2020-08-04 15:04

Adrian Năstase ar putea fi eliberat condiţionat. Cerea se judecă miercuri

 |  08:55
Adrian Năstase ar putea fi eliberat condiţionat. Cerea se judecă miercuri

Judecătoria Sectorului 4 ia miercuri în dezbatere cererea lui Adrian Năstase de eliberare condiționată din închisoare. Comisia de liberare condiționată de la Penitenciarul Jilava a dat aviz favorabil solicitării fostului premier de a ieși mai devreme din penitenciar.

Curtea de Apel București a decis pe data de 24 iunie ca la cei patru ani de închisoare primiți de fostul premier în dosarele "Zambaccian" și "Trofeul calității" să se adauge șase luni ca spor de pedeapsă, astfel acesta va executa în final patru ani și șase luni de închisoare.

ICCJ l-a condamnat pe 6 ianuarie 2014 pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită și trei ani pentru șantaj în dosarul "Zambaccian". De asemenea, fostul premier a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de închisoare în dosarul "Trofeul calității", din care a efectuat opt luni de detenție, fiind eliberat condiționat.

În dosarul "Zambaccian", Adrian Năstase a fost acuzat că a primit de la fostul șef al ISC Irina Jianu, în perioada 2002-2004, în mod direct și prin intermediul soției sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 600.000 de euro, constând în bunuri importate din China și contravaloarea unor lucrări efectuate la imobilele din localitatea Cornu și București.

De asemenea, fostul premier a fost acuzat în dosarul "Trofeul calității" că în anul 2004 s-ar fi folosit de ''influența sau autoritatea funcției de președinte al unui partid'' pentru organizarea unui simpozion intitulat "Trofeul calității în construcții" cu scopul strângerii unor sume de bani destinate campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, la care urma să participe.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz