2020-07-09 04:12

 |  10:00

Turismul medical și spitalele din BucureștiTurismul medical și spitalele din București

 


Turismul medical și spitalele din București

Spitalul Clinic de Psihatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia

Faima doctorilor români, serviciile medicale de nivel înalt și costurile rezonabile - comparativ cu ceea ce se plătește în țări din vestul Europei pentru proceduri similare, fac din București o destinație din ce în ce mai căutată, printre străinii care au nevoie de tratament medical.

Spre exemplu, serviciile stomatologice oferite de cabinetele din Capitală sunt la 30-50% din valoarea celor din statele vestice, calitatea fiind similară, iar lucrările fiind realizate la un nivel înalt de profesionalism, cu aparatură și materiale de ultimă generație, de către un personal foarte bine pregătit. Dacă este necesar, o întreagă echipă de specialiști se poate ocupa de un singur pacient, astfel încât o lucrare complexă să poată fi gata extrem de repede, în condiții perfecte, uneori chiar într-o singură zi.

Nici măcar costurile necesare logisticii, în cazul deplasării la București pentru un tratament dentar, nu urcă prețul final la nivelul celor din străinătate. Mai ales în zilele noastre, când există atâtea linii aeriene low-cost, iar posibilitățile de cazare sunt variate și pentru toate buzunarele. În plus, pacienții străini pot îmbina utilul cu plăcutul, având posibilitatea să se bucure de toate atracțiile celei mai mari metropole din partea aceasta de Europă. Centrul vechi al Bucureștiului, mall-urile sau nenumăratele oferte de distracție, sunt doar câteva recomandări, din multitudinea de posibilități la îndemână.

Pacienții străini care au urgenţe cardiologice și care caută cea mai bună soluţie de tratament şi cel mai bun raport calitate/preţ din Europa, găsesc în România și, în special, la București o ofertă medicală la cel mai înalt standard. Și alte afecțiuni se pot trata la clinicile din Capitală, iar turiștii medicali pot alege varianta optimă. Potrivit statisticilor publicate de Asociația Română de Turism Medical în jur de 10.000 de pacienți străini vin în țara noastră pentru tratament și turism medical, cei mai mulți fiind din țări ca Israel, Franța, Olanda, Marea Britanie sau Statele Unite.

În ceea ce privește chirurgia plastică, nume răsunătoare, de-acum, pe piața bucureșteană, precum Prof. Univ. Dr. Doina Ionescu-Dumitrescu, Dr. Dana Jianu, Dr. Marek Vâlcu sau Dr. Adina Alberts, au făcut istorie în domeniu și sunt cunoscuți chiar și dincolo de granițele Europei. Și sunt doar câteva exemple, medici din generații diferite care demonstrează, însă, că școala românească de chirurgie plastică e consecventă în a oferi specialiști de înaltă ținută. Mulți dintre ei activează mai ales în zona clinicilor private și realizează, cu bisturiul, adevărate minuni, indiferent dacă este vorba despre chirurgie plastică reparatorie sau estetică.

În ceea ce privește asistența medicală în general, Bucureștiul este un centru recunoscut și de tradiție. Există 11 spitale de urgență, dintre care unul pentru copii și unul oftalmologic, 4 centre specializate în boli cardiovasculare, reumatismale, acupunctură și homeopatie, precum și în transfuzie sanguină.

Acestora li se adaugă nu mai puțin de 20 de institute, de asemenea specializate, în care munca de cerecetare pentru dezvoltarea soluțiilor medicale oferite de specialiștii români, în diverse domenii, este asiduă, în dorința oferirii unui act medical de calitate cât mai bună și de a veni într-un mod cât mai eficient în sprijinul pacienților.

În ultimii ani, s-a desfășurat un amplu program de consolidare și modernizare a acestora, pentru ca serviciile medicale spitalicești, în București să se desfășoare, într-adevăr la un nivel european, de înaltă exigență și eficiență.

Spre exemplu, Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” a înregistrat un dublu record: este primul spital pentru copii construit de la zero și, în același timp, este primul spital construit în Capitală în ultimii 30 de ani. Acesta are șase etaje și este construit în curtea unei unități sanitare vechi de aproape o sută de ani. Este dotat cu aparatură medical de ultimă generație, în spital fiind create condițiile și pentru cercetare în domeniul pediatric, ceea ce îl transformă într-un spital complet. În locul vechii unități sanitare se va construi un centru de excelență în oncologie pediatrică, precum și un minihotel unde pot fi cazați însoțitorii copiilor.


Turismul medical și spitalele din București

Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”

La rândul său, Spitalulului Clinic Colentina beneficiază, de curând, de una dintre cele mai moderne secții de Gastroenterologie din România. După un istoric de peste 70 de ani de tratare a acestui tip de boli la Spitalul Clinic Colentina, secția, care reunește nume importante ale domeniului, a fost dotată cu linii de tratament și intervenție de ultimă generație, activitatea fiind la cel mai înalt nivel internațional. De altfel, aici sunt găzduite reuniuni profesionale de top, schimburi de experiența și activități de cerecetare comune cu specialiști din străinătate.


Turismul medical și spitalele din București

Spitalulului Clinic Colentina

Un alt exemplu este Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, inaugurat în 1923, la acel moment fiind la cel mai înalt nivel european și cel mai mare spital din România. Și în prezent este un spital de referință în domeniul psihiatriei, aflându-se în plin proces de modernizare.

Sursa foto: PUTEREA

Proiect realizat în cadrul programului de promovare a patrimoniului turistic Destination: Bucharest, derulat de Primăria Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic


Turismul medical și spitalele din București


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz