2019-10-20 04:02

ALINA BICA a trimis la Înalta Curte scutire medicală din Costa Rica. Ea cere ca procesul să fie SECRET

 |  14:46
ALINA BICA a trimis la Înalta Curte scutire medicală din Costa Rica. Ea cere ca procesul să fie SECRET

Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, a lipsit vineri de la termenul în dosarul "Bica 2", aflându-se încă în Costa Rica. Avocatul ei a prezentat instanţei două documente medicale pe care clienta sa i le-a transmis joi noaptea, prin care este motivată absenţa sa din sala de judecată.

„Tot plecată doamna Bica?", l-a întrebat judecătorul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) pe avocatul acesteia.

Apărătorul fostei şefe a DIICOT a răspuns că situaţia este aceeaşi şi că a primit de la clienta sa două documente medicale prin care motivează absenţa sa.

„Este în aceeaşi situaţie. (...) Am două documente medicale pe care le-am primit azi noapte (joi noapte, n.r.) de la Alina Bica. Nu sunt traduse. Le-am primit la 1 noaptea, ora noastră. Şi am primit o solicitare a doamnei Bica să declaraţi şedinţa nepublică pentru justificarea imposibilităţii de neprezentare, pentru că ar aduce atingere vieţii private", a cerut avocatul Alinei Bica magistraţilor Curţii Supreme, punctând că la următorul termen va prezenta şi traducerea înscrisurilor, , potrivit Mediafax.

În acest dosar, procurorii o acuză pe Alina Bica, la data faptelor secretar de stat şi reprezentant al Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), ulterior procuror-şef al DIICOT, de câte două fapte de luare de mită, abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului. Tot în această cauză, omul de afaceri Dorin Cocoş este judecat pentru două fapte de trafic de influenţă şi dare de mită, iar fiul acestuia Alin Cocoş, pentru complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la dare de mită.

Procurorii DNA i-au trimis în judecată şi pe Ionuţ Florentin Mihăilescu, fost consilier al lui Alinei Bica, persoană apropiată lui Alin Cocoş, pentru complicitate la luare de mită (două fapte), şi pe Adriean Videanu, la data faptelor acţionar la o societate comercială, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în 14 iunie 2014, Alina Bica ar fi primit, prin intermediul lui Ionuţ Mihăilescu şi în cote parţi egale cu acesta, un teren în suprafaţă de 4.425 metri pătraţi din Snagov.

"Primirea acestui teren a fost în strânsă legătură cu validarea pe care Bica Alina Mihaela a dispus-o la data de 15 martie 2011, în calitate de secretar de stat şi de reprezentantă a Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) şi care a corespuns interesului inculpaţilor Cocoş Dorin şi Cocoş Alin, în legătură cu dosarul de despăgubire nr.22714/FFCC având ca obiect suma de 377.000.000 euro (dosarul lui Gheorghe Stelian, n.r.)", au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-02Parerea ta...

LEGILE LOR
02 Mar 2018

UMERI CRACI , VECEUL CURVELOR SI LEGILE TELE
LEVST.
03 Mar 2018

Probabil ca si-a scrintit ultimele doua vertebre coccigiene, ca -se spune- ca munceste pe branci, sa deschida o afacere acolo, iar din faptul ca vrea "proces secret', nu vrea sa fie vazuta "muta", ar fi ramas cu falcile inclestate..Dar si asa, ea trebuie sa fie in sala de judecata si nu prin teleconferinte, telejudecati, asa cum a devenit o moda in Romania, iar justitia inghite si tot inghite, toate mizeriile unor banditi...Rau au ajuns, judecatorii, nu banditii, care stau sub palmieri umbrosi si cheltiuesc milioane furate de la romanii care mor cei mai tineri din Europa, si pe la jumatatea clasamentului, din intreaga lume...
LEVST.
03 Mar 2018

iar aceasta , in situatia in care in primele 20 de locuri, 15 sunt ocupate de tari europene, si nu neaparat doar de Spania, Italia, Portugalia, Grecia(cu ierni mult mai blande si se poate pune situatia si in seama acestei particularitati) ci -mai degraba- tarile nord-europene , cu ierni mai lungi si mai grele , asa cum insasi Elvetia are ierni serioase, ca si Romania, insa Elvetia este nr. 2 in lume, dupa Japonia...Practic ,Romania sta mai prost decat Vietnam, Algeria si Iran, ultima o tara cu deserturi si clima tetibile...
JUSTITIABILUL
05 Mar 2018

MULTE PROSTITUATE SI NIMFOMANE ORDINARE SUNT IN SISTEMUL JUDICIAR .................
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
05 Mar 2018

numai 377MilioANE de eURO?????.............si cand te gandesti ca spaga lui COCOS era MINIM 30LA SUTA pentru asa ceva.........deci undeva peste 100de milioane de euro a fost SPAGA pentru MAFIOTII de la ANRP impreuna cu COCOS-UDREA.....cum zicea BASESCU????....SA TRAITI BINEEEEEEEEEE.....LA JILAVAAAAAA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray