2020-04-08 08:37

1.700 de dosare de daune deschise de nouă firme de asigurări, după inundaţii

 |  17:55
1.700 de dosare de daune deschise de nouă firme de asigurări, după inundaţii

Unnumăr de nouă asigurători au avizat 1.700 de dosare de daună după inundaţiiledin ultima perioadă şi au început în această săptămână plata despăgubirilor, aanunţat, ieri, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

"CSAa solicitat companiilor de asigurări situaţia dosarelor de daună deschise, caurmare a inundaţiilor produse în ultima perioadă, iar după centralizareaacestora a rezultat că societăţile Allianz-Ţiriac, ARDAF, Asirom, AstraAsigurări, BCR Asigurări, Carpatica Asig, Euroins, FATA Asigurări, Generali au,în prezent, 1.700 de dosare de daună avizate, pentru care plata despăgubirilora început chiar din această săptămână", se arată într-un comunicat alComisiei.

Piaţade asigurări este pregătită şi are capacitatea financiară necesară să plăteascădaunele conform obligaţiilor asumate prin contractele de asigurare facultativăa locuinţelor încheiate, conform sursei citate. Cele mai multe dosare de daunăau fost avizate pentru regiunile nord-est, sud-est, sud-vest şi vest.

Înregiunea de nord-est, care cuprinde judeţele Suceava, Botoşani, Piatra Neamţ,Iaşi, Bacău şi Vaslui, au fost avizate 321 de dosare, în sud-est (Vrancea,Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea şi Constanţa) 132 de dosare, în sud-vest (Gorj,Vâlcea, Mehedinţi, Dolj şi Olt) 122, iar în vest (Arad, Timiş, Hunedoara şiCaraş-Severin) 153.

ÎnRomânia există 8,3 milioane de locuinţe proprietate personală, din care 4,5milioane în mediul urban şi 3,8 milioane în mediul rural. Din totalullocuinţelor din România, 16% se află în zona de nord-est.

La30 iunie, conform datelor centralizate de CSA, erau în vigoare peste 2 milioanede contracte de asigurare facultativă a locuinţelor. Astfel, doar 24% dintotalul locuinţelor din România, inventariate de Institutul Naţional deStatistică, sunt protejate prin asigurare.

Indemnizaţiilebrute plătite de societăţile de asigurare pentru poliţele facultative delocuinţe au totalizat, în 2008, aproape 17 milioane de lei (4,6 milioane euro).Anul trecut, asigurătorii au plătit despăgubiri aferente contractelorfacultative pentru locuinţe în valoare totală de 31,4 milioane lei (7,5milioane de euro). "Toate persoanele care au încheiat o asigurarefacultativă pentru locuinţă şi au înregistrat daune au fost despăgubite decompaniile de asigurări", conform CSA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-02-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine