2020-07-07 00:37

„Abonamentul” de peste 4.000.000 de euro al clanului Bădălău, decontat din banii Consiliului Județean Giurgiu

 |  13:08
„Abonamentul” de peste 4.000.000 de euro al clanului Bădălău, decontat din banii Consiliului Județean Giurgiu

De câțiva ani, județul Giurgiu a devenit feuda baronului PSD Niculae Bădălău, iar caracatița cumetriilor a pus stăpânire pe toată zona.

Finul lui Bădălău senior, Marian Mina, zis Scheletul, este președintele Consiliului Județean Giurgiu, iar regele asfaltului din Giurgiu, George Cușă, este nașul de cununie al lui Gabriel Bădălau, fiul baronului PSD condamnat, pe vremea lui Ceaușescu, pentru că a furat patru saci de grâu. Ca atare, nașul lui Bădălău jr. a devenit abonat la contractele decontate de către CJ Giurgiu, adică de la finul lui Bădălău senior.

Afacere în familie: De la finul Mina pentru nașul Cușă…

Potrivit datelor furnizate PUTEREA de către CJ Giurgiu, în decursul acestui an, una dintre firmele nașului lui Bădălău jr., Kirlic Group SRL Călugăreni, a încasat de la instituția condusă de Marian Mina, pentru trei contracte, suma totală de 19.190.398 de lei, adică circa 4.100.000 de euro, pentru lucrări de reabilitare drumuri și turnare de covor bituminos. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma Kirlic Group SRL din Călugăreni-Giurgiu este deținută de Gheorghe Cușă (90 %) și de fiul lui, George Cușă (10%), acesta din urmă fiind și nepotul fostului senator PSD Cătălin Voicu.

Astfel, printr-o licitație cu procedură simplificată, firma familiei Cușă, Kirlic Group SRL, a primit de la CJ Giurgiu suma de 1.981.300, 09 de lei pentru a turna circa 7 km de covor bituminos pe drumul dintre comunele Colibași și Verești. De asemenea, prin aceeași procedură, și tot pentru turnare de covor bituminos, firma familiei Cușă a primit de la instituția păstorită de Marian Mina suma de 1.138.122,26 de lei, pentru drumul dintre localitățile Poenari și Ulmi. Însă, tot anul acesta, dar printr-o licitație deschisă, firma Kirlic Group în asociere cu alte trei firme, dintre care una controlată tot de familia Cușă -  Anastamar Construct SRL București, a câștigat, pentru suma de 17.070.916 de lei, licitația pentru reabilitarea unui drum județean din zona haltei CFR Mihai Bravu. Astfel, în decursul acestui an, numai una dintre firmele nașului lui Bădălău jr. a câștigat peste 4.000.000 de euro de la Consiliul Județean Giurgiu, condus de finul lui Niculaie Bădălău. Trebuie precizat că familia lui George Cușă – nașul lui Gabi Bădălău, fiul fostului ministrului PSD al Economiei, Niculae Bădălău – are numeroase contracte cu statul pentru asfaltare și deszăpezire, în valoare de zeci de milioane de euro, prin intermediul celor patru  firme controlate: Gecor Prod Construct 94 (fostă Gecor), Kirlic Group, G&M Road Building Engineering și Anastamar Construct.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-25Parerea ta...

FLORIN BUNEA
25 Noi 2019

cazul nu este singular.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz