2019-11-15 00:28

100 de euro, cheltuiți zilnic pentru fiecare mașină de serviciu a bugetarilor

 |  14:02
100 de euro, cheltuiți zilnic pentru fiecare mașină de serviciu a bugetarilor

Peste 100 de euro sunt cheltuiti zilnic de la buget pentru fiecare masina de serviciu din institutiile publice, a dezvaluit Valentin Mircea, seful Corpului de Control al premierului Dacian Ciolos, la emisiunea "In fata ta", de la Digi 24. Sute de mii de directori, sefi de birouri, de departamente si servicii din toate institutiile publice ale statului au dreptul si, in multe cazuri, beneficiaza de masina de serviciu, spune Valentin Mircea. În total, sunt sute de mii de autoturisme plătite, cu șofer cu tot, din banii publici.

"Demnitarii au autoturisme de serviciu pe care le pune la dispozitie RA-APPS contra unui pret lunar. iar premierul a vazut la un moment dat pretul pe care Guvernul il platea pe zi pentru masina plus sofer catre RA-APPD, un pret foarte mare undeva la peste 100 euro pe zi. Este o cifra la fel de greu de estimat in acest moment (numarul soferilor - n.red). Ganditi-va ca parcul administratiei publice este mult mai numeros decat era acum 10-15 ani pentru ca exista o crestere a personalului, exista entitati noi create, cuprinde zeci sau sute de mii de persoane care pot fi indreptatite la o masina de serviciu. Vorbim de sefi de institutii, directori. Sunt administratii in care coboara acest drept chiar si la nivele mai jos si atunci daca luam numarul de persoane care ar putea fi indreptatite sau se cred putem vorbi de sute de mii de autoturisme", spune seful Corpului de Control al premierului.

Cât despre locuințele RA-APPS-ului, Valentin Mircea a declarat că sunt mai mulți cei care nu au dreptul să stea în locuințe RA-APPS decât cei care au într-adevăr acest drept. În opinia sa, regia ar trebui, dacă nu desființată de tot, cel puțin restructurată și reformată din temelii.

Corpul de Control al primului ministru desfasoara, in prezent, un amplu control la Sucursala transporturi auto a RA-APPS.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-19Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Educaţia cu şapte feţe Este o teamă teribilă în şcoli, licee şi inspectorate faţă de depolitizare. Ultima afirmaţie a ministrului Educaţiei, Mircea Dumitru, dă fiori PSD-ului, care-şi vede deja pierdut o parte din electoratul fidel. Ministrul a declarat că va trimite chiar şi Corpul de Control, dacă este cazul, să facă unele verificări privind modul în care se aplică măsurile de depolitizare
24 Aug 2016

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray