2019-10-15 17:07

ACOPERIȚII din presă pot sta liniștiți, nu-i caută nimeni! Șeful Comisiei care controlează SRI spune că totul e perfect legal

 |  23:24
ACOPERIȚII din presă pot sta liniștiți, nu-i caută nimeni! Șeful Comisiei care controlează SRI spune că totul e perfect legal

Senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, a declarat, joi, la TVR 1, că Serviciul Român de Informaţii poate coopta ”oameni valoroşi” din presă, dacă aceştia pot contribui informaţii la securitatea naţională, în condiţiile în care legea nu prevede o interdicţie expresă, cum este în cazul magistraţilor şi al politicienilor, transmite News.ro.

”Dacă în anumite zone există interdicţia - judecători, procurori şi în politică - în celelate zone ale societăţii civile nu există interdicţia. Ca atare, dacă este identificat un om valoros care poate contribui cu informaţii la securitatea naţională a României, poate fi şi din presă”, a declarat Adrian Ţuţuianu, referindu-se la posibilitatea existenţei unor ofiţeri SRI sub acoperire în rândurile jurnaliştilor.

Întrebat dacă nu-l deranjează această situaţie, Ţuţuianu a răspuns: ”Nu sunt comod neapărat, în plan personal, cu ideea, dar putem face şi altfel analiza: un jurnalist este un om cu foarte multe contacte, cu foarte multe informaţii care pot fi foarte valoroase, cu acces în foarte multe medii. Ca urmare, lucrurile astea se pot întâmpla, indiferent că ne plac sau nu.”

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a declarat, miercuri, după audierea sa în comisia parlamentară de control, că Serviciul nu are ofiţeri sub acoperire în politică şi în justiţie. Hellvig a adăugat că există interesul de a destabiliza SRI, dar a precizat că acesta dispune de instrumentele necesare pentru a se apăra pe sine, cât şi pe cetăţenii României.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray