2020-04-07 11:39

Adolescentă dispărută de acasă, găsită moartă după o săptămână

 |  19:20
Adolescentă dispărută de acasă, găsită moartă după o săptămână

O tânără în vârstă de 17 ani,dintr-o localitate ieşeană, a fost găsită moartă într-un lan de porumb la maibine de o săptămână de la dispariţia ei de la domiciliu. Petronela ElenaAioanei a plecat de acasă, în seara zilei de 3 iulie, spunându-le părinţilor cămerge la discotecă. De atunci, ea nu a mai fost de găsit până la sfârşitul săptămâniitrecute, când cadavrul ei a fost găsit întâmplător de un trecător într-un lande porumb.

Cercetările preliminare despecialitate ale medicilor legişti, care au examinat trupul neînsufleţit aladolescentei, au condus la concluzia că Petronela nu a decedat ca urmare a uneiagresiuni fizice, ci din pricina unui edem pulmonar. De altfel, sarcina medicilorlegişti a fost una destul de dificilă, întrucât cadavrul intrase deja înputrefacţie. Concluzia anchetatorilor nu este însă agreată de familia tinerei,care consideră că fata a fost ucisă, iar că autorităţile încearcă să muşamalizezecazul.

Diagnostic: edem pulmonar

La data de 3 iulie, Petronela aplecat de acasă, de la locuinţa părinţilor ei, situată în satul Coci, comunaMirosloveşti, judeţul Iaşi. Ea le-a spus părinţilor că merge la discotecă.Pentru că se făcuse deja dimineaţă, iar Petronela nu a revenit la domiciliu,familia a hotărât să anunţe dispariţia la poliţie. Pe data de 7 iulie, pesite-ul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Iaşi a apărut anunţul privinddispariţia. Potrivit poliţiştilor de la Biroul Urmăriri, Petronela avea casemnalmente 1,70 metri înălţime, constituţie robustă, păr şaten vopsit blond,faţă ovală, ochi căprui. La data plecării era îmbrăcată cu pantaloni negri dinmaterial supraelastic, tricou în pătraţele alb-negru, iar în picioare purtapantof negru. La data de 3 iulie 2010 a plecat de la locuinţa de domiciliu apărinţilor cu intenţia de a merge la discotecă şi nu a mai revenit”. PetronelaElena Aioanei era elevă în clasa a X-a la şcoala profesională din Mirosloveşti,lucra la o fabrică de lapte din comună, şi provenea, precizeazăanchetatorii, dintr-o familiedezorganizată. Se afla în relaţii de prietenie cu mai multe persoane de sexmasculin de pe raza oraşului Târgu Neamţ, judeţul Neamţ, şi a municipiuluiPaşcani, judeţul Iaşi.

Era gravidă în luna a treia

La efectuarea necropsiei, mediciilegişti au constatat că Petronela era însărcinată. Părinţii susţineau că ştiaucă fata lor este gravidă în luna a treia. Din acest motiv, atenţiaanchetatorilor, dar şi a părinţilor, s-a îndreptat către prietenul oficial altinerei, mai ales că, din declaraţiile date în faţa poliţiştilor de la BiroulUrmăriri, tatăl fetei a precizat că, în seara dispariţiei, adolescenta i-a spuscă merge la discotecă însoţită de prietenul ei. La data de 4 iulie, tatăl feteia mers acasă la prietenul indicat de Petronela, întrebându-l unde e fata. Tânărul a susţinut atât în faţa părinţilorfetei dispărute, dar şi în faţa poliţiştilor că nu s-a întâlnit în seararespectivă cu Petronela şi că nu ştie nimic de ea.

Părinţii cred că a fostr ucisă

La sfârşitul săptămânii trecute, un trecător aobservat la marginea unui lan de porumb de la marginea localităţii cadavrulunei fete. Bărbatul a anunţat imediat poliţia, la faţa locului prezentându-se înscurt timp criminaliştii şi un echipaj de la Serviciul de Medicină Legală Iaşi.Inspectorulprincipal din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Iaşi,Nicolae Miron, a precizat că rezultatul necropsiei arată că nu există urme deviolenţă pe trupul fetei, moartea acesteia fiind provocată de un edem pulmonaracut. Nicolae Miron a precizat că se facîn continuare cercetări pentru a stabili împrejurările în care cadavrul tinereia ajuns în lanul de porumb.

Părinţii Petronelei nu sunt însă deacord cu concluzia anchetatorilor. Ei susţin că tânăra a fost omorâtă, întrucât nuavea cum să ajungă în lanul de porumb. "A fost omorâtă. Nu avea ce săcaute singură în acel loc. Nu vrem decât sa aflăm adevărul. Cine ar fi putut săne omoare copilul? Avea asupra sa o poşetă, bani şi acte, dar nu am gasitnimic", a spus mama adolescentei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-03-18

Mai multe imagini:
Adolescentă dispărută de acasă, găsită moartă după o săptămână
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine