2020-07-04 00:27

877 de reprezentanți ai statului, în companiile publice. Ce salarii au

 |  22:50
877 de reprezentanți ai statului, în companiile publice. Ce salarii au

Statul are 877 de reprezentanți în consiliile de administrație, de conducere, de coordonare, de supraveghere sau de decizie ale companiilor publice cu capital integral sau majoritar de stat, iar aceștia primesc indemnizații lunare sau de ședință cuprinse între 1.500 și 137.585 lei brut.

Potrivit listei întocmită de Guvern, cea mai mare indemnizație o are Traian Sorin Halalai, respectiv 137.585 lei lunar brut, reprezentant al Ministerului Finanțelor în Consiliul de administrație al Băncii de Export-Import a României-Eximbank. Tot la Eximbank, statul mai are un reprezentant care primește 72.598 lei lunar și alți trei reprezentanți cu indemnizații de 22.650 lei lunar.

La CEC, Radu Ghețea primește 121.424 lei pe lună brut, iar ceilalți reprezentanți ai statului sunt remunerați cu 83.823 lei lunar și 62.075 lei lunar câte o persoană și 24.285 lei lunar, trei persoane.

La Fondul Român de Contragarantare, președintele Consiliului de supraveghere, Ioan Hidecuti, are o indemnizație de 15.000 lei lunar, iar membrii consiliului, 10.000 lei lunar, sume identice primind și reprezentanții statului în CA al Fondului de garantare pentru IMM-uri.

Indemnizații consistente situate în jurul a 4.000 de lei lunar primesc și reprezentanții statului la CNADNR, Transgaz, Transelectrica, ROMATSA, Antibiotice Iași, CFR, Compania Națională Aeroporturi București, Compania Națională Porturi Maritime Constanța, Romgaz și Electrocentrale Grup.

Cele mai numeroase indemnizații cu care sunt remunerați reprezentanții statului în companii se situează între 1.500 și 3.000 de lei lunar, aici întâlnind companii cum ar fi Romarm, Romfilatelia, Electrocentrale București, Electrocentrale Constanța, Nuclearelectrica, Oil terminal, Termoelectrica, Apele Române, Plafar etc.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-30Parerea ta...

ANONIM
30 Iun 2016

In astfel de situatii nu o intra in discutie conflictul de interese, asa cum este reglementat el pentru functiile pentru care au loc alegeri si pentru functionarii publici ?
ANONIM
30 Iun 2016

Conform cu experienta dobandita din cazuistica anterioara considerati ca situatiile de conflicte de interese ar trebui revizuite si detaliate, in sensul reglementarii sanctionarii si a altor forme de conflicte de interese identificate pe parcursul cercetarilor anterioare efectuate , in spetele de conflicte de interese identificate si nereglementate inca ?
FBI
30 Iun 2016

TOTI CEI 877 SUNT ACOLITI SAU MEMBRII AI MAFIEI CE AU CAPTURAT RO DUPA 1989. DE 200 DE ORI MAI MULTI DIN ACESTE CATEGORII SE REGASESC IN SISTEMUL BUGETAR (MAE, SIE, SRI, SPP, STS, ETC) CEEA CE INSEAMNA ENORMITATI...........SUNT ANGAJATI BUGETARI AI STATULUI CARE STIU DOAR DE ZIUA CAND TREBUIE SA MERGA LA BANCOMAT SI NU STIU UNDE LE ESTE LOCUL DE MUNCA IN TARA SAU PE LA VREO AMBASADA.
CORUPTIE ???
02 Iul 2016

... acordat prin organizarea unei licitatii cum scrie la carte! Negociere fara publicare Valentin Dorobantu nu a avut nicio greata in a arunca zeci de milioane de euro mereu catre aceleasi firme de casa. Conform informatiilor intrate in posesia noastra, din cele 152 de contracte, unul singur a fost adjudecat prin licitatie publica. Alte 73 de contracte au fost acordate prin negociere cu publicare, in timp ce nu mai putin de 78 de contracte, in valoare de zeci de milioane de euro, au fost atribuite de catre Dorobantu prin negociere fara publicare, la care s-a participat aproape de fiecare data cate un singur ofertant. Unul si acelasi, bineinteles. Primele 70 milioane de euro Pentru a le fi mai usor, anchetatorii au impartit cele 152 de contracte in trei loturi. Iar in ce priveste primele 49 de contracte acordate, au descoperit ca suma totala astfel unidirectionata de catre Valentin Dorobantu se ridica la peste 70 milioane de euro! In conditiile in care CFR Calatori a fost adusa in pragul falimentului, mii de salariati riscand concedierea. Din aceasta suma, peste 50 de milioane au fost alocati pentru reparatii, procurorii incercand acum sa afle daca acestea au si avut loc in realitate sau nu. Iar nu mai putin de 1,5 milioane euro au fost dati de Dorobantu pe… curatenie. A intrat cu bocancii in buget Grav este si faptul ca multe dintre contractele suspecte nu au fost acordate pentru un singur an, ci pe cate patru ani, astfel ca bugetul companiei de stat va mai fi jumulit mult timp de acum inainte. Vom reveni cu amanunte incendiare atat despre firmele „norocoase” care au negociat direct cu Dorobantu, cat si cu exemple halucinante despre cum au fost cheltuiti banii publici. Este suficient sa amintim doar ca managerul CFR Calatori a cumparat direct de la firma Comixta din Sibiu bocanci de… 370.000 euro! Si toate cele de mai sus se intamplau in timp ce acelasi Dorobantu Valentin a suspendat contractul de munca al aproximativ 14 000 de angajati timp d
INTERESE ???
02 Iul 2016

... de 8 zile pentru fiecare dintre acestia, in anul 2013, motivand lipsa acuta de fonduri , bineinteles cu acordul tacit al ministrului de atunci... Fenechiu ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz