2020-05-25 15:10

AMENDAT de două ori pentru că a denigrat pe FACEBOOK Poliţia Locală

 |  17:51
AMENDAT de două ori pentru că a denigrat pe FACEBOOK Poliţia Locală

O persoană a fost amendată cu 1.000 de lei din cauza unui comentariu injurios făcut pe Facebook la o acţiune a Poliţiei Locale Câmpia Turzii. Individul care a jignit poliţiştii a fost invitat la sediul instituţiei, însă a refuzat să se prezinte, astfel că a mai primit o amendă de 500 de lei.

„În data de 1 aprilie 2019 agenţii de poliţie locală din cadrul Serviciului Public Poliţia Locală Câmpia Turzii au sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 1.000 de lei un cetăţean din localitate pentru cuvintele jignitoare şi obscene aduse pe reţeaua de socializare Facebook, la adresa instituţiei şi a poliţiştilor locali, de natură să lezeze demnitatea şi onoarea acesteia. Persoana a fost invitată, ulterior, la sediul Poliţiei Locale, pentru a da detalii cu privire la fapta sa, aceasta refuzând prezentarea, fiind sancţionată cu amendă contravenţională şi pentru această faptă cu suma de 500 de lei, conform Legii nr 61/1991, republicată”, se arată în comunicat Poliţiei Locale.

De unde a plecat totul

Poliţiştii locali au precizat că în urma comunicatului de presă intitulat ”Poliţia Locală Câmpia Turzii în acţiune”, postat pe pagina de Facebook a Primăriei Câmpia Turzii în data de 29 martie, persoana respectivă „a adresat cuvinte jignitoare şi obcene la adresa insituţiei şi a poliţiştilor locali, sub formă de comentariu”. Postarea poliţiştilor locali din Câmpia Turzii se referea la o acţiunea pentru prinderea conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală care nu respectă regulile de circulaţie.

„În baza deciziei instanţelor de judecată româneşti, reţeaua de socializare Facebook, precum şi conturile deschise pe această platformă, reprezintă spaţiu public şi nu privat, iar fapta săvârşită încalcă prevederile Legii nr. 61/1991, republicată, reprezentând contravenţii, acestea fiind, astfel, sancţionate în conformitate”, se mai arată în comunicat.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Câmpia Turzii, Cristina Tudor, a declarat, luni, pentru Mediafax, că persoana amendată şi-a şters ulterior comentariul care conţinea cuvinte obscene şi injurii, dar mesajul a fost salvat şi se află la dosarul de contravenţie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-01Parerea ta...

ANONIM
01 Apr 2019

Corect ar fi fost sa fie amendat pentru divulgare de secrete de stat ....poliția locală aici se încadrează...din foști paznici de parc au fost transformați în poliție...la indemana primarilor
ANONIM
01 Apr 2019

Corect ar fi fost sa fie amendat pentru divulgare de secrete de stat ....poliția locală aici se încadrează...din foști paznici de parc au fost transformați în poliție...la indemana primarilor
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine