2020-04-08 09:09

„Afacerea Caltaboşul” în varianta Secţiei 15

 |  17:30
„Afacerea Caltaboşul” în varianta Secţiei 15

Patru subofiţeri ai Secţiei 15 dincadrul Direcţiei Generale de Poliţie a municipiului Bucureşti sunt cercetaţipentru că au cerut şpagă ca să nu amendeze nişte şoferi. Totodată şi unconducător auto este cercetat pentru că a dat şpagă.

Cu toate că nu intră în atribuţiilelor de serviciu să sancţioneze abaterile şoferilor de la normele de circulaţierutieră, patru agenţi de ordine publică de la Secţia 15 Poliţie au trecut pesteacest lucru şi au început vânătoarea conducătorilor auto care tranzitau zonaBig Berceni-Olteniţei-Metalurgiei, aflată în responsabilitatea unităţii de poliţie.

În concret îi opreau pe şoferii careforţau trecerea pe culoarea galbenă a semaforului şi le spuneau că trebuie să-isancţioneze dacă „nu o dau la pace”. Auzind acestea, mulţi şoferi le-au pasatpoliţiştilor sume cuprinse între 100 şi 200 de lei ca să nu rămână fără permis,cu toate că agenţii de ordine publică nu au cum să elibereze o dovadă decirculaţie provizorie. Poliţiştii se pare că se mulţumeau şi cu şpagă înproduse din moment ce unul dintre ei a primit cu titlu de mită o şacoşă cusalam.

DGA l-a luat pe Ţintă

Supărat că i s-a cerut şpagă, în 19martie 2010, un bucureştean i-a reclamat la DGA pe cei doi agenţi de poliţie dela Secţia 15. S-a organizat un flagrant, iar agentul Maricel Ţintă a fost prinscu suma de 175 de lei, primită ca şpagă de la un şofer ca să nu fie amendatpentru încălcarea normelor de circulaţie. Ulterior, cazul s-a extins. Aşa seface că, în momentul de faţă, patru poliţişti ai aceleiaşi secţii suntcercetaţi de procurori după ce ofiţerii anticorupţie au efectuat cercetări cuprivire la primirea de mită.

Marţi seară, un alt poliţist a fostarestat tot pentru luare de mită. Este vorba despre agentul de poliţie MariusDumitru care a fost arestat pentru 18 zile.

Alţi doi poliţişti, Paul Burlan şiŞtefan Gârniţă, sunt cercetaţi în stare de libertate pentru complicitate laluare de mită. Totodată, un bucureştean Gheorghe Damian este cercetat pentrudare de mită. Pentru documentarea activităţii infracţionale Direcţia Generalăde Informaţii şi Protecţie Internă a oferit ofiţerilor anticorupţie sprijininformativ şi tehnic. În urma activităţilor desfăşurate de către ofiţeriiDirecţiei Generale Anticorupţie, Direcţiei Generale de Informaţii şi ProtecţieInternă şi Poliţiei Capitalei, au fost identificate cinci persoane care audepus denunţ împotriva agentului de poliţie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-01-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine