2020-07-07 16:57

Afaceristul Georgică Cornu, trimis în judectă de DIICOT

 |  18:48
Afaceristul Georgică Cornu, trimis în judectă de DIICOT

Omul de afaceri Georgică Cornu a fost trimis, miercuri, în judecată de procurorii DIICOT Mehedinți, într-un dosar în care este acuzat de mai multe infracțiuni, între care cea de constituire a unui grup infracțional organizat.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, Cornu este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, „folosirea cu rea-credință a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect, delapidare în formă continuată și spălare de bani, în același dosar fiind deferite justiției alte patru persoane (…)”.

Procurorii spun că inculpatul Georgică Cornu, în calitate de asociat al C&C MH Confort SRL, dar și de administrator al Gorno CG SRL a folosit cu rea-credință bunurile societății C&C MH Confort SRL într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu, ori pentru a favoriza o altă societate în care avea interese directe sau indirecte (Gorno CG SRL) însușindu-și în interesul său trei bunuri imobile în valoare de 8.172.178,31 lei.

De asemenea, Cornu a inițiat și constituit un grup infracțional organizat format din partenerul său de afaceri, Lucian Nicu Caraiman, dar și din persoanele sale de încredere, respectiv inculpații Lazăr Gheorghe Bărbuț și Viorica Maria Cozac, la acesta aderând și Ioan Popescu, inculpat care a sprijinit grupul. Potrivit DIICOT, activitatea infracțională a grupului s-a derulat din august 2012 și până la data de 13 mai 2015.

Prejudiciu de 8,17 milioane lei

Procurorii au reținut în cauză că, prin hotărârile Adunării Generale a Asociaților (AGA), precum și a contractului de cesiune părți sociale ale C&C MH Confort SRL către Lazăr Gheorghe Bărbuț, Georgică Cornu, în calitatea sa de persoană responsabilă cu controlul și supravegherea gestiunii societății, a transferat împreună cu Lucian Nicu Caraiman trei bunuri imobile aparținând firmei ai cărei asociați erau către o altă societate, respective Gorno CG SRL, pentru ca în final acestea să fie însușite, în fapt, de către Cornu.

„Prin încălcarea și îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu, precum și prin fals intelectual, inculpatul Popescu Ioan a stabilit pentru cele patru bunuri imobile o valoare de 8 ori mai mică decât valoarea contabilă, adică de 1.491.450 lei. (...) Astfel, în urma acțiunii de subevaluare a bunurilor imobile aflate în patrimoniul SC C&C MH Confort SRL, valoarea acestora a fost diminuată de 8,04 ori față de valoarea lor contabilă. Prejudiciul creat prin săvârșirea infracțiunii de delapidare este de 8.172.178,31 lei (...)”, se menționează în comunicat.

Bunurile imobile ce au făcut obiectul infracțiunii de delapidare, sunt deținute și folosite în fapt de către Georgică Cornu, acesta cunoscând că ele provin din săvârșirea infracțiunilor de delapidare și folosirea, cu rea-credință, a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz