împreună cu grupul lor de prieteni. Pentru că Bucureștiul, cu aerul său eclectic, este locul în care fiecare vizitator poate găsi ceea ce îl interesează, de la bijuteriile arhitectonice” și monumentele istorice remarcabile și până la restaurantele și bistrourile rafinate, cluburile de noapte unde mixează DJ renumiți și, în general, posibilitățile nesfârșite de distracție. Capitala României a devenit, de altfel, renumită în străinătate pentru viața de noapte unică în regiune și pentru Centrul Vechi care nu doarme niciodată.

Un lucru este cert: românii știu să se distreze, iar străinii care ne vizitează învață repede acest lucru! Dacă muzica live este pasiunea ta, este aproape imposibil să nu găsești în București ceva care să îți suscite atenția, indiferent de genul muzical preferat și mai ales în weekend.

Dincolo de muzica tradițională, cântată de lăutari consacrați, în restaurantele din București poți întâlni foarte bine trupe de jazz sau blues, artiști folk sau alte genuri. Spre exemplu, la Readers Cafe au loc zilnic concerte live, stilul promovat cel mai intens fiind jazz-ul.

În afara serilor de muzică live, bistroul de lângă Piața Victoriei a găzduit concerte ale unor nume cunoscute, precum Partizan, Călin Costache, Luiza Zan, Doriana Tudoran, sau trupe de jazz precum Mălin Cristache Quartet, Merci Band și Ciprian Pop, George Baicea.

Iubitorii de muzică și mâncare irlandeză sunt oricând bineveniți la St. Patrick - Irish Pub & Restaurant, unde pot regăsi ambianța tradițională, plină de viață, din puburile irlandeze. Locația din Centrul Vechi este o comunitate pentru cei care frecventează pubul și o experiență placută pentru cei care vin pentru prima dată. Muzica live irlandeză și preparatele specifice te „teleportează” instantaneu în inima Dublinului, pentru câteva ore, locul fiind extrem de apreciat de turiștii străini, care se simt aici ca acasă.

Cu același specific, dar situat în partea opusă a orașului, în zona Pipera, este nou-înființatul Ginger Horse Irish Pub, celebru pentru burgeri, coaste, aripioare, dar mai ales pentru celebra Shepherd’s Pie, un preparat specific irlandez.


Răsfăț pentru pasionații de muzică live, un circuit printre cluburile 'culte” ale Bucureștiului

 

 

Clubul Nomad

Însă, cei mai mulți dintre clienți vin pentru muzica live. Ginger Horse Irish Pub este deținut de un român îndrăgostit iremediabil de Irlanda, mai cu seamă că soția lui vine de acolo. Pubul are așadar de toate: bere irlandeză, muzică irlandeză și un meniu de pub, cu specialități, desigur, irlandeze.

Pasionații de muzică live, dar și de karaoke, pot alege să petreacă o seară la Mojo Music Club. Localizat în Centrul Vechi, pubul cu specific britanic este recunoscut pentru serile pline de antren și voie bună, pentru muzică - în special coveruri -, dar și pentru sesiunile de karaoke organizate aici. În weekend, vă puteți amuza la spectacolele de stand-up comedy ale Mariei Popovici.

 


Răsfăț pentru pasionații de muzică live, un circuit printre cluburile 'culte” ale Bucureștiului

 

 

Clubul Stuf Vama Veche din București

Jack's Piano Bar, situat în centrul Capitalei, în zona Piața Romană, este un loc ceva mai intim, special pentru cei care vor să se relaxeze la un pahar de vin, cu muzică de blues pe fundal.

Pentru o seară care se poate prelungi, lejer, până în zori, dacă aveți chef pentru o distracție de pomină, puteți alege True Social Club, care se prezintă a fi „singurul club din Centrul Istoric unde muzica live are întâietate”.

True Social Club a apărut în peisajul cluburilor bucureștene la finalul lunii octombrie 2010, și a ajuns imediat un reper al distracției de calitate și al muzicii live din Capitală. În sufrageria True au loc seri de folk și cover-uri, la o cană cu vin fiert, în compania artistei Ana Maria Ioana și a chitarei sale. Alteori, Cezar Gună(voce) și Teodor Gae(chitară) interpretează cover-uri mai noi sau mai vechi, din repertoriul artiștilor autohtoni, dar și melodii preluate de la cei mai cunoscuți interpreți internaționali. În luna decembrie, la True Social Club se și colindă, Trupa Tandem trecând foarte des pe acolo pentru a spune „povești la gura sobei”, pentru cei mai nostalgici dintre melomani.

Când se termină vara, cei îndrăgostiți de mare și de atmosfera inimitabilă de la Vama Veche se mută, cu mic cu mare, la Stuf Vama Veche din București. Locul nu vine la pachet cu răsăritul de soare pe ritm de Bolero, dar promite o distracție similară celei de la malul mării, cu muzică live și nonconformismul de rigoare. Pentru că, nu e așa, vamaioții adevărați știu că fiecare zi trebuie trăită la maxim, fie vară, fie iarnă, indiferent de Stuful sub care petrec. Stuf Vama Veche îi înțelege perfect, așa că aici sunt concerte live în fiecare zi a săptămânii.


Răsfăț pentru pasionații de muzică live, un circuit printre cluburile 'culte” ale Bucureștiului

 

 

Clubul Sfântul Patrik

The Drunken Lords are un motto care pur și simplu nu poate fi contrazis: „Muzica bună nu moare niciodată!”. În pubul din Centrul Vechi se promovează conceptul de live music, îmbinat cu tematici atractive, astfel că, în fiecare joi seară, se ascultă muzică neapărat „bună”, în special blues, rock, pop, dance și funk. Vineri și sâmbătă, „lordul” DJ electrizează atmosfera până în zori.

Quantic nu este doar un pub, ci un întreg spațiu cultural situat în apropiere de Centrul Vechi. Aici au loc în fiecare zi piese de teatru, concerte, expoziții, festivaluri și petreceri.

Cei care cred că o seară perfectă înseamnă o atmosferă relaxată, muzică de calitate și mai puțini decibeli, ar trebui să viziteze Epic Bar, la cinci minute de Centrul Vechi. Aici, rock-ul este specialitatea casei.

La Nomad Skybar, din Centrul Istoric, pe lângă un cocktail sofisticat vei descoperi muzică bună – dacă ai noroc poți asculta chiar ceva în stilul „rock-ska neo-boem” - te vei bucura de un decor interesant și o vedere panoramică asupra centrului Bucureștiului.

 


Răsfăț pentru pasionații de muzică live, un circuit printre cluburile 'culte” ale Bucureștiului

 

 

Clubul True

Sursa foto: PUTEREA

Proiect realizat în cadrul programului de promovare a patrimoniului turistic Destination: Bucharest, derulat de Primăria Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic

 


Răsfăț pentru pasionații de muzică live, un circuit printre cluburile 'culte” ale Bucureștiului


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz