2019-10-19 15:20

Achiziție pe „repede înainte”, cu dedicație, la Federația Română de Handbal

 |  03:06
Achiziție pe „repede înainte”, cu dedicație, la Federația Română de Handbal

Federația Română de Handbal (FRH), condusă de Alexandru Dedu, preşedintele susținut și garantat de fostul premier Victor Ponta, a anunțat în luna august a.c. parafarea unui parteneriat de patru ani cu firma de echipament sportiv Hummel, din Danemarca.

Astfel, firma daneză va deveni, începând cu data de 1 ianuarie 2019, furnizorul oficial de echipamente sportive al celor opt loturi naționale de handbal din România. La prima vedere, încheierea acestui parteneriat pare OK. Numai că, la momentul parafării, federația păstorită de Dedu avea în derulare un parteneriat, care expira la finele lui 2018, cu o altă mare firmă de echipament sportive, care însă a aflat din presă că nu va mai colabora cu FRH. Cam neplăcută situația pentru foștii parteneri ai FRH, dar viața bate filmul, iar luna trecută, Dedu a regizat pe repede înainte, adică prin selecție de ofertă, achiziționarea de echipament sportiv.

 

Echipament...pe filiera federală

 

Decizia de achiziționa echipament, luată cu câteva zile înainte de începerea Campionatului European de Handbal feminin din Franța, a surprins până și pe angajații FRH, mai ales că deja era în vigoare un parteneriat cu o firmă de echipament. Astfel, federația condusă de Alexandru Dedu a achiziționat 11 tipuri de echipament, printre care treninguri, tricouri și geci pentru staff, în valoare de 115.197 de lei, adică circa 26.000 de euro, de la firma Vladi Sport Distribution SRL București. Potrivit informațiilor noastre, firma care va furniza echipament către FRH are doar doi angajați și a ajuns să obțină acest contract ca urmare a lobby-ului făcut de către jurista federației. PUTEREA a solicitat conducerii FRH să precizeze dacă achiziționarea acestui lot de echipament s-a făcut cu respectarea prevederilor legale, dar președintele Alexandru Dedu n-a răspuns până la data publicării. 

 

ANAP: „Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se realizează de Curtea de Conturi”

 

 

În schimb, presedintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice (ANAP), Bogdan Pușcaș, a precizat pentru PUTEREA că „în conformitate cu prevederile art. 226 alin. (1) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, modificată și completată de O.U.G. nr. 45/2018: “(1) Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se realizează ex-post de către persoane împuternicite în acest scop de Curtea de Conturi a României”. Totodată, șeful ANAP a subliniat că „pentru mai multe informații cu privire la respectiva achiziție directă de echipament sportiv, în situația în care valoarea acesteia se situează peste pragurile menționate mai sus, vă recomandăm să accesați site-ul www.e-licitație.ro <http://www.e-licitație.ro> (SEAP) sau să verificați site-ul autoritătii contractante”. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-12-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray