2020-08-05 13:24

Ancheta DNA în cazul lui Radu Mazăre îl vizează şi pe fratele său, Alexandru Mazăre

 |  10:06
Ancheta DNA în cazul lui Radu Mazăre îl vizează şi pe fratele său, Alexandru Mazăre

Ancheta DNA în cazul primarului Constanței, Radu Mazăre, reținut marți seara, îl vizează și pe fratele său, senatorul Alexandru Mazăre, au declarat surse judiciare.

Radu Mazăre a fost reținut marți de procurorii DNA sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, fiind vorba de 175.000 de euro.

Alături de el a fos reținut și Avraham Morgenstern, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru dare de mită, urmând a fi prezentați Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru emiterea mandatului de arestare preventivă pe 29 de zile, transmite Agerpres.

"Din ordonanțele de reținere, întocmite de procurori a rezultat că există date și indicii temeinice potrivit cărora la începutul anului 2011, inculpatul Mazăre, în calitate de primar al Municipiului Constanta, a lansat Programul de construire locuințe modulare grupate în Campusul Social 'Henri Coandă', aprobat prin hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Constanța. Pe fondul demarării acestui proiect, inculpatul Morgenstern a dorit să își asigure câștigarea licitației, ce urma a fi organizată. Astfel, în cursul anului 2011, i-a remis primarului municipiului Constanta suma totală de 175.000 de euro, pentru ca acesta să-i faciliteze câștigarea licitației, ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro)", susține DNA într-un comunicat.

Sursa citată precizează că banii, primiți în mai multe tranșe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi aparținând unor societăți off shore, conturi deschise la bănci din străinatate, în jurisdicții cunoscute pentru condițiile restrictive privind cooperarea judiciară internațională în materie penală.

DNA preciza că în cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-04-09

In legatura cu acest articol...

UPDATE. AMURGUL BARONILOR. Mazăre a fost reținut! Duicu, zis Gioni Gazolină, şi Mazăre, zis Alifie, vedetele sezonului de primăvară la DNA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz