2020-07-02 10:07

Adina FLOREA, procurorul propus de Tudorel TOADER la șefia DNA: „Cred că au existat dosare COMANDATE, nu sunt adepta interceptărilor…”

 |  10:26
Adina FLOREA, procurorul propus de Tudorel TOADER la șefia DNA: „Cred că au existat dosare COMANDATE, nu sunt adepta interceptărilor…”

Procurorul Adina Florea, propusă de ministrul Justiţiei pentru şefia DNA, declară, într-un interviu pentru Adevărul, că în opinia sa au fost dosare comandate la DNA.

Ea remarcă faptul că interceptările au devenit "o regină a probelor" şi consideră că, de pildă, în dosare de macrocriminalitate financiară, infracţiunea se dovedeşte pe bază de documente, care în astfel de cazuri au valoare probatorie mult mai mare "decât o convorbire telefonică".

Întrebată dacă ea crede că au fost dosare comandate la DNA, Adina Florea a răspuns: "Da. Am şi scris în cadrul proiectului de management că s-au prioritizat anumite anchete, ceea ce a dus la crearea unui scenariu privind realizarea unor vendete. Cel puţin în spaţiul public aşa s-a văzut".

În legătură cu interceptările, ea remarcă faptul că "în ultima vreme, interceptările au devenit o regină a probelor", precizând că nu este adepta interceptărilor, indiferent de natura infracţiunilor cercetate. Adina Florea spune că nu găseşte  rolul interceptărilor în dosarele având ca obiect infracţiunile de macrocriminalitate financiară.

"Din punctul meu de vedere, aceste infracţiuni se dovedesc în mod documentar. De asta se numesc infracţiuni de criminalitate macro-economică. Este imposibil ca infractorul pe care îl cercetez pentru astfel de infracţiuni să nu fi lăsat o urmă documentară. Or un mijloc de probă documentar are o valoare probatorie mult mai mare decât o convorbire telefonică", argumentează ea. 

Referitor la numărul mare al dosarelor instrumentate de DNA, Adina Florea spune că a înţeles că mai mult de un sfert dintre dosarele instrumentate sunt de abuz în serviciu, ceea ce din punctul său de vedere "se abate de la obiectul de activitate al DNA, care trebuie să ancheteze marea corupţie". 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-09Parerea ta...

SLUGA PERFECTA
09 Sep 2018

Iata cum sluga perfecta a mafiei lui TT incepe sa le faca declaratii pe placul puscariasilor draknea si valcov. Sper ca presedintele sa respinga un personaj fara nici un dosar de coruptie cu 25% achitari si dintr-un oras terorizat de mazare si nicusor constantinescu. Ce a facut ea la larchetul Constanta cand cei doi nababi treceau orasul pe persoana fizica ? Out fica de ciumat rosu !
LUISICA
10 Sep 2018

Foarte bine, luati-va niste sezlonguri si stati la umbra si dormiti acolo la DNA. Intrati in normalitate.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz