2019-10-23 21:29

13 camionagii ROMÂNI şi patronul lor, CONDAMNAŢI la închisoare pentru FURTUL a sute de roţi de camion

 |  12:54
13 camionagii ROMÂNI şi patronul lor, CONDAMNAŢI la închisoare pentru FURTUL a sute de roţi de camion

Treisprezece soferi romani de camion si patronul firmei pentru care aceştia lucrau au fost condamnati la inchisoare pentru furtul a 700 de roti de camion.

Cea mai mare pedeapsa a fost cerută pentru seful firmei, Silviu Pietrosanu, pentru care au lucrat cei 13 soferi. "Vom face apel", a spus avocata lui Silviu Pietrosanu, Sabrina Baudet. Procurorul a cerut sentinte de la trei la sase ani de inchisoare, notează HotNews.ro.

Şoferi învinuiţi, de loc din localitatea Pucioasa, lucrau la vremea aceea pentru compania romaneasca Evitrans. Ei au furat rotile in timpul perioadei de odihna, apoi le-au adus in Romania odata cu produsele pe care le transportau, pentru a le vinde cu sume cuprinse intre 200 si 350 de euro fiecare, echivalentul salariului lor lunar.

Anchetatorii au numarat 80 de astfel de furturi intre noiembrie 2013 si noiembrie 2016, care au creat un prejudiciu estimat la 676.000 de euro.

Inculpatii, dintre care sapte au fost retinuti, au fost urmariti penal pentru furtul a peste 200 de roti in total. "Este o activitate de o profitabilitate extrema", a declarat procurorul, citand o "delincventa in serie, cu mica intensitate" in detrimentul companiilor.

Seful soferilor a incurajat furturile "prin tacerea lui", lipsa sanctiunilor disciplinare si "asigurarea mijloacelor necesare" pentru realizarea lor, a spus procurorul.

"Stiam ce fac cei mai multi soferil, i-am lasat sa o faca, sa le pastreze. Nu neg jafurile, dar dupa ce toti isi asuma responsabilitatile", a declarat joi Pietrosanu, condamnat deja in 2012 in Belgia pentru fapte similare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-17Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
17 Feb 2018

asta din cauza ca "nu stie sa fure" pampalaul.......Daca vrei sa-ti faci firma ALI-BABA CIORdELES impex trebuie sa angajezi neaparat 40de ciorditori.....13 e numar cu ghinion.....ha ha ha stupid people
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray