2019-10-19 15:09

Ambasadorul Irakului, chemat de URGENȚĂ la MAE. Scandal cât casa cu plângeri penale pentru HĂRȚUIRE SEXUALĂ

 |  13:45
Ambasadorul Irakului, chemat de URGENȚĂ la MAE. Scandal cât casa cu plângeri penale pentru HĂRȚUIRE SEXUALĂ

Ministerul de Externe l-a convocat în regim de urgenţă pe ambasadorul Republicii Irak în România dupa ce două angajate ale ambasadei au depus plângere penală împotriva unui consul irakian pentru hărţuire sexuală. MAE a fost sesizat pe această temă prin intermediul unui memoriu.

Precizările Ministerului Afacerilor Externe vin după ce în spaţiul public au apărut respectivele informații. MAE precizează, într-un răspuns la solicitarea Mediafax, că a fost sesizat pe această temă de către o singură persoană, prin intermediul unui memoriu primit în data de 8 noiembrie 2018.

"După primirea memoriului, Ministerul Afacerilor Externe a convocat în regim de urgenţă ambasadorul Republicii Irak în România. Cu acest prilej, s-a subliniat că orice acte sau fapte de hărţuire sunt în totală contradicţie cu normele etice şi valorile societăţii europene, în general, şi ale societăţii româneşti, în particular, motiv pentru care subiectul este tratat cu foarte mare atenţie de către autorităţile române, inclusiv Ministerul Afacerilor Externe. Şeful misiunii diplomatice irakiene în România a dat asigurări părţii române că va analiza cu toată seriozitatea şi responsabilitatea sesizarea menţionată şi, în măsura în care faptele semnalate se confirmă, va cere Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Irak să ia măsuri ferme, în conformitate cu procedurile irakiene", transmite Ministerul Afacerilor Externe.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray