2019-10-14 13:47

5,4 milioane de euro ar fi prejudiciul bugetar dacă se înfiinţează societatea de salubrizare dorită de Firea

 |  11:37
5,4 milioane de euro ar fi prejudiciul bugetar dacă se înfiinţează societatea de salubrizare dorită de Firea

P24

O firmă de avocatură îi atrage atenţia Gabrielei Firea asupra ilegalităţii înfiinţării unei societăţi de salubrizare, dezinsecţie şi dezinfecţie. Proiectul se află deja pe ordinea de zi a Consiliului General. Directorul firmei a trimis fiecărui consilier general o notă în care explică la ce răspunderi penale se vor supune şi care este prejudiciul bugetului municipal: 5,4 milioane de euro.

Societatea CORAL Impex SRL a transmis prin intermediul unei Case de avocatură fiecărui consilier general un document în care explică ilegalitatea înfiinţării societăţii comerciale de salubrizare, dezinsecţie şi dezinfecţie şi prejudiciul adus bugetului local. „În condiţiile în care veţi trece la promovarea şi adoptarea unei astfel de hotărâri votând pentru păguburea bugetului anual pe 2017 al Municipiului Bucureşti cu o sumă, în concret dovedită, de peste 5,4 milioane de euro, în cunoştinţă de cauză, urmează a vă atrage inclusiv răspunderea legală aferentă, subsemnaţii urmând a promova o acţiune în contencios administrativ de anulare a acestei hotărâri ilegale şi atragere a răspunderii legale aferente, precum şi a depune la DNA o plângere penală pentru abuz şi neglijenţă în serviciu, cu un prejudiciu local de peste 5,4 milioane de euro, urmând a vă aparţine întreaga răspundere, în solidar cu Primarul Municipiului Bucureşti”, se spune în documentul semnat de directorul societăţii menţionate, Alexandru Badea.

Firma a transmis calculul comparativ al costurilor anuale, calculat pe baza Studiului de oportunitate aprobat de HG.60/2016. Firma susţine că poate face aceste servicii cu 34% din costurile totale. Astfel, 9 milioane de lei, circa 2 milioane de euro, reprezintă costurile achiziţionării aparaturii necesare, iar costurile pentru activităţile societăţii ar ajunde la 34 milioane de lei şi un total de 5,4 milioane de euro. Firma suspectează Municipalitatea că angajaţii Primăriei Capitalei promovează „abuzuri şi interese străine” de prevederile legale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-27Parerea ta...

LOCALNIC
27 Ian 2017

Probabil comisioane mascate si excursii "vizite de lucru" de la producatorii de echipmente / reprezentantii acestora
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray