2020-07-14 04:36

Afirmațiile lui TOLONTAN, contrazise oficial de Ministerul MEDIULUI. Care sunt valorile reale ale RADIAȚIILOR în zona Muzeului de Geologie

 |  18:41
Afirmațiile lui TOLONTAN, contrazise oficial de Ministerul MEDIULUI. Care sunt valorile reale ale RADIAȚIILOR în zona Muzeului de Geologie

Valorile de radiaţii înregistrate în zona Muzeului Naţional de Geologie din Bucureşti nu afectează mediul înconjurător şi sănătatea populaţiei, acestea încadrându-se în limita de variaţie a fondului natural de radiaţii, anunţă Ministerul Mediului în urma verificărilor făcute marţi, transmite News.ro.

Verificările au acoperit toate laturile Muzeului Naţional de Geologie, la sol, precum şi la un metru de sol şi la zona de contact cu rocile expuse faţa muzeului şi în curtea interioară, arată reprezentanţii Ministerului Mediului.

Precizările Ministerului Mediului vin după ce jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor au prezentat datele unui raport realizat în mai 2016, conform căruia nivelul radiaţiilor în curtea şi în pivniţa Muzeului Naţional de Geologie este mult peste limita admisă, ceea ce pericilitează sănătatea angajaţilor. Materialul a fost publicat marți de jurnalistul Cătălin Tolontan și pe blogul său, Tolo.ro, și, cu toate că ulterior a fost făcută o rectificare, concluziile privind un grad de radioactivitate mult peste normal, în apropiere de Piața Victoriei, au fost menținute în continuare de autorii anchetei.

VERIFICĂRI în 71 de puncte, rezultate normale

Reprezentanții Ministerului Mediului mai spun că specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului au făcut cercetări şi în afara traseului parcurs de vizitatori, respectiv în zona curţii interioare în care este amplasat beciul, dar şi în zona în care sunt depozitate fosilele de mamut.

Potrivit Ministerului Mediului, valorile obţinute în urma verificărilor în cele 71 de puncte "se încadrează în limita de variaţie a fondului natural de radiaţii, valori determinate orar, la nivelul întregii ţări, prin intermediul Reţelei Naţionale de Supraveghere a Radioactivităţii Mediului, conform OM nr. 1978/2010”.

Cifrele anunţate iniţial de jurnalişti indicau valori foarte mari, ulterior dovedindu-se că raportul conţinea erori de redactare a cifrelor, fiind folosite şi virgula, şi punctul pentru a separa ordinele de mărime.

Citește și

INSP îl contrazice pe TOLONTAN: „Nu există pericol de radiații în zona Muzeului de Geologie!”. Cum explică specialiștii datele din raport


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz