2020-07-07 01:47

A încălcat condițiile controlului judiciar. Iar zornăie cătușele pentru Ghiorghioni, aghiotantul lui Frunzăverde

 |  21:01
A încălcat condițiile controlului judiciar. Iar zornăie cătușele pentru Ghiorghioni, aghiotantul lui Frunzăverde

„Craiul vânător” al Caraşului, Ionesie Ghiorghioni, dă astăzi faţă din nou cu judecătorii. Vicele Consiliului Județean Caraş-Severin ar putea pleca încătuşat de la instanţă. Poliţia din Oţelul Roşu i-a făcut lui Ghiorghioni referat de încălcare a condiţiilor controlului judiciar, iar astăzi judecătorul va decide dacă acesta va fi arestat sau nu.

Ani întregi, Ionesie Ghiorghioni a fost cel mai veritabil baron de pe Valea Bistrei, mâna dreaptă şi omul forte al lui Sorin Frunzăverde, care l-a urmat fără crâcnire în toate acţiunile sale şi care nu a pregetat niciodată, atunci când a fost nevoie, să ameninţe cu acelaşi Sorin Frunzăverde. Şi tot de la Frunzăverde i-au venit lui Ghiorghioni şi problemele penale.

Șpăgi de sute de mii

Pe 12 mai 2015, procurorii DNA îl surprindeau în flagrant delict pe Ionesie Ghiorghioni chiar în biroul său de la Consiliul Judeţean Caraş-Severin în timp ce primea de la Adina Armaşu o sumă de 20.000 de lei şpagă într-o revistă germană.

A încălcat condițiile controlului judiciar. Iar zornăie cătușele pentru Ghiorghioni, aghiotantul lui Frunzăverde
zoom

Rechizitoriul a devoalat faptul că Ghiorghioni lua şpagă de la mai multe firme, fiind denunţat doar de patronul SC Camand Impex SRL. Ulterior, procurorii DNA au disjuns din acest dosar urmărirea penală şi spre alte societăţi comerciale, (MaxAgro din Gătaia şi cea a omului de afaceri Remus Rof din Reşiţa). Numai de la firma denunţătoare procurorii reţin că Ghiorghioni a primit ca şpagă 200.000 de lei în 2013 şi 2014, adică aproximativ 1 miliard de lei vechi pe an, dublul salariului său de la forul judeţean, în condiţiile în care din declaraţia sa de avere din 2014 rezultă că a avut un salariu de puţin sub jumătate de miliard de lei vechi.

Composesoratul Bucova, locul unde se simţea stăpân

Ionesie Ghiorghioni, nu fără zeci de şicane şi plângeri penale, conducea încă de la înfiinţare Composesoratul Bucova, un ocol silvic privat cu mii de hectare de pădure, care se întindeau până pe coastele Munţilor Retezat. Şedinţele de composesorat au fost rar fără scandal, ba chiar cu bătaie şi îmbrânceli, inclusiv cu jurnalişti agresaţi, cu zeci de controale ale ITRSV muşamalizate şi cu plângeri penale încă pe rol.

O parte dintre membri, în frunte cu Romeo Răduţă, l-au acuzat de abuz în funcţie şi de furtul banilor composesorilor, fapt ce a dus, într-un final, la schimbarea lui Ghiorghioni de la şefia Composesoratului, schimbare pe care refuză să o recunoască şi azi, deşi este plasat sub control judiciar şi are interzis să participe la întruniri şi adunări publice.

Clanul Ghiorghioni

Ghiorghioni a parvenit pornind de la munca de jos, de simplu lucrător forestier. E mereu pornit să demonstreze că poate fi la fel de important ca soţia sa, cadru didactic la Colegiul din Oţelul Roşu. Ghiorghioni a ajuns în fruntea societăţii Fagex, pe care a falimentat-o rapid. Apoi a cumpărat-o la preţ derizoriu și a parazitat-o, înfiinţându-şi o nouă firmă - Fag Montana SRL, cu acelaşi obiect de activitate. Ulterior, Ghiorghioni ajunge chiar şi deputat de Caraş-Severin, de unde demisionează pentru a fi adjunctul lui Sorin Frunzăverde la şefia Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Rozina Ghiorghioni a ajuns şi ea director al Colegiului Bănăţean din Oţelu Roşu şi consilier local, dar a fost schimbată în 2014 pentru că a fost prinsă folosind mijloacele liceului în campania electorală a PNL. A mai fost acuzată și că făcea propagandă politică printre elevi. A început un proces în instanţă, dar acesta s-a oprit după ce, cu doar câteva zile înainte de descinderile DNA, Inspectoratul Şcolar Caraş-Severin a numit-o fără nici o explicaţie din nou la conducerea Colegiului Bănăţean.

Rozina Ghiorghioni, pe lângă nenumărate procese şi scandaluri cu părinţii elevilor, are şi o mare problemă de integritate, intrând în vizorul ANI, deoarece nu are depuse declaraţiile de avere şi interese din anul 2012, respectiv 2013. Nici cele depuse nu corespund cu cele declarate de soţul său. Nu apar cele două firme deţinute de Ionesie Ghiorghioni şi nici cele ale fiicei sale, Diana. De asemenea, Rozina nu îşi declară nici acţiunile şi sumele încasate de la Composesoratul Bucova, sume care apar, însă, în declaraţia de avere a soţului său. Rozina uită să declare şi alte proprietăţi, bunuri şi terenuri pe care soţul său le declară, dar şi funcţiile politice ce le deţine. Pentru toate aceste aspecte, Comisia de Integritate a ANI a început o anchetă în cazul celor doi soţi.

Şoferul cu firmă

O altă poveste care a şocat opinia publică a fost numirea propriului şofer de la Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Neiconi Dorel, ca administrator al uneia dintre firmele sale, SC Fag Montana SRL. După ce povestea a apărut în presă pe perioada cât el a fost arestat, şoferul a făcut, se pare, presiuni serioase să cedeze administrarea firmei, dar acest lucru era imposibil din cauza stării de arest preventiv în care se afla. Abia după punerea sub control judiciar, pe 16 iulie 2015, Ionesie Ghiorghioni merge la Registrul Comerţului şi schimbă administratorul societăţi, numind-o pe fiica sa, Ghiorghioni Diana. Presa sublinia că este greu de crezut că o firmă condusă de un şofer poate avea o cifră de afaceri de peste 500.000 de lei.

Avere de nabab

A încălcat condițiile controlului judiciar. Iar zornăie cătușele pentru Ghiorghioni, aghiotantul lui Frunzăverde
zoom

Potrivit declaraţiei sale de avere, Ionesie Ghiorghioni are două case în Bucova şi un apartament în Oţelu Roşu, un autoturism Ford (declarat de soţie), respectiv un Mercedes E classe declarat de el, 210 ha de pădure şi 10 ha de teren intravilan în Bucova, 100.000 de lei venituri de la Fag Montana şi alţi 60.000 de lei de la Composesoratul Bucova. Potrivit lui Ionesie, şi soţia sa ar fi încasat 20.000 de lei de la Composesorat, dar în declaraţiile Rozinei Ghiorghioni nu apar venituri de la Composesorat, repetând că aceasta nici măcar nu a depus declaraţiile de avere şi interse pentru 2013, 2014, 2015, deşi este consilier local al oraşului Oţelu Roşu.

Filmare cu „Arabela”

A încălcat condițiile controlului judiciar. Iar zornăie cătușele pentru Ghiorghioni, aghiotantul lui Frunzăverde
zoom

Ionesie Ghiorghioni este şi un înfocat vânător, ahtiat după chefuri cu lăutari, nu de puţine ori el însuşi cântând. De altfel, a apărut deja în mediul public o filmare în care Ghiorghioni chefuia cu Axente Obrejan, zis „Arabela”, un om de afaceri, apropiat al său, şi cu alţi mici afacerişti, înregistrare în care Ghiorghioni cântă, primeşte bani de la Arabela şi ceilalţi, apoi cheamă o femeie de la petrecere, îi bagă bani în zonele intime, râde şi continuă să cânte.

Societatea lui Axente Obrejan este una dintre companiile abonate la lucrări cu Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi una dintre protejatele lui Ghiorghioni, cheful cu pricina depăşind cu mult limitele unui simplu conflict de interese.

Dosar pentru şantaj

A încălcat condițiile controlului judiciar. Iar zornăie cătușele pentru Ghiorghioni, aghiotantul lui Frunzăverde
zoom

La două zile după descinderile DNA la biroul său, procurorii anticorupţie de la structura centrală au descins din nou la Consiliul Judeţean Caraş-Severin, de astă-dată la biroul lui Sorin Frunzăverde, pe care l-au trimis în judecată împreună cu Ionesie Ghiorghioni pentru şantajarea primarilor la alegerile prezidenţiale din 2014. În acelaşi dosar, Ghiorghioni mai este trimis în judecată şi pentru fals şi uz de fals, după ce a falsificat mai multe acte şi declaraţii referitoare la un accident produs cu maşina Consiliului Judeţean, dar şi pentru şantajarea unor membri din Composesoratul Bucova.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-26

GALERIE MEDIA




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


Autocar



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz