2019-10-23 18:27

ACUZAȚII GRAVE DE PLAGIAT. Șeful Inspecției Judiciare ar fi copiat jumătate din teza de DOCTORAT. Reacția Cameliei Bogdan

 |  09:19
ACUZAȚII GRAVE DE PLAGIAT. Șeful Inspecției Judiciare ar fi copiat jumătate din teza de DOCTORAT. Reacția Cameliei Bogdan

PressOne a analizat lucrarea de doctorat a judecătorului Lucian Netejoru, inspectorul șef al Inspecției Judiciare, jurnaliștii descoperind că acesta ar fi plagiat cel puțin 140 de pagini din cele 294 pe care le conține lucrarea sa de doctorat, susținută în 2010 la Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" din București.

Lucrarea se numește "Particularități manageriale în cooperarea polițienească internațională pentru prevenirea spălării banilor", iar partea plagiată ar fi fost reprodusă din cărți ale lui Costică Voicu, fost șef al IGPR și al Academiei de Politie, acesa fiind unul dintre referenții din comisia de susținere care i-a acordat titlul lui Netejoru.

Coordonatorul lucrării a fost Ștefania Georgeta Ungureanu, profesorul universitar la Academia de Poliție la acem moment fiind condamnat ulterior , în primă instanță,la închisoare cu suspendare, pentru că infracțiuni legate de activitatea de cadru didactic, potrivit jurnalistilor.

Președintele comisiei de susținere a tezei lui Lucian Netejoru a fost profesorul universitar Țuțu Pișleag, cel care i-a fost coordonator de doctorat lui Liviu Marian Pop, fost ministru al Educației, în cazul căruia comisia de susținere a decis să nu acorde titlul de doctor, din cauză că teza sa conținea elemente de plagiat.

Pișleag a fost referent și în comisia de susținere a tezei lui Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, dar și în cea a lui Dumitru Dumbravă, fost director al Direcției Juridice din SRI.

Referenții care au aprobat acordarea titlului de doctor lui Lucian Netejoru au fost Costică Voicu, fost șef al Poliției Române, Nicolae Jidovu, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție, devoalat ca fost colaborator al Securității, și Viorel Buța, fost prorector al Universității Naționale de Apărare "Carol I" și membru în controversata Academie de Științe ale Securității Naționale (ASSN), înființată de Gabriel Oprea împreună cu George Maior, scrie PressOne.

Jurnaliștilor PressOne nu li s-a permis fotocopierea documentelor, ci doar studierea lucrării de doctorat la biblioteca Academiei de Poliție.

Sursa citată menționează că în teza lui Netejoru au fost găsite porțiuni identice din lucrarea Alinei Bica, dar și dintr-o altă teză, a unui psiholog al MAI.

"Conținutul de la pagina 17 la pagina 22 este copiat din articolul "Uniunea Europeană în contextul globalizării politice", scris de lectorul Gheorghe Teodor Arat, de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, și publicat în 2008 în volumul unei conferințe științifice.

Plagiat este și întreg capitolul III din teză, intitulat "Analiza infracțiunilor conexe infracțiunii de spălarea banilor". Este vorba despre 75 de pagini, de la pagina 46 la pagina 121 din teză.

Sursa acestui capitol este volumul "Dreptul penal al afacerilor" (ediția a VI-a), semnat de Costică Voicu, Alexandru Boroi, Ioan Molnar, Mirela Gorunescu, Sorin Corlățeanu, și apărut la editura C.H. Beck în anul 2008 (de la pagina 162 la pagina 209).

Prima ediție a acestui volum a apărut în 2002 și îi avea ca autori pe Costică Voicu, Alexandru Boroi, Ioan Molnar și Florin Sandu.

Inclusiv notele de subsol din întreg Capitolul III al tezei lui Netejoru sunt copiate din cartea "Dreptul penal al afacerilor"", arata PressOne.

Judecătorul suspendat Camelia Bogdan susține, după articolul PressOne potrivit căruia Lucian Netejoru ar fi plagiat mai bine de jumătate din lucrarea de doctorat, că DNA ar trebui să facă investigații privind banii încasați ilegal de șeful Inspecției Judiciare pe baza acestui titlu.

"Prin prezenta:

-solicit Dna sa extinda up in dosarul nr.41p/2018 in privinta banilor incasati nelegal de la bugetul de stat de catre domnul inspector-sef -solicit CA CLUJ sa ia in considerare plagiatul domnului inspector-sef la anularea rezolutiilor mele de trimitere in fata CSM, semnate de domnul inspector-sef in stare de dr.plagiat si vadita incompatilbiliate -solicit IJ sa se constituie parte civila in privinta banilor incasati in mod ilegal de dl inspector-sef cu titlu de dr.(in temeiul disp.art 544/2001 solicit IJ sa imi precizeze daca se constituie parte civila si in caz contrar care sunt considerentele, in vederea tragerii la raspundere penala a persoanei responsabile)

-solicit Mj sa precizeze in temeiul disp art 544/2001 ce a avut in vedere la nominalizarea distinsului domn-inspector sef in fruntea IJ prin OUG 77/2018 si documentatia de fundamentare a actului normativ. -solicit CSM sa precizeze conform disp art 544/2001 in ce a constat procedura de verificare a bunei-reputatii a domnului inpsector-sef, mason mai mult treaz decat in adormire(se vor verifica si suspiciunile de paratjare a LOJEI cu domnul Calin POPESCU TARICEANU, membru MLNR) si plagiator-sef si care sunt impedimentele promovarii in sistemul judiciar pe criteriul meritocratiei", transmite Camelia Bogdan, potrivit stiripesurse.ro.

 

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-27Parerea ta...

ANONIM
27 Sep 2018

La fel si tortionara kodrutza cea ce si plimba prin vie putza MINCINOASA si plagiatoare este
MACIUCA MAFIEI PSD
27 Sep 2018

Acest impostor are mandatul expirat la I.J . Dar i s-a prelugit ca judecatorului lazaroiu de la curtea constitutionala psd pentru al folosi ca MACIUCA impotriva procurorilor care ancheteaza hotii mafiei psd. Despre plagiat , de la borfasul ponta acest fenomen reprezinta o normalitate in Romania. Nici unul nu a dat banii incasati pentru titlul de ''dottore'' inapoi statului mafiot.
ANONIM
27 Sep 2018

Doar putza kodrutza a dat
# MARE PERVERSITATE
29 Sep 2018

Cum ??? HOŢ SĂ PRINDĂ HOŢII ????
ANONIM
30 Sep 2018

FOARTE BINE . II MAI DA TREI DOCTORATE SI PENSIE DE 400 000 MILIOANE LEI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray